Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] VPS wady, zalety, przyszłość małych serwerów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

zakladam ten temat gdyż chciałem dowiedzieć się co Wy sądzicie o VPS. nie robie ankiety bo chce własne wypowiedzi. jak zły dział to prosze o przeniesienie.

moje doświadczenie z serwerami na VPS było dosyć małe. jest dużo tutów na temat jak zrobić na nich serwer + pliki serwerowe. miałem VPS na exone za 19zl wiec nie mialem wielkiego wyboru;D

ale co wy myślicie o VPS, (rózne rozmiary od najmniejszych do największyc) czy mogą zastąpić hamachi itp. czy warto robić na nich małe serwery i je testować. proszę o uzasadnioną odpowiedz:)

Opublikowano

Zalety - Servery postawione na Vps jest całodobowy , dostajesz gwarancje określonych parametrów , cena jest niższa niż przy serwerach dedykowanych , możesz zmienić parametry na życzenie ,

Wady - Do wad należy zaliczyć zwykle dużo niższą wydajność niż gwarantowana przez typowe serwery dedykowane, przy czym należy mieć na uwadze, że VPS np. czterokrotnie tańszy od serwera dedykowanego, na którym jest uruchomiony, będzie nawet dziesięciokrotnie słabszy.

Pomogłam? Daj: "Lubie to"

Opublikowano

Temat wiele razy był już wałkowany większość osób zawsze jest zdania że VPS nie nadaję się pod Metina bo to zbyt dynamiczna gra więc nie wiem czy warto takie coś wykupować. W tutkach jest temat o VPS na miesiąc za 1$ kup i sprawdź Sobie

Opublikowano

Temat wiele razy był już wałkowany większość osób zawsze jest zdania że VPS nie nadaję się pod Metina bo to zbyt dynamiczna gra więc nie wiem czy warto takie coś wykupować. W tutkach jest temat o VPS na miesiąc za 1$ kup i sprawdź Sobie

co masz na mysli? bo nie bardzo rozumiem;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...