Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie w sprawie mobów i serwera

Szycha23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie a mianowicie ile zżerają zwierzaki i potwory RAMu oraz internetu?

i takie małe pytanko w sprawie serwera ile osób mogło by zagrać :

Komp to taki :

Intel? Core? 2 Duo E4700 2.60 GHz

2gb ramu DDR 2

dysk 500 gb

internet 2mb ( teraz 6mb, ale każdy ma lagi ponieważ kable telefoniczne słabe xD )

Serwer ma przydzielone 1 gb ramu.

Serwer hamachi

I chciałem się właśnie was spytać ile osób mogłoby pograć jeżeli byłyby zwierzaki i potworki , lub same zwierzaki.

Opublikowano

Maks 3-5 osób . ;)

- Jeśli pomogłem ? +

mam rozumiec ze napisales to dla internetu 2mb, a nie 6mb?

Ponawiam pytanie :

ile zżerają zwierzaki i potwory RAMu oraz internetu?

Opublikowano

Myślę , może się mylę , ale wg moich doświadczeń z serwerem , uciągnie z 3 osoby z full bajerami , na all ram .

Edit : 550 post :D

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Nie ma możliwości podania jakiejś stałej wielkości ile ramu "zżerają" zwierzaki i potwory. Wszystko zależy od samego serwera, pluginów na nim i wielu czynników. Ale nie zabierają jakiejś wielkiej ilości. Na moje oko jest to 100 do max 250mb ramu, mogę się mylić, ale po odpaleniu serwera "z" i "bez potworów na moim VPSie tak to właśnie wyglądało.

Jeśli chodzi o Twój komputer to jego łącze nie jest zbyt wysokie, ale myślę, że jeśli za bardzo nie będziesz go obciążał zbędnymi rzeczami to 4-7 osób max 9 powinieneś uciągnąć.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...