Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaka profesja

artyr11115

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym zagrac w rappelza i jestem kompletnie zielony w tym i chcialbym sie dowiedziec jaka klasa byla by dobra do expa , czytalem troche i wyczytalem ze wojownicy sa dobrzy myslalem na rycerzem , skrotobojca i mistrzem walki co mi doradzacie a moze macie inne sugestie co to tego ??

tumblrm9c1xpnb1c1rbso6a.jpg

Opublikowano

Powiem tak :

Rycerz - zły wybór na początek. Rycerz jest tankiem. Na początku nie ogarniesz tą postacią.

Skrytobójca - łatwy w początkowym expie. W miarę dobry wybór

Mistrz walk - osobiście nie grałem ,ale widziałem jego możliwości, także dobry wybór.

Moim zdaniem najlepiej zagrać żołnierzem. Jest to postać wyrównana . Ma dużo hp / obrony / ataku. Ma dużo skili ,a ich regeneracja trwa chwilkę. Ta postać nie wymaga wysokich umiejętności.

Opublikowano

Osobiscie gralem skrytobojca i powiem ze nie przypadla mi ta postac ,ma malo hp i troszke mniej defa niz inne postacie tego typu. Radze zagrac Wojownikiem potem Mistrzem Walki.

61093c6efb.png

Opublikowano

Skusze sie na żołnierza . A poradzi mi ktos jak go dobrze poprowadzić itp w tej grze jestem nowy . Czytałem ze sa pety to jaki byłby dobry dla żołnierza nie wiem jakas bron skille itp .

Opublikowano

Na początku graj z orkiem / yetim.

Jako broń użyj buławy 2h,a jeżeli dla Ciebie będzie za wolno bić to zmień na 2x miecze.

Dodawaj wszystkie umiejętności i biegaj do lochów. Szukaj drużyny i walcz razem z nimi.

Zmień profesję dopiero wtedy ,gdy osiągniesz 50pozp, bo gdy zmienisz na 40 pozp to nie otrzymasz dodatkowych statystyk. Na początku nie będzie różnicy ,ale przy osiągnięciu wysokiego lvla tak i wtedy uświadomisz sobie ,że musisz zrobić postać od nowa ^^.

Opublikowano

Może tak zrobić ,ale właśnie w ten sposób zepsułeś postać i zobaczysz ,że na wyższym lvlu będzie Ci tego brakowało.

Póki nie nabiłeś wysokiego lvl to zrób postać od nowa. Posłuchaj wujka ,który miał 150 lvl ^^.

Opublikowano

Właśnie ,aż i nie 4 punkty statusu tylko dodatkowe statystyki.

Atak itp.

Na twoim miejscu zrobiłbym nową postać ;)

Opublikowano

Ale przy 50 na żołnierza dopiero ?

A i czy mógłbyś mi wytłumaczyć o bo chodzi z tym 50pozp to cos ma wspólnego ze skillami czy jak ?

Opublikowano

Pozp = Poziom profesji

Rozwinięcie pozp jest potrzebne do podwyższania innych umiejętności. Co dwa poziomy profesji otrzymujesz dodatkową statystykę w zależności jaką klasą grasz. Może być to np : Atak magiczny , Atak fizyczny, obrona itp.

Tak przy 50 pozp dopiero zmień na żołnierza .

Opublikowano

Polecam maga, pvp i exp sprawiają dużo radochy i zabawy. Do tego postac ogólnie ciekawa.

Moje TuTki

;)

http://www.mpcforum.pl/topic/568007-2011-thanksgiving-event-opis/[/Code]
[/center]

[center][code]http://www.mpcforum.pl/topic/568056-revenants-hunt-guide/

Opublikowano

Rozumiem . A zeby podnieść pozp to trzeba lvl wbijać czy jak ?

Nie ,lvl ,a zabijać potworki co współdziała z wbijaniem lvla. ^^

Za zabicie potworka jak zauważyłeś zapewne otrzymujesz doświadczenia oraz "PP"

PP-Punkty profesji.

Punkty profesji są potrzebne właśnie do rozwoju umiejętności , oraz Pozp. :)

Polecam maga, pvp i exp sprawiają dużo radochy i zabawy. Do tego postac ogólnie ciekawa.

Zauważ ,że jest on początkującym?'

Poza tym bezsensu jest klikać 2 przyciski :

1. Palce bolą^^

2. Nie nauczy się gry

3. Jest to postać najdroższa do utrzymania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...