Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Info Złapano złodzieja kont

muszekphelka23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Dziś czytając gazetę "Takie jest życie" znalazłem artykuł "Na tropie internetowego porywacza".

Kobiecie grającej w darkorbit o nicku "Złoty Anioł" [ponoć latała w HKS na PL1] gracz o nicku "HabaBaba" skradł konto po przez grupę. Kobieta zgłosiła sprawę na policję, a nie długo potem złapano złodzieja, Okazał się 17-letnim chłopakiem z wielkopolski. Oskarżono go o kradzież z włamaniem, grozi mu 10 lat więzienia.

Od siebie dodam, że znałem tego kolesia, wcześniej latał na mmo na PL1, i już wtedy wiedziałem jaki z niego złodziej.

Co do informacji którą tu zamieszczam dodam że

Nikt nie jest bezkarny, prędzej czy później Was złapie policja

Opublikowano

WoW -.- o co nas to obchodzi ? :D

Jak to co? tyle żeby nikt się nie brał za takie wybryki, bo może na tym stracić.

MPC nie popiera kradzieży i pytania noobków dotyczące zmiany e-maila i włamań powinny być karane na tym forum.

Opublikowano

Bo kradnąc konto global top1 , kosztuje ono na 100000000000000000000000000000000000% więcej niż jakies noobskie , a powyzej 300zł to jest przestępstwo. A on ukradł dosc cenne rzeczy.

Taka kara naprawde mu grozi.

Opublikowano

O BOSHE! Policja w Polsce działa? Może zasięgali porady Rutkowskiego?

Nie no nie dowierzam :>

Rutkowski , jak madzię znalazł , tak teraz wejdzie na serwery BP i po IP bedzie szukoł.

Opublikowano

bekson, fucktycznie. kiedyś nawet na tvn o tym mówili w fucktach, pamiętam.

mpoAm.jpg

nie gram w dark orbit, tak o se tu wlazłem po nazwie tematu bo kojarzyłem artykuł :D

tak, czytam takie gazetki <3

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

mpoAm.jpg

nie gram w dark orbit, tak o se tu wlazłem po nazwie tematu bo kojarzyłem artykuł :D

mauhhaahha epic. Uchwyciles ta sygne muszki :E

Opublikowano

mpoAm.jpg

Masz zgrabną rączkę :D

mauhhaahha epic. Uchwyciles ta sygne patricoka :E

To sygna muszki.

No cóż, złodziej to złodziej i jak widać Policja w Internecie ma większą skuteczność niż w realu...

Opublikowano

To sygna muszki.

No cóż, złodziej to złodziej i jak widać Policja w Internecie ma większą skuteczność niż w realu...

Zwracam honor :P Myle muszke z patricokiem.

//Okej, ale nie spamuj :<

S.

Opublikowano

rączka nie moja, a mojej żony. ja cykłem fotkę tylko:) mimo wszystko dzięki za komplement <3xD

no ładnie. w metinie, skąd podchodzę (trololo) też było głośno o tego typu kradzieżach. buahahahah, a z tym to akurat byłem dość blisko, bo okradziono ziomka z mojego miasta :D

http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/11534/ketrzyn,policjanci,wyjasniaja,okolicznosci,kradziezy,rycerza,z,gry,internetowej,metin2pl/

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

ee sekhmet a ty co za spam nawalasz? dales sobie za to punkty?

hehe a ponoc policja sie smieje ze statki kradna i nic nie robia a jednak dzialaja;d chyba tez sie dam podejsc jakiemus debilowi i go zglosze na policje;d

//Dostałeś warna przed editem.

KBom!

S.

Opublikowano

A dlaczego policja zaczęła działać w tej sprawie ? A no dlatego że nagłośniona była w mediach w innych przypadkach podchodzą sceptycznie do tematu kradzieży tzw. "statków kosmicznych". Chłopak dostanie zawiasy i zwrot kosztów sądowych.

bugpointblack.png

Opublikowano

No słyszałem o tym.

Pewnie i dostanie te 10 lat.

A to konto co ukradł na ile około wyceniono?

No słyszałem o tym.

Pewnie i dostanie te 10 lat.

A to konto co ukradł na ile około wyceniono?

deaxy_syg01.png

Dałbym jeszcze UserBara ale max 1 obrazek :x

Opublikowano

Można prosić o jakiś link do tego artykułu bo chcę bo przeczytać, a nie mogę nigdzie go znaleźć :D

Linka nie ma, do sklepu po gazetę trzeba iść :P

Jak piszą w artykule cena konta to 1000 zł.

Opublikowano

Pamiętajcie też że uridium wg. zasad OWH nie wolno przeliczać na jakąkolwiek walute , także wydane uridium nie powwino (wg. OWH) podlegać " wyliczeniu" wydanego .

Opublikowano

hehe nie znam kolesia tego zlodzieja ale z mojego województwa ^^pzdr dla cb ;dxd

10       50      100    150       200      250      300       350      370      400

• 2 lata później...
Opublikowano

Ej, ten gość gra na AG1. Nie wiem, czy to akurat ten ,,złodziej", ale ma nick .habababa. i jest w klanie BSFX. Jest to polak, ponieważ pisałem z nim na polskim czacie.

Opublikowano

O patrzcie...

I tak najwięcej kont nakradziono na Tablicy (tak tym gównianym olx'ie). 

Mnie też gość chciał wykukać, miał konto 10x lepsze od mojego, a chciał się wymienić bo "nie miał ammo".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...