Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Szybki refer + Mini FAQ

Tubcio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przedstawiam wam poradnik dzięki któremu dowiecie się jak najszybciej można zrobić 'refera' ( Co to ten refer? FAQ 1.).

Poradnik przeznaczony jest dla osób które chcą robić refery samemu, przeważnie są to osoby z 30 poziomami i tworzę go by pokazać że refery można zrobić bardzo szybko i obalić mit panujący u graczy że refer to np. 5 gier normalnych albo battle trening + 3-4 normale bo tyle gier robi się w 3-4h a ja pokaże jak zrobić to 2 razy szybciej.

Poradnik podziele na 5 etapów.

By wszystko szło zgodnie z planem należy pamiętać żeby robić wszystko w podanej przeze mnie kolejności dlatego że, przykładowo zagramy normala i mamy 1,5 lvl a potem chcemy zagrać battle trening i chcemy dostać 3 - nie, dlatego że lvl się jakby 'buguje' i nie możemy przejść 2 lvle dalej tylko 1. Czyli w skrócie nie możemy wbić z 1 do 3 ani z 3 do 5 odrazu bo dostaniemy tylko jeden lvl.

To przejdźmy do rzeczy.

Tutaj jest poradnik dzięki któremu dowiecie się jak zrobić konto żeby był to nasz refer.

http://www.mpcforum.pl/topic/406865-tut-refflinki-co-i-jak/

Powyższy poradnik zrobiony przez PókiCo.

ETAP 1

Teraz wybieramy nick byle jaki może być śmieszny, jajcarski albo jakiś zwykły. Maks 16 liter.

Potem wybieramy byle jaki obrazek.

Następnie wybieramy nasz poziom, skoro robimy refera to zaznaczamy pierwszy czyli beginner albo początkujący żeby grać z niedoświadczonymi graczami i szybko wygrać.

Teraz już mamy konto zrobione możemy się wziąć za wbijanie lvl.

Gdy mamy 1 lvl robimy battle trening albo po polsku trening bojowy by dostać lvl 2,5.

Powinno nam to zająć 10-15min.

Najszybszy battle trening w spoilerze:

1. Wybieramy Ashe bierzemy heal+teleport Po co ? Ashe najszybciej pushuje z tego co możemy wybrać. Heal pozwala nam dłużej trzymać się na lini a teleport pozwoli nam recallnąć, kupić itemy na szybkość ataku i wrócić do najdalszego miniona.

2. Na początku radze sobie wyłączyć dźwięk bo będzie nas okropnie denerwował

Klikamy disable all sound albo (wyłącz wszystkie dźwięki?).

Musimy zaznaczyć X

2vamdqp.png

3. Kupujemy:

adi34n.png

4. Idziemy KONIECZNIE na mida.

Czemu ? Dlatego żeby trening trwał jak najmniej a z soraką która nas czasem uleczy będzie to dosyć szybkie.

Cały czas pushujemy i staramy się zabić upierdliwego nasusa który będzie nam rzucał slow.

5.Najpóźniej w 10-12 minucie powinniśmy spushować inhibitor.

Wtedy recallamy i możemy sobie wybrać z 3 itemów które możemy kupić:

a2zss0.png

Czemu takie itemy? Bo jeżeli kupimy na attack damage to po 1 nie zabijemy tak szybko nasusa po 2 szybciej będziemy pushować.

Ja przeważnie mam jakieś 3000 kasy po spushowaniu inhibitora i wtedy kupuje 2x recurve bow i 2x dagger , phantoma raczej nie bo jest drogi i daje prawie tyle szybkości ataku co ten zielony łuk za 1050.

6. Używamy teleporta na minionie który jest najdalej czyli gdzieś koło inhibitora.

7. Pushujemy turrety koło nexusa i wygrywamy battle trening.

ETAP 2

No dobra mam 2,5 lvl i co dalej?

