Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serverm

carving85

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam założyłem sobie serverek hamahi tak żeby pograć z kolegą. dałem na niego 1 Gb ramu z 2 które mam w kompie. Server stoi na bukkicie są 2 pluginy od auto zapisywania i Essentials. A problem polega na tym że wszystko było ok lecz od jakiegoś czasu strasznie lagują zwierzęta i potworki. Czyli że chodzą bardzo wolno jak je walniesz to jest jakieś 5-7 sekund spóźnienia. Czy ktoś może wiedzieć czemu tak jest ?

Bywalec
Opublikowano

A jaki masz internet? Może lagować, bo dużo zabraliście, czyli dużo odkryliście miejsca i dużo zbudowaliście, im więcej tym wolniej chodzi serwer.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Internet 20 mb. Mapka ma Jakieś 10 mb.

Zauważyłem że strasznie dużo zwierząt mi się respi. Ale tak naprawdę dużo znalazłem 27 świń w jednym miejscu. Myslę że to może tego wina. Teraz nie pamiętam czy gdzieś dało się wybrać ile zwierząt ma się respić

Tak to był problem z za dużą ilością zwierząt jak komendą je zabiłem było ich aż 470. Teraz lagi ustały. Lecz czy ktoś wie jak ograniczyć resp mobów ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...