Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] CoD nie bryka na Win7 32-bit i grafie GTX 550 Ti

brunoramone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak, zainstalowane pierwsze CoD i patch 1.5.

Grafika GTX 550 Ti, Windows 7 32-bit.

Ustawiony tryb zgodności z XP SP2 lub SP3 i start na prawach administratora.

Zainstalowało się dobrze, ale nie uruchomiło. Nie instalowałem DX9b bo w systemie są 11. Podczas uruchamiania pojawia się mały screen z napisem Call of Duty, za chwilkę to samo ale z dopiskiem "uruchmianie", potem czarny ekran jakby gra miała startować i albo w tym momencie albo kilka sekund później w casie rotowania loga Avtivision gra wraca do Windowsa.

Doczytałem gdzieś, że to sterowniki grafiki. No to pobrałem z 6 wersji WHQL, niesttety grafa jest nowa, więc najstarsze są z marca 2011. Zmieniając stery od najnowszych na coraz starsze doszedłem do najstarszego sterownika 267.59. I dopiero na tym gra ruszyła. Nie mogłem ustawić dużych rozdzielczości, największa jaka się ustawiła to 1280x1024 ale i tak było dobrze widać. Pograłem ze 3 godziny. Gdy chciałem wrócić do gry, znowu przestała się uruchamiać z objawami jak pisałem na początku.

W przeciwieństwie do innych osób, które w podobnych przypadkach piszą o screenie windowsa z błędem o przepełnieniu bufora, u mnie nic się nie pojawia. Po prostu się wysypuje i cześć. Na domiar złego ekran jest tak rozjaśniony (jakby duża gamma i poświata cyfrowa), że muszę restartować system byb normalnie coś czytać.

Proszę o pomoc

BR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...