Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam pytanie :D proszę o szybką odpowiedź odwdzięczę się!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie a mianowicie chcę napisać bota do gry METIN2 nie zacząłem go jeszcze ale z góry mam pytanie czy za pomocą autoit będzie się dał zrobić tak, że nawet jak zminimalizuje grę to bot dalej będzie działał czy gra cały czas musi być na wierzchu?

Weteran
Opublikowano

Pytanie raczej do działu AutoIt.

Zależy co konkretnie chcesz zrobić, jeżeli kliknąć, to da radę.

WinApi też można by pokombinować.

Wszystko się da, jeśli się chce.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

AutoIt jest wolny. Jeżeli robisz jakiegoś bardziej rozbudowanego bota niż FishBot to albo nie dasz rady albo czeka Cię kupa takich tematów jak ten.

Znajdź inny język jeżeli masz zamiar pisać jakiegoś naprawdę porządnie działającego bota.

obraz24.png

Opublikowano

Da się, AutoIT jest bardzo wolny w porównaniu do innych języków ale dla rpzeciętnego usera i tak jest niewiarygodnie szybki. Nawet do rozbudowanego bota się jak najbardziej nadaje.Pozatym autoIT jest banalnie prosty i porządnego bota można napisać w 10 min.

@topic

Da się, tylko musisz zainstalować hackshield bypass by Misiekantos i wtedy AutoIt będzie miał dostęp do okna gry.

Opublikowano

I ogarnąć bibliotekę, która pozwala wrzucać kod Assembly do AutoIT, pouczyc sie RE albo na ślepo klikać na zminimalizowane i szukac wartości w pamięci...

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

I ogarnąć bibliotekę, która pozwala wrzucać kod Assembly do AutoIT, pouczyc sie RE albo na ślepo klikać na zminimalizowane i szukac wartości w pamięci...

Niestety nie ma takiej biblioteki, tzn można wykonywać kod asma ale w swoim procesie, a nie procesie danej aplikacji. Jeżeli potrzebne jest jedynie pisanie i czytanie w pamieci to autoit wystarczy, chodź nie wiem czy można szukać po paternie.

sygna.png
Opublikowano

Amm zaczynając Mt2 ma HS, czyli potrzebne obejście raczej.Co prawda widziałem człowieka który nie potrzbował żadnych obejść ale był to prosty kliker.Amm po drugie.Co ten bot ma robić? Jeżeli ci chodzi o expienie lokalizowanie lokacji raz sprzedawanie kupowanie no to długa droga.Potrzebna Biblioteka.Amm nie zniechęcając cię.Przyłóż się a ogarniesz.Ale długi czas nieprzespanych nocy poleci :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...