Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Lagi dość nietypowe

Szycha83

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i w miale zrozumialosci proszę o pomoc i wyrozumiałość z tekstem ponieważ piszę na ipadzie

Ale dosyć zbędnego gledzenia przejde do rzeczy .

A mianowicie mam taki problem otóż , podczas gry w wr lub innych gier online , mam problem który polega na tym ze nie mam lagow przez 30sek a pózniej przez 5sek gracze biegną w miejscu i tak naokragło .

Proszę o pomoc może to złe ustawienie łącza internetu mtu , a może być to wina rutera , dodam iż

Posiadam iplus cdma 3mb z znakomitym zasięgiem , ruter axess tel mv 400 + wifi

, ruter jest prawie jak nowy , razu nie spadł

A dodam iż dzieje sie nie tylko podczas gry , ale także podczas buforowania filmów np YouTube

Buffor leci jak szalony "przez 30 sek" poczym staje na 5sek i dalej leci jak szalony i znowu na okrągło tak samo . I tutaj apeluje do użytkowników tego forum , może ktoś miał taki przypadek i jak to rozwiązać ,

Za pomoc będę wdzięczny

@up

Także dodam iż pingi są w granicach 60-140 to nie jest dużo .

Pozdrawiam szycha

Opublikowano

To bardzo prawdopodobne że to przez ten internet IPlus.

Ponieważ sam miałem taki internet i strasznie gubił co chwile zasięg.

Więc to może być przez to że twój net jest nawet szybki ale co chwile gubi zasięg.

Jeśli masz dostęp do internetu takiego zwykłego kablowego to zobacz, jeśli będzie git to znaczy że to ten internet.

1393619387-U339575.png

Opublikowano

Co do internetu to zapewne to jego wina , komputer wcale słaby nie jest więc z jego przyczyny tak sie nie robi , tymbardziej ze podłączałem go do internetu Neti 20mb i w wr i innych grach online śmiga bez zarzutu ,

Co do internetu iplus to tak jak napisałem wcześniej gubi zasięg co dosłownie 20sek , ale z tym ze nie wywala mnie z gry , tylko robi laga na 3,4sek .

Pytałem sie także w plusie o ten przypadek mówili ze takie coś nie może mieć miejsca , i gwarancji nie chcieli uznać , po sprawdzeniu

Stwierdzili ze ruter jest sprawny .

Zaznacze ze posiadam "ruter axess tel mv410" 3mb

Najprędzej do wina nadajników które są niedaleko odemnie

Jeden i drugi leży na odległości odemnie od 8 do 12 km z tym ze jeden na wschodzie drugi na zachodzie .

Co do tych nadajników to pytałem sie w plusie powiedzieli ze to napewno nie jest tego wina , tłumacząc ze ruter sam nakierowuje zasięg do najbliższego bts-a ,

Więc może ktoś z was umie ukierunkować modem tak aby łapał sygnały jednego nadajnika

Przypominam ! Nie posiadam internetu mobilnego tylko ,

Iplus cdma 3mb szerokopasmowy "na zasadzie radiowego"

Opublikowano

Ja bym Ci polecał napisać w dziale Pogaduszki lub Komputery. Tak powinieneś dostać szybką pomoc, z tego co widzę robem ogarnia takie spawy, więc jak coś pisz do niego.

Możesz również poprosić moda o przeniesienie tematu ^

32354141673387527780.png

Opublikowano

To 100% wina internetu. Mój kuzyn miał to samo. Może trochę to odważne, ale jak tak dalej bedzie to radze Ci zmienić internet, lub pójść do dobrego znajomego z lapkiem/kompem i wypróbować tam neta..

1327845619-U359964.jpg

|Helper WarRock|

"Docenisz jeśli stracisz.."

Opublikowano

Dobra dzięki za pomoc wszyscy jesteście sfitaśni ;D , dostałem nerwa i założyłem neostrade 10mb

internet iplus wylądował na ŚCIANIEE.

Pozdrawiam

Closed Topic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...