Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] PS3 z Allegro ?

Fifolski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :)

Jako iż w tym semestrze mój plan na uczelni jest porozwalany i dziewczyna zaczyna interesować się grami postanowiłem zakupić konsolę.

Odłozyłem 1000 złotych ale jestem studentem czyli wiadomo im taniej tym lepiej.

Na allegro zauważyłem wiele aukcji na których można kupić 120 GB slimkę z kilkumiesięczymi gwarancjami za 700zł +.

Prosiłbym o jakieś rady osób które siedzą w temacie konsoli. Moje wątpliwości postaram się zebrać w kilku punktach (żebyśmy nie zaśmiecali sobie komunikacji merytoryką):

1. Allegro czy nówka ze sklepu (przypominam o pieniążkach)

2. Slim czy fat ?

3. Czy dysk 120 wystarczy?

4. Czy kupować zestaw z movem czy samą konsolę ?

5. Widziałem konsolę która była "przerobiona" miała, sporo gier na dysku. Cena ? 850 złotych, Warto ?

6. Jak wygląda sprawa gier z drugiej ręki i "piratów" ?

7. Czy jest mocno awaryjna ?

Pozdrawiam. Filip.

f.png

Opublikowano

1, Zależy od sprzedającego, jeśli wszytko wygląda ok to bierz z allegro, sam też kupowałem

2. Moim zdaniem bez znaczenia, fat z reguły ma mniejsze dyski(wiadomo można wymienić na większy, chyba jak dobrze pamiętam to 160-180gb max) + starsze modele fat posiadają emulator gier z ps2

3. Mi starcza 80gb, jak nie masz zamiaru robić z konsoli magazynu to 120gb w zupełności starczy

4. To już Twój wybór, jak dysponujesz miejscem w pokoju i masz aspiracie aby używać tego kontrolera to sobie go spraw

5. Jeśli nie masz zamiaru grać po sieci to się opłaca, w przypadku jak lubisz grać z ludźmi z całego świata to nie warto kupować przerobionej bądź ją przerabiać

6. Jeśli chodzi o gry lewe to wszystkie informacje znajdziesz w necie na ten temat

7. Jak dbasz tak masz, mam konsole 4 lata i nigdy z nią nie było problemów

819531478353821175209.gif

Opublikowano

co do 7. najnowsze modele są najmniej awaryjne i jest bardzo małe prawdopodobieństwo że coś się stanie (prawie znikome).

fs_overall.png

Opublikowano

Witam serdecznie :)

Jako iż w tym semestrze mój plan na uczelni jest porozwalany i dziewczyna zaczyna interesować się grami postanowiłem zakupić konsolę.

Odłozyłem 1000 złotych ale jestem studentem czyli wiadomo im taniej tym lepiej.

Na allegro zauważyłem wiele aukcji na których można kupić 120 GB slimkę z kilkumiesięczymi gwarancjami za 700zł +.

Prosiłbym o jakieś rady osób które siedzą w temacie konsoli. Moje wątpliwości postaram się zebrać w kilku punktach (żebyśmy nie zaśmiecali sobie komunikacji merytoryką):

1. Allegro czy nówka ze sklepu (przypominam o pieniążkach) Lepsza nówka, chociaż na allegro zdarzają się modele z grami i to w dobrej cenie. Ba! Nawet bez rysy!

2. Slim czy fat ? Bardziej to slim (lżejszy, mniej prądu).

3. Czy dysk 120 wystarczy? Ja mam 80 GB i starczyło mi na ponad 25 gier, a jeszcze mam miejsce na 5 - 6. Wątpliwości?

4. Czy kupować zestaw z movem czy samą konsolę ? Jeżeli chcesz move i lubisz granie w ruchu to kupuj. Zależy to od cb.

5. Widziałem konsolę która była "przerobiona" miała, sporo gier na dysku. Cena ? 850 złotych, Warto ? Nie, raczej nie. W przerobionych trudno dostać się do neta, a na deser Sony banuje za przeróbki.

