Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nikt nie może dołączyć

gmao2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Założyłem serwer (najpierw hamachi, później jakoś zaczął działać bez hamachi 0_o,ale to nie ten problem) i nikt oprócz mnie nie może dojść do tego serwera. Piszę kolegom "Can't reach server". Szukałem w internecie, że to porty trzeba odblokować lub zaporę wyłączyć, lecz nie wiem jak to zrobić (zaporę wiem jak wyłączyć :P). Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, tak na chłopski rozum jak odblokować te porty? Chodzi oczywiście o serwer Minecraft. Mam router TP-Link TD-W8901G. Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Wchodzisz w stronke tp . Logujesz się do panelu(passy masz na routerze) i tam powinna być zakładka porty i odblokowywujesz .

Bywalec
Opublikowano

@up. Niedokładnie

Proszę, tu masz na 3 sposoby:

http://www.mpcforum.pl/topic/427046-tut-zazegnanie-problemow-kolega-nie-moze-wbic/

@edit

wyłącz także antywirusa!

5jJNSGS.png

Opublikowano

Czy chodzi ci o 192.168.1.1? Jak nie to podaj to stronę,bo ja taki zielony w tym :D

@Edit To było do pana Kleasa,a co do @Up to jeszcze nie wiem, wypróbowałem sposób drugi odpiszę za jakieś pół godziny.

Opublikowano

Gdybyś miał poblokowane porty serwa no namachi byś nie odpalił, tak więc jeżeli masz antywira NOD32 Musisz w nim wejść w jego ustawienia i wyłącz zapore i to drugie, jeżeli masz noda to napewno to bo też tak miałem :D

Opublikowano

Nie nod to nie norton. Akurat jeżeli posiadasz COMODO to Ci nie pomogę, ponieważ nie używałem takiego antywirusa :D

Opublikowano

najlepiej wyłacz antywirusa i w procesach też. A aby na pewno twoi koledzy są w hamachi z tobą jak próbują wbić? i wysyłasz im dobre ip? i spróbuj na tej stronie właśnie

192.168.1.1 odblokować porty. Albo spróbuj zrobić tak jak na liveboxie bez hamachi tuty masz na naszym forum;) mojemu koledze działa a nie ma liveboxa;)

klklgv.jpg
Opublikowano

Podaj mu poprawne IP... Przy HAMACHI nie trzeba odblokowywać portów.

W ustawieniach server.properties ustaw w linijce, gdzie wpisujesz IP pozostaw puste, to ci wtedy wykorzysta każde możliwe IP

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Tam gdzie IP niech zostawi puste, bo zazwyczaj dlatego powstają tematy typu: Ja mogę kolega nie.

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...