Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] L4D2 - Gra multiplayer

Diosminex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

L4D2 - Gra Multiplayer

Całość gry multiplayer opiera się na edytowaniu oraz oryginalnym graniu z umysłem. Można grać z botami, ale to nie byłby bardzo

dobry pomysł. Pomogę wam pomóc, jak poszczególnie używać danych rzeczy, i rozegrać dobrą grę multiplayer.

• Misje
  • Dodatkowe informacje
  • Granie multiplayer

Misje

Wszystkie misje skonstruowane są na pospolity atak potworów z każdej strony. Jeżeli będziesz na siłach, najlepiej nie idź plecami do

swojego kompana, atakując wroga w poszczególnych misjach oszczędzaj amunicję na spotkanie z wrogiem twarzą w twarz, czym

większy poziom trudności tym większe parcie ze strony potworów.

Jeżeli chcesz być silniejszy, najlepiej grać we czterech w trybie multiplayer.. Granie poszczególnych misji z botami jest

bardzo trudne, najczęściej możecie podzielić się na jakieś informacje poprzez gadanie jakimś komunikatorem, w ten sposób

łatwo będzie wam dotrzeć do poszczególnych punktów.

Wszystkie misje wykonuj z zaangażowaniem, rozdawane dzięki temu są później punkty statów.

Uważaj na Witch

:)

Dodatkowe informacje

Dodatkowe informacje są tym, że na mapie są ukryte miejsca do kampienia. Ale ja wam tutaj jeszcze wyjaśnię, jak dobrze grać nie tracąc

zbyt dużo HP, i chroniąc się zbyt dobrze, można przejść całą grę.. Na początek przed rozpoczęciem każdej rundy dobieramy sobie

arsenał, jeżeli misja jest trudna, rozgrywana w miejscach gdzie jest mało miejsca, powinniśmy mieć chociaż jakiegoś schotguna, na otwartej

przestrzeni możemy użyć AK47, dzięki niemu łatwo będziemy zabijać masę wrogów, trudniej by było z daleka celować na nadbiegający cel, co łatwo wychodzi, gdy wybiega nam w pomieszczeniu jakiś potwór, albo ukrył się gdzieś.

Granie multiplayer

Granie multiplayer jest najlepsze. Ja polecił bym wam pobawić się trybami gry. Każdy tryb, zwłaszcza tryb przetrwania jest stosunkowo

świetny, bo można jak najwięcej pobawić się w zabijanie. Dobrym rozwiązaniem dla większej ilości graczy i pełnej wersji gry jest zabawa, że

jedni są potworami, drudzy natomiast uciekinierami, świetna zabawa przyciągnie was na wiele godzin.

Sumując mój poradnik, można bardzo łatwo stwierdzić, że masa przelewanej krwi, oraz setki spędzonych godzin, nie pójdą w błoto.

OndteAw.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moze napisałbys coś wiecej. W versusie poszczegolne zombi (commony) nie sa problelem, glownie spec infecty (hunter etc.).

Mogles wspomniec o deadstopach, skeetach hunterow i jokeyów, leveling chargera i crown/remote crown tak zeby chociaz troche wyjasnić na czym tak naprawde polega gra w l4d.

Po krótce: deadstop - odbicie huntera, jokeya (bash, ds) przy uzyciu m2(mouse2).

skeet - zabicie huntera kiedy robi pounce ( skacze za budynku na ciebie, kiedy jest w powietrzu.)

leveling chargera - zabicie z meele chargera gdy wykonuje szrżę

crown - zabicie witchy 1 strzalem z pompy. / remote crown to samo tylko, ze strzelamy w witche i czekamy az sama do nas przybiegnie.

Co do grania w "multi", jesli nie chcecie sie ciagle irytować grajac na publicach to lepiej zagrać z kims zebrać ekipe tych 8 osob i grać razem. Randomy niszcza gre. Polecam mody: confogl i roznego rodzaju podobne ( 4x pile, bez aptek, tank na kazdej mapie)

Jesli lubicie poprostu pograć z nudów, 4fun to grajcie pubsy. Jesli szukacie w tej grze skilla to jak wyzej opisałem.

Jeszcze kilka rad:

Jesli ktos zostanie obrzygany z waszego teamu to nie uzywajcie baila( słoik rzygów) tylko "pajpy".

Na schody wchodzcie kazdy pojedynczo, ewentualnie po poręczy -> charger na schodach + 4 teammejtów na schodach + spiter = GG.

Jesli widzicie smokera to zawsze mozecie schować sie za przeszkodą, lampa , plot -> wychylajac sie i strzelajac w niego mozna go latwo zabic gdyz język nie trafi was.

Boomery sie odpycha to raczej kazdy powien widziec, ewnetualnie gdy robi " rocket booma" (odsyłam do youtub'a) mozecie go poprostu zabic.

+ dołaczam wideo :

Rocket boomer :

Deadstopy ( + wyjasnienie hitboxów ) :http://www.youtube.com/watch?v=EKKQmdRFIgY

remote crown :

crown :

leveling charge :

skeet :

To by było na tyle. Mam nadzieje, ze pomogłem.

Przegrałem duzo godzin w l4d2 jednak uważam tę cześć za g*wno( to jest moja opinia) , wole poprotu jedynke, gdzie mozna naprawde dobrze pograć z skillem.

userbar808467.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...