6. Jak wygląda sprawa gier z drugiej ręki i "piratów" ? I tutaj się zatrzymam. Wiadomo, teraz popularne są Online Pass'y. Są ludzie którzy kupują i nie marnują takich OP po czym sprzedają do salonów drugiej łapy (to dobrze bo zakup będzie lepszy, jednak cena o +36 zł). Piraty są też takie badziewne bo nie pograsz w multi, a multi w grach to najlepsza zabawa.

7. Czy jest mocno awaryjna ? Slimy bardziej awaryjne niż faty. Chociaż to zależy jaki humor ma konsola ; )

Pozdrawiam. Filip.

@ManXer ostatnio jakoś najnowsze modele szwankowały przy aktualizacji firmware'a i dysk się nadawał do śmieci (szczęście, że Sony opłacało koszty wymiany : D)

Przy tych starszych modelach nic się nie działo.

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Dziękuję ślicznie za wyczerpujące odpowiedzi :) Zdecydowanie kupię sobie slimkę i zdecyduje się na allegro.

Pozostaje tylko kwestia przeróbki bo tutaj w mieszkaniu mój zasięg wi-fi jest wątpliwy i pewnie konsola nie udźwignie internetu ... chociaż mam jeszcze skrętkę.

Tutaj chciałbym pociągnąć dyskusję. Posiadam mało czasu wieczorami bo się uczę albo pracuję, konsola ma mi służyć jako zabawka w piątki i weekendy oraz jako centrum rozrywki dla mojej dziewczyny, rozumiecie jakieś wspólne granie na dwa pady (bo ile można się bzykać? :D ) .

Czy przeróbki można potem upgradować do firmware ? Widziałem kiedyś jailbreak przez pendriva :)

f.png

Opublikowano

Przeróbki pojawiają się coraz to nowsze pod różne firmware'y jednak zawsze są o kilka numerków w dół, a jeżeli chodzi ci o późniejszy upgrade do oryginalnego oficjalnego firmware'u to wystarczy przejść do ustawień i upgrade ; )

Co do grania na dwa pady to zależy w co. Little Big Planet? Wipeout? P.S można też poszukać na sklepach internetowych gierek typu Guitar Hero czy SingStar.

P.S jestem też do dyspozycji na PW albo gg (gg możesz znaleźć gdzieś w moich aplikacjach ^^)

1344070068-U346826.png

Opublikowano

Otwieram temat, bo niestety ciągle jestem bardzo rozbity jeżeli chodzi o zakup.

Czy to prawda, że FAT jest mniej awaryjny od slima ? Czy rzeczywiście sony na początku robił lepsze konsole ?

Z move dałem sobie spokój - mam niewielkie mieszkanie i równie niewielki telewizor. Zresztą nie warto inwestować w to dla kilku gier.

Zdecydowałem się też że wezmę coś z allegro. Najlepiej, posiadającego jeszcze kilka miesięcy gwarancji.

Poprzestaje też na 120/160 GB dysku ze względu na ceny.

Po rozmowie z terminatorem odrzucam też wariant "pirata" ze względu na bany konsoli.

Macie jeszcze jakieś dobre rady ? Jaką grę kupić na początek ? BF3 / Uncharted3 / AC ?

Może jesteście w stanie mi pomóc i podrzucicie mi linka do allegro z jakimiś sensownymi aukcjami ?

Pozdrawiam!

f.png

Opublikowano

Polecam Uncharted 3. Kampania stoi na bardzo wysokim poziomie i multi również.

Co do Battlefield'a 3 owszem, ma dobry MP ale kampania ssie i to mocno.

1344070068-U346826.png

Opublikowano

moim zdaniem U3 jest za bardzo przereklamowane ale to tylko moje zdanie i odczucie po zagraniu kilku misji, sam na dniach przymierzam się do kupna AC:R ze względu na MP który bardzo mi się podoba(beta była rewelacyjna)

jeśli chodzi o sprawy fat vs. slim i która jest lepsza... przeszukaj dział, dawałem kiedyś tabelki z tym co mają w sobie konsole fat a czego nie mają slimy, o awaryjności to krążą w necie mity, najważniejsze to dbać o konsolę a posłuży latami

Opublikowano

1. Allegro czy nówka ze sklepu (przypominam o pieniążkach) ze sklepu, chyba że dobre gry ma w zestawie i mało używana. Tak dużej różnicy w cenie nie dopatrzyłem.

