Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobic server localhost 2

ShindaPL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP login sa wzial sie z tego ze to domyslny uzytkownik tak jak np. w metinie root :)

Aktualna Postać: Mag 42lvl+ 36job, New Finesia, NosTalePL

Stare Postacie: Hanatsu 57lv, Hatsue 59lv, zabojca55 69lv, zabojca56 62lv

Opublikowano

Szkoda, że nie serwer :> ale nieźle i tak. Poradnik dobrze napisany. Jak ktoś ciekawego coś wykombinuje to pisać :)

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

@UP dzieki ;)

A co do tematu to ja porobie cos z plikami itp. niestety mialem formata ;( ale napewno sie tym zajme jak juz skoncze z privkiem do metka ;)

@EDIT da sie zmienic tylko rzeczy z database'y ;( zeby dorobic moby itd. trzeba pliki pisac od nowa, sprawdzalem, dalem querry do databse'a i wtedy wyskakuje blad ;/ Querry z :

http://www.elitepvpers.de

tylko ze nie mam do oryginalnego topica linku ;/

Opublikowano

No tak.. najlepiej powiedziac komus zeby odwalil za ciebie robote a ty bedziesz sie cieszył... Nie możecie czekać na nosangel ?!

Opublikowano

@UP musisz troche popisac troche policzyc itp. zalezy jaki jezyk :P a nosangel to prawdopodobnie bedzie priv chcociaz nie wiem czy zagram xD

Opublikowano

@UP komend nie ma na tych plikach, jakby co to nie dam rady nic w bazie porobic chyba ze pliki napisac od nowa ale wiadomo ze sam tego nie zrobie, nie zrobie serwera poniewaz MSSQL nie zainstaluje przez wyskakujace bledy.

Jezeli znajdzie sie ktos chetny do pomocy to zapraszam na PW bo jak juz wczesniej wspomnialem sam tego nie zrobie chodzbym byl i Arnoldem Szwarcenegerem xD

P.S. Sorry ze tak dlugo nie wchodzilem ale nauka ;/

Opublikowano

@UP dziex :> przyda sie ale najpierw polecam dobrze tego tuta przeczytac bo jak sie pomylisz to drugi raz nie zrobisz juz bazy danych i bedziesz musial formata zrobic ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@REF

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak by był rozbudowany klient na moby itp to można by się pobawić a takto nie ma sęsu ...

hehequb.png

..................................................................................................................

Opublikowano

@UP nie chodzi o clienta na moby tylko o baze danych, skrypty itp. mozesz miec sobie nawet i clienta nostale gdzie wszystko pousuwasz to ci poprostu gra sie nie wlaczy a zeby byly moby, eq, itp. to poprostu to wszystko trzeba do bazy danych i plikow zapisac tak aby byly kompatybilne z plikami klienta na ktorym bys gral ;) Jak myslisz dlaczego jak narazie mozesz sobie na jakim kolwiek cliencie postawic ten serwer??? bo nie ma powiazania z zadnymi tabelkami z bazy danych procz kont i postaci na nim zalozonych.

P.S. wrocilem na mpcforum :P

Opublikowano

Mam jedno pytanie. Czy są tam w ogóle jakieś moby lub teleporty? Jeżeli nie to czy nic wam nie wiadomo kiedy pojawią się udoskonalone pliki serwerowe? :) Poza tym, o co chodzi z formatowaniem dysku po zainstalowaniu bazy danych?

PS: Jejkuu, podobno jest tam stara mapa ^^ Tęskniłem <3

forumvy.png

Jeśli ktoś nie docenia tego co ma, kiedyś zostanie z niczym.

Opublikowano

Mam jedno pytanie. Czy są tam w ogóle jakieś moby lub teleporty? Jeżeli nie to czy nic wam nie wiadomo kiedy pojawią się udoskonalone pliki serwerowe? :) Poza tym, o co chodzi z formatowaniem dysku po zainstalowaniu bazy danych?

PS: Jejkuu, podobno jest tam stara mapa ^^ Tęskniłem <3

Mozna tylko sobie pochodzic po starych mapach.

ogolnie nie polecam tego robic.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ok, sory za "niby"dubel.Ok zainstalowałem to do serva i teraz tkwie przy 4.Włączanie serwera.Otóż zrobiłem tak:

1.Zainstalowałem NosTale PL do innego folderu niż domyślny.

2.Wkleiłem do niego pliki z folderu NostaleLocal

3.Włączam GameServer.bak i LoginServer.bak i mam problem :(

Otóż problem jest taki:Włączyłem LoginServer.exe(to bak)i mi pisze Error creating log file C:\OpenNosTale[PL]

a GameServer.exe(to bak) to mam Error creating log file.

Pomóżcie!!Co mam w tej sytuacji zrobić??

dbl post (używaj opcji edytuj) +post wyżej to spam= 5% /beliaar12

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@REF

@Edit

@UP a zainstalowales na dysk C:\ czy D:\??? Jak na D:\ to wez otworz te pliczki notatnikiem i tam z C:\ zmien na D;\ Jesli tam nic nie ma to moze masz zle login i server.bak bo ja tak zrobilem ale nie pokaze ci screenow bo mialem formata ;/

Opublikowano

A nie dałoby się tego zrobić przez hamachi ? Tzn. tam gdzie wpisujesz te ip 127.0.... to nie można by było wpisać ip z hamaka ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...