Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fiat 126p 84r. Kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję chromowanych lusterek do Maluszka, gałkę biegów (Orginał!) Jeśli ktoś znajdzie takie rzeczy to prosił bym o napisanie.

Kupiłem Fiata 126p wersja 126a1 kolor 246 z roku 1984. Przebieg jedynie 60 tyś. km, rejestracja pis'owska xD Czy mogę go zarejestrować go jako zabytek i czy wtedy nie będzie trzeba kupić OC ? Auto będzie sobie stać w salonie ale i tak jest na chodzie, mimo iż są zalane świecę . Bardzo fajnie się jeździ ;P

Czy mogę kupić do niego lakier w tymże kolorze ?

Pozdrawiam i przepraszam że nie jest składniowo xD

aqcu39P.png
Opublikowano

przejdź sie do Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków właściwego dla regiony gdzie mieszkasz i tam pytaj o możliwość skierują cie na specjalistyczne badania do rzeczoznawcy ( do 400zł opłaty ), dopiero ocena przez niego pozwoli na wpisanie na listę zabytków i dalsze rejestrowanie samochodu

wiadomo musisz mieć pełną i oryginalną dokumentacje samochodu i samochód złożony z oryginalnych części nie zamienników ( sa małe wyjątki )

kolor czasem dobierzesz po nazwie : Giallo Tufo

średnie koszty wszystkiego ok 1-1,5tys , znajomy robił dopiero co papiery dla Fiata 2000 chyba z lat 80

korzyści to bezterminowa rejestracja i brak obowiązkowych przeglądów technicznych :)

OC i tak trzeba płacić ale według innych stawek ale to zależy czy nim jeździsz można 1miesięczne albo kwartalne wykupywać. jak jesteś zrzeszony w jakimś klubie to tam pytaj, kluby mają odrębne umowy i niskie opłaty OC

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Po części przejedź się na jakieś szroty/wysypiska, znacznie łatwiej znaleźć coś takiego tam, niż na np. Allegro.

Co do lakieru - z lakierami do Malucha raczej większego problemu nie będzie(co innego lakier do Ferrari itp.). Nawet jeżeli nie będą mieli, to taki lakier mogą Ci sami zrobić :)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Niestety byłem na złomowisku w mojej okolicy (Szczecin) i nie było tych starych roczników, a od nowszych modeli już nie było chrom lusterek.

A jeszcze jedno : Czy zalane świece iskrowe da się jakoś osuszyć ? Niby banał ale nie mam czasu żeby jeździć po mieście i szukać świeczek 21mm .

aqcu39P.png
Opublikowano

benzyna albo nafta, wyczyścić

możesz jeszcze potem zamoczyć porządnie i podpalić albo przepalić na ogniu nawet w kuchni na palniku ;)

potem oczyścić styki, papierem ściernym albo szczoteczką drucianą i można zakręcać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...