2. Slim czy fat ? - SLIM , (lżejsze,cichsze,mniej prądożerne) bo to nowszy model pod fat wydany .

3. Czy dysk 120 wystarczy? w zupełności na gry i jakieś filmy nawet.

4. Czy kupować zestaw z movem czy samą konsolę ? Ciężko stwierdzić. Ja bym kupił konsole bez tego move. Później jak ten kontroler stanieje i się jakieś dobre gry rozkręcą to może.Mi jest zbędne.

5. Widziałem konsolę która była "przerobiona" miała, sporo gier na dysku. Cena ? 850 złotych, Warto ? Musiałbym widzieć tą aukcję.

6. Jak wygląda sprawa gier z drugiej ręki i "piratów" ? Nie polecam się w to bawić,możesz stracić przez dostęp do sieci i prawdopodobnie nie wszystko by działało jak chcesz, z gwarancją też koniec i cegłe będziesz miał a nie konsole. (o to ci chodziło?)

7. Czy jest mocno awaryjna ? U mnie zero awarii po paru latach.

Opublikowano

Dzięki wielkie. Niestety zakres wyświetlania Twoich postów nie sięga aż tak daleko.

Zostanę jednak przy Slimce. Powód ? Nie znalazłem FATa na gwarancji w rozsądnej cenie.

Może podrzuce Wam pare linków z allegro i pomożecie w osądach ?

http://allegro.pl/playstation-3-battlefield-3-pl-igla-ps3-i2159893726.html 

http://allegro.pl/idealna-ps3-320gb-ps-move-7-gier-gwarancja-i2167177025.html

http://allegro.pl/ps3-slim-120gb-playstation-eye-2-x-dualshock-3-i2168981144.html

f.png

Opublikowano

Fata nie znajdziesz na gwarancji z prostej przyczyny, nie są już w produkcji od prawie 3 lat, bierz zestaw z drugiej aukcji, opłaca się najbardziej a Move możesz sprzedać skoro nie masz miejsca w pokoju

Opublikowano

Postaram odpowiedzieć Ci na zadane pytania, oraz pomóc.

1. Allegro czy nówka ze sklepu (przypominam o pieniążkach) Na Allegro czasami trafiają się bardzo fajne oferty, więc stawiam na Allegro.

2. Slim czy fat? To zależy i od pamięci i od awaryjności. Ja bym wybrał Slimke 160GB

3. Czy dysk 120 wystarczy? Zależy ile gier masz zamiar mieć. Ja bym jednak wziął 160GB. Zawsze to kilka gier więcej.

4. Czy kupować zestaw z movem czy samą konsolę? To zależy od Ciebie, czy chciałbyś takie coś mieć.

5. Widziałem konsolę która była "przerobiona" miała, sporo gier na dysku. Cena ? 850 złotych, Warto? Nie wypowiem się, ponieważ nie toleruję "piratów"

6. Jak wygląda sprawa gier z drugiej ręki i "piratów"? To samo co wyżej.

7. Czy jest mocno awaryjna? Ogólnie PS3 jest mało awaryjne.

Myślę, że Ci pomogłem. Pozdrawiam ^_^

4916.jpg

PSP 3004 SLIM 4GB + PSP 1004 STREET 4GB

46974.png

PS3 SLIM 320GB + 2x DUALSHOCK 3 + 2x KONTROLER MOVE + SHARPSHOOTER + KIEROWNICA LOGITECH DRIVING FORCE EX

Opublikowano

W związku iż Fifolski już zakupił konsolę, zamykam temat aby sie spam nie rozwinął.

Gdybyś Fifol chciał otworzyć temat i zadać jakieś pytanie to śmiało.

1344070068-U346826.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...