Teraz gramy normalną gre by dostać 3 lvl. Wybieramy postać która szybko i dobrze pushuje.

w 80% wygramy chyba że przeciwko też ktoś robi refera, bardziej ogarnia i wygra. Taka gra powinna zająć 20-30 min bo nie gramy na wysokim poziomie.

ETAP 3

Na 3 lvlu jest ważny moment który pozwala nam zrobić refera właśnie tak szybko!

Za wbicie 3 lvla dostajemy 400 darmowych RP za które kupujemy exp boosta na 4 wygrane(zaznaczone niebieską ramką):

x3947c.jpg

ETAP 4

Okey kupiłem boosta co dalej?

Teraz by uniknąć buga na lvl(z 3 na 5 nie da się wbić) gramy dominiona by dostać 4 lvl. I teraz ważne jest żeby wygrać więc, bierzemy mobilną postać. Np. Rammus albo master yi. Za wygraną gre dostaniemy 4 lvl a jeśli przegramy to gramy jeszcze raz i możemy nic nie robić byle by dostać 4 lvl (za 2 dominiony raczej na pewno dostaniemy 4 lvl , nie zdażyło mi się żebym nie dostał).

ETAP 5

Teraz ostatni etap robienia refera najnudniejszy i denerwujący.

Przedstawię go w spoilerze:

1. Gdy mamy 4 lvl tworzymy własną gre czyli customa.

2. Używamy takiej konfiguracji z byle jakim hasłem po to by nikt nam nie wszedł:

t7cxvo.png

3. Wybieramy bota najlepiej sorakę albo sivir lub jakiegoś słabego na poziomie beginner i w takiej konfiguracji bo inaczej nie dostaniemy expa!

bhn1xk.png

4. My chcemy najszybciej to wygrać, skończyć refera i wbić 5 lvl więc, bierzemy najlepszego pushera czyli mastera yi. Idziemy pushować mida a jeśli się nie da to bota.(Więcej w punkcie 6)

Maksujemy e potem q.

5. Kupujemy podobnie jak w battle trening czyli doran blade a potem gdy zginiemy od Bota lub wrócimy do bazy kupujemy tak samo jak na battle trening czyli:

a2zss0.jpg

6. To najbardziej denerwujący etap bo Bot przychodzi z dołu gdy spushujemy turreta i zaczyna nas bić !

Jeśli nie da się pushować mida idziemy na bota i tam pushujemy wtedy Bot przyjdzie do nas i dalej będziemy mogli pushować mida.

W poradniku zakładam że gry raczej będziecie wygrywać bo nie jest to trudne na tym poziomie na jakim gramy referami.

To już koniec poradnika i proszę o zdjęcie 5% warnów.

Poradnik udostępniamy za moją zgodą bo trochę się napracowałem by go stworzyć.

Teraz czas na mini FAQ

1. Co to ten refer?

Refer to konto na którym wbijamy 5 lvl żeby dostać z tego rozmaite bonusy na swoim głównym koncie

2. Jakie bonusy dostane za zrobienie refera?

Wszystko zawarte w tym temacie

http://www.mpcforum.pl/topic/406865-tut-refflinki-co-i-jak/

3. Tylko ja moge zrobić sobie refera ?

Nie! Na stronie mamy reflink dzięki któremu możemy zrobić konto jako swojego refera jak i inne rejestrujące się na tym reflinku osoby mogą nam zrobić konto i gdy wbiją na nim 5 lvl dostaniemy różnorakie bonusy.

4. Ile trwa zrobienie takiego konta ?

Najszybciej 1,5-2h

5. Czy dużo osób tak robi ?

Z tego co teraz widzę to coraz więcej osób robi refery, głównie po to by za 10 takowych dostać 975 RP na swoje główne konto

Opublikowano

yyy takie denerwujące jak bot begginer nas bije - weź człowieku się zastanów co Ty piszesz... takiego bota się zabija ap soraką bez użycia skilli...

Gold Member

nvm

Opublikowano

No tak ale my mamy pushowac a nie bić boty!

