Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukiwani programisci-Gra Karciana

Kamikaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam na imie krzysiek i posiadam serwer DB Tibia. Pewnego wieczora wpadłem na pomysł wykożystania Kart do gry Dragon Ball i stworzenie gry karcianej tego właśnie tematu. Dragon Ball cieszy się dużą popularnością już ponad 10 lat. Co na pewno przyciagnie fanów jak i nowicjuszy.

Fabuła gry:

Zaczynamy jako człowiek który zaczyna interesować się Legendarnymi kartami Dragon Ball. Po rozpoczęciu gry wylosowujemy kartę, która będzie świadczyć o naszych statystykach itp. Będzie to jedna z kart postaci. Karta ta jest najważniejsza, więc nie da się jej sprzedać albo wyrzucić. Karty można także dokupić ale nie mają już specjalnych atrybutów jak karta główna. Dla każdej karty można wbijać poziomy tzw. poziomy Super Saiyan chyba że jest to karta umiejętności w tym przypadku można ulepszyć jej atak. Każdy gracz walczy z innymi graczami oraz toczy pojedynki z wygenerowanymi przez serwer przeciwnikami. Będzie też system Sagi, która pozwoli na zdobycie doświadczenia oraz nowych kart umiejętności. Ostatecznie w sadze zdobywa się wszystkie smocze kule które pozwolą nam na przywołanie Smoka(Shenrona). Im wyższy poziom postaci tym lepsza saga potwory i ataki możemy zdobyć, są też przedmioty takie jak radar, które pomogą nam znaleźć smocze kule oraz zwiększą exp zdobywany podczas walki. Walutą w tej grze będa Zeni. Mam zamiar dodać tez sagi z Namek bo tam jest calkiem inny shenron tzw. Porunga który jest najwiekszym smokiem z całego dragon ball, który da Podwójną ilość rzeczy z 1 Sagi.

Tak przedstawia się fabuła gry którą wymarzyłem. Jeżeli jest ktoś chętny pomóc w skryptowaniu prosze o kontakt GG:12837003 albo w tym temacie.

banerwon.png

Opublikowano

Przepraszam i proszę o przeniesienie tematu.

Oto 1 karta-w taki spoosb beda wygladac, ta jest niewypelniona:

gokussj2.png

banerwon.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...