Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki AntyVirus ?

Bradas

Darmowy antyvirus  

70 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest najlepszy darmowy antyvirus ?

• AVG Antivirus Free Edition
      14
    • Avira Antivirus Free
      7
    • Avast Antivirus Free
      27
    • McAfee AVERT Stinger Free
      3
    • Nod 32 [Eset] Free
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam mam eset smart security, oczywiście wersję darmową 1miesieczną i jestem zadowolony.

Po skończeniu się okresu testowego wystarczy odinstalowac i zainstalowac od nowa i od nowa jest na 30dni.

HBV27j.png

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Panda albo AVG albo BitDefender. Avast to naprawdę okropieństwo, nic nie daje, nawet wersja pełna! Niektórzy go polecają, ale tak naprawdę to tacy którym ktoś go zainstalował noi w życiu nie używali innego antywira.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Mirosoft seciurty essential

nie zamula i kompa mam czystego tzn 3 kompy które mam w domu.... Jest darmowy :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Używam z avasta i powiem ci ze nie narzekam na jego działania.

1300 postów :D

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Bywalec
Opublikowano

McAfee nie laguje kompa, ma dosyć łatwy i dobry panel.

Jest dobry przeciwko małym i najczęściej spotykanym wirusom, ale z resztą to ciężęj.

Ja polecam zaopatrzyć się w Kaspersky, kup po prostu i tyle.

Jeden z najlepszych polskich antywirów.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Polecam Avasta ! Sam korzystam i jestem extra zadowolony z niego. Jak dla mnie jest najlepszy i dotego całkiem darmowy.

Opublikowano

Avast, chociaż trzeba go dobrze skonfigurować zanim zacznie się z nim przygodę. Potrafi przymulić. Oprócz tego w miarę OK jest też microsoft security essentials

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Ja na laptopie mam Avasta a na komputerze stacjonarnym mam Kspersky.

Oba są dobre, i je polecam :)

3ccee6379259f.png

KidMod Smite | TVD Fan | 90210 Fan

Opublikowano

Eset NOD32 jest MEGA! Świetny skuteczny antywirus zero problemów, wykrywa blokuje usuwa, nie spowalnia kompa.

Generalnie to od jakiegos czasu nie chce mi sie juz instalowac i mialem problemy z wirusami bo jakies 250 roznych mi siedziało w przywracaniu systemu i wgl.

Obecnie troche brakuje mi NOD'a ale daje rade używając "Malwarebytes" i Avast'a tak tylko do pomocy w razie czego.

MAlwarebytes wykryje i usunie ci wszystko i dość dobrze chroni przed wirusami. Świetny program jak na skanera na żądanie.

Miałem AVG i Avire ale pozniej mialem problemy z netem a owych 250 wirusów żaden z nich mi nie wykrył. Avira wydawała się strasznie słaba a AVG odinstalowałem tylko z powodu problemów z netem które mi sprawiał ale poza tym to był ok. Kasperskiego miałem jakiś czas temu i sprawował się dobrze ale wykrywał i blokował dużo false positive co było bardzo irytujące...

Co do McAfee to miałem to przez pewien okres czasu i szczerze nie przypadł mi do gustu. Był dośćwkurzający ale chronił na przeciętnym poziomie.

Mój głos idzie na NOD 32 ponieważ jest to jeden z najskuteczniejszych antywirusów który rozróżnia false positive od prawdziwych zagrożeń bardzo dobrze i zapewnia świetną ochronę.

Avast i AVG też wydawały się spoko ale skuteczniejszy był AVG.

Jeśli chodzi o skuteczne skanery na żądanie które zapewniają dosyć dobrą ochronę to polecam Malwarebytes.

A więc... według moich własnych doświadczeń:

NOD32>Malwarebytes>AVG>Kaspersky>Avast>Avira>McAfee

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Właśnie skończył mi się Norton int. sc.

Teraz szukam jakiegoś darmowego antyvirusa na 2miesiące.

Jakie polecacie ? Zapraszam do ankiety.

Ps. Chodzi mi o takiego antyvirusa [darmowego] aby

-Nie lagował komputera

-Zabezpieczał mnie przed kradzieżami związane z kontami (metin2) dużo keyloggerów już miałem i po kontach ;x

-Był w pełni darmowy & szybki

-Robił dobre skanowanie komp. [wykrywanie najmniejszego viruska]

-Nie pytał za każdym razem przy włączeniu kompa o coś

Za pomoc po lajku. Pozdr.

Avast standardowa wersja odpowiada Twoim wymaganiom. Polecam, sam korzystam, zawsze chroni prze "brudem" z Metina - trojanów, keyloggerów itp

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...