Chcesz to robić pół godziny?

To jest na prawde denerwujące gdy pushujesz a soraka cie napieprza

A pozatym ja robilem battle trening 40 razy i 1vs1 z botem o najmniej 15 i mnie to okropnie denerwuje jak ja chce wygrać i skończyć refa a ta soraka mnie napieprza + miniony.

Opublikowano

No tak ale my mamy pushowac a nie bić boty!

Chcesz to robić pół godziny?

To jest na prawde denerwujące gdy pushujesz a soraka cie napieprza

A pozatym ja robilem battle trening 40 razy i 1vs1 z botem o najmniej 15 i mnie to okropnie denerwuje jak ja chce wygrać i skończyć refa a ta soraka mnie napieprza + miniony.

Mój rekord battle trening 9:40, więc proszę nie gadaj głupot, nasus zwijał się jak zero... A soraka na lane to nie problem - little dive i nie ma soraki.

Gold Member

nvm

Opublikowano

@up a czy ja napisałem że on jest trudny do pokonania?

On jest bardzo łatwy tylko gdy pushujemy rzuca chamski slow i za czyna nas obijać.

Nie wymądrzaj się bo chcesz znaleźć w tym poradniku jakiś błąd a ci to nie idzie.

To dobrze mój rekord to 8:30

Opublikowano

@up a czy ja napisałem że on jest trudny do pokonania?

On jest bardzo łatwy tylko gdy pushujemy rzuca chamski slow i za czyna nas obijać.

Nie wymądrzaj się bo chcesz znaleźć w tym poradniku jakiś błąd a ci to nie idzie.

To dobrze mój rekord to 8:30

Ładnie ściemniasz 8:30 to nie jest możliwe moim zdaniem ;] takich poradników było 40 na tym forum i kolejny taki sam - przesada.

Gold Member

nvm

Opublikowano

To daj link do 40 poradników.

8:30 jest możliwe.

Wyłączasz dźwięk wtedy ta baba nie gada tylko odrazu pokazują się questy etc.

w 30 sekundzie jesteś na lini z itemem w 2,5 minucie niszczysz 1 tower w 4 drugi tower w 6 inhibitor , recallasz kupujesz item jak najszybciej + zjezdasz sobie hp do 150 , shen sie do ciebie teleportuje i bijecie nexusa w 8:30 razem z super minionami. Ale to jest już extremalne i da się to zrobić.

Opublikowano

A nie łatwiej zagrać battle trening, a potem vs boty ? Po co grać normale ? Głupota straszna. Normal trwa 30 minut, a vs si około 15...

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

@UP

Dobrze mówisz..

Ja bez exp boostów wbijam refa tylko przez trening->3x boty po +20min.

A tak to namieszał z customami, treningami, dominionami i normalami.

Opublikowano

@up

No tak, na low levelach gra się mega przyjemnie. 80% graczy jednak nie jest nowych. Już lepiej grać na tym drugim poziomie trudności - tam jest łatwiej. ;)

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Proste gramy trening bojowy tak jak on podał nastepnie gramy 4 szybkie gry vs SI i mamy 5

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Specjalista
Opublikowano

ale teraz chyba już się nie dostaje 400 RP za wbicie 3 lvlla

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

400 RP dostawalo sie bo byla promocja , a ja znam lepszy sposob na zrobienie refa .

Szukasz premade , u mnie sa to kumple z reala

W teamie musi byc 2 razy maly lvl i jeden wiekszy

Zalozmy ze ja i kolega gramy 2 lvlami , a tamten kumpel gra swoim 30 lvl full runy ,

Moj rekord to 10 min 3vs3

Opublikowano

@up nie spamuj

Poradnik przeznaczony jest dla osób które chcą robić refery samemu.

Nie umiesz preczytać dokładnie to sie nie wypowiadaj.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepiej poprosić znajomego żeby z Tobą robił refy.

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...