Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy

wisniaa95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chciałbym po woli zmienić kompa

szukałem na allegro ale za bardzo się w tym nie orjętuję więc proszę tutaj żeby pomógł mi ktoś wybrać jakąś płytę główną z jakiś aukcji na allegro ale do ceny 100 zł max 150. .. i jakiś procesor żeby pasował do płyty w podobnej cenie

z góry bardzo dziękuję

@edit

czy to jest warte ceny ?

http://allegro.pl/item726343758_asrock_4coredual_vsta.html

jyh.jpg
Opublikowano

Jaki masz zasilacz i czy będziesz podkręcać? AMD czy Intel? Jaka reszta zestawu? Jakie taktowanie pamięci? Dyski sata czy ata? Wróżka ma wolne...

My minions mwaahahahaha :>

Opublikowano

Zasilacz do wyjebania, nie ma dodatkowego zasilania płyty głównej i pci express + za słaby, dysk ata w nowym kompie to porażka, za wolna prędkość odczytu i zapisu, pamięć myślałem że już masz. Napisz liste części które już masz.

Opublikowano

up quazu

nic nie mam chcę skompletować od nowa

to napisz mi jaki bd potrzebował zasilacz

no i dobra może być ten dysk sata

i jakieś linki do płyt głównych i procesorów tak zeby cena wyszła za płytę max 150 zł i za procesor też gdzieś tak

jyh.jpg
Opublikowano

Musze wiedzieć wszystko co chcesz do tej płyty włożyć. Bo jak tak na pałe zaczniesz składać to albo coś będzie hamowało resztę kompa, albo kupisz jakiś syf. Jak się na tym nie znasz to mi podaj ile chcesz wydać na całość, i czy monitor, mysz, klawiature masz. Zrobie ci zestaw z linkami do alledrogo.

Opublikowano

monitor itp mam

budżet na płytę głóną i procesor to koło 300 zł

dysk to sam sam znajdze jakies 80 bg styka

i ram to obojętnie jakieś nie wiem ile wydam tak gdzieś na 2gb albo na 1,5

i jeszcze mam Nvide Geforce 5500

nie wiem czy ktoś to kupi

.........................................

a obudowe to se sam znajde

@edit no i na zasilacz nie wiem ile wydam bo nie wiem jak bd potrzebny

jyh.jpg
Opublikowano

Używane może być? Dysk musi być sata do dobrego kompa >.> i ram jak już to 2gb żeby dual chanel był.

A grafa? Ile masz na grafe? A co o bude chodzi, to nie jest część komputera więc rób co chcesz. Mów ile masz tysiaków to ci złoże dopiero kompa.

Edit:

Po prostu ile masz kasy do wydania >.< Bo widze że do ciebie trzeba prosto.

Opublikowano

Wyszło około 900zł+wysyłki. Bij mnie laciem ale jak chcesz sobie pograć w gry nowe to poniżej nie zejdziesz. Jak jednak mam się trzymać tych 800zł to pisz. Ale na tym zestawie już se pograsz.

Zestawik:

komp.txt

Edit:

Omg sry za double :<

Opublikowano
Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/ 225 zł

Gigabyte P31-ES3G /intel P31/ 195 zł

GoodRam 2GB (2x1GB) 800MHz CL5 110 zł

Seagate 250GB 7200rpm 8MB cache SATAII Barracuda 155 zł

Asus GeForce 9600GSO 384MB DDRIII /192bit/ HDTV 2xDVI 195 zł

LG GH22NS50 SATA SecurDisc (black) 99 zł

Fortron ATX-350PNF 350W 110 zł

+obudowa

Razem: 1089zł brutto+obudowa+przesyłka

Ceny z esc.pl

Uciąłem wszystko co mogłem ;x

Jeśli konieczne mają być te 800zł, to możesz wziasc takie coś ze zintegrowaną kartą graf:

AMD Athlon 64 X2 240 /2.8GHz, 2x1MB, 65W, BOX, AM3/ 230 zł

Asus M2N68-AM SE2/C/SI /GeForce 7025/ 169 zł

GoodRam 2GB (2x1GB) PC800 CL5 100 zł

Samsung 160GB 7200rpm 8MB cache SATA-II F1 149 zł

LG GH22NS50 SATA SecurDisc 99 zł

Fortron FSP350-60APN 350W 115 zł

+obudowa

Razem: 862 zł+obudowa+przesyłka

Jak dla mnie to zdecydowanie za mały budżet, żeby myśleć o jakimś conajmniej przyzwoitym sprzęcie.

@Down

Wrzuć to normalnie, bo tamten link dazynt łork ;<

Opublikowano

nie chcę zakłądać nowego tematu to spytam się tutaj jaki najelpszy procesor można wsadzić do płyty głównej GiGabyte GA-7ZMMH

nie chcę tego kupować tylko to mój 2 komp i on jest 24h/dobe włączony i pobieram filmy

i chcę mu zmienic procka

jyh.jpg
Opublikowano

up .heh nie chodziło mi o to że bd licytował tylko chciałem znać maximum jaki procek ...

a teraz sorka że tak spamuje ale jaka jest najlepsza karta graf jaką można zamątować

mam 512 ram SDRAM

najlepiej Rademon albo Ge Force

jyh.jpg
Opublikowano

Zestawów komputerowych nie kupuje się na allegro. Karta graficzna sux. No i najważniejsze zasilacz no name, który nie będzie trzymał napięć.

368216.png

Opublikowano
karta graficzna powinna starczyc na nst.3-4 lata lub

Panie, idz pan w chuj doradzać na targu jakie ziemnioki brać. Ona już jest stara. W dzisiejszych grach ona ciagnie ledwo na medium z wyłączonym AA.... To że ma numerek większy to nie znaczy że jest lepsza. Ma niskie takty i jest niewiele lepsza od dzisiejszych kart zintergowanych. Co chodzi o karty do 300zł to 8800gt rox. Nawet od 8600gt jest gorsza... To następca niskobudżetowego gf8500. A z tymi latami to mnie rozśmieszyłeś.

Opublikowano

a teraz sorka że tak spamuje ale jaka jest najlepsza karta graf jaką można zamątować

mam 512 ram

najlepiej Rademon albo Ge Force

do płyty głównej którą podałem na 1 stronie

jyh.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...