Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zniknięcie save'a - Pomocy!

michuo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak jest wczoraj jeszcze grałem normalnie w minecrafta, a dziś nie wiem dlaczego, ale minecraft nie znajduje mojego save'a (mam pare innych save'ów, które działają (np.: mojego brata i te znalezione w necie)), popatrzyłem w folderze saves i jest tam mój świat, popatrzyłem czy czegoś mu brak, to okazało się, że nie, tylko tyle, że plik region ma więcej plików niż inne pliki region, ale to może być spowodowane większą eksploracją otoczenia, możecie coś mi poradzić???

P.S.: Sprawdzałem w mc edicie i niby mi działa, ale po pierwsze, to chyba nie mój świat (ten co generuje mc edit), i ten player jest głęboko pod powierzchnią ziemi wokół niczego.

michuo.png

Opublikowano

Nie wiem czy na pewno to mój sposób działa, ale możesz spróbować. Ściągnij NBTedit, za pomocą niego odpal mapkę i nic nie robiąc zapisz i wyjdź, potem zobacz czy działa. Drugi sposób to usuń trochę regionów, to mi kiedyś na coś pomagało tylko nie pamiętam na co ;d

Opublikowano

spróbuj stworzyć nowy świat a jako jego nazwę wpisz nazwę twojego save'a :P ja tak miałem że kiedy komp mi się wyłączył i grałem to potem mi się usunął

Opublikowano

@up zgodze sie :D ale nie zawsze to działa :D

Jak coś to MCEditem ustaw postac i masz zapisz i masz save czasem one znikaja jak wyłączysz prag gdy grasz itp

Opublikowano

Spróbuj pojeździć po mapie i przestawić spawn.

Trololo mam filmik na
You
Tube
!

http://www.youtube.com/watch?v=uhnGdXj-Lik&context=C4df06abADvjVQa1PpcFPnClntxyS9GGricc9qoWS1EUxt_QuYZOk=

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...