Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi Laptop, a na laptopie nie WTF ?

dominikkml

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam gorszego kompa od laptopa. A za tem na kompie minecraft chodzi normalnie a na laptopie scina i prosze nie podawac mi metod zrobienia mgly bo ja chce normalnie widziec wszystko

Opublikowano

Masz na pewno zintegrowaną kartę graficzną w laptopie, nie sądzę, by było coś, co by to poprawiło.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

No jacie masz kilka możliwości:

- zmienić grafikę nie akurat na mgłę ale z Far na Normal// najlepiej na mgłę :)

- pozamykać niepotrzebne programy podczas gry (GG, skype etc.)

- zmienić kartę graficzną :)

- pozamykać niepotrzebne procesy

To by było na tyle :)

"Życie to gra, a my jesteśmy zwykłymi pionkami"

Opublikowano

Czyli masz kartę 1 GB i masz lagi? No to na 90 % chodzi o zużycie procesora. Sam tak kiedyś miałem. Tak jak pisałem pozamykaj niepotrzebne programy i procesy. A czemu nie chcesz grać na mgle? Po za tym możesz sobie zainstalować coś takiego jak: OptiFine. Dzięki temu dostajesz nowe ustawienia i możesz sobie powyłączać niepotrzebne animacje wody, lawy etc. Dzięki temu minecraft powinien chodzić szybciej i lepiej :)

"Życie to gra, a my jesteśmy zwykłymi pionkami"

Opublikowano

Czyli masz kartę 1 GB i masz lagi? No to na 90 % chodzi o zużycie procesora. Sam tak kiedyś miałem. Tak jak pisałem pozamykaj niepotrzebne programy i procesy. A czemu nie chcesz grać na mgle? Po za tym możesz sobie zainstalować coś takiego jak: OptiFine. Dzięki temu dostajesz nowe ustawienia i możesz sobie powyłączać niepotrzebne animacje wody, lawy etc. Dzięki temu minecraft powinien chodzić szybciej i lepiej :)

Popieram, jeszcze jak masz zapchane dyski to zrób trochę miejsca :) czasami pare fps też da .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...