Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Błąd po pobieraniu serwerów

januar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstalowałem Soldat 1.6.2 ale gdy klikne pobierz serwery wyskakuje błąd :Error raised while connecting defaultlobby.soldat.pl... Jak to naprawić ?

Opublikowano

Czasami tak jest jak to mam czekam od 5 do 10 minut i jest wszystko okey. To więc tylko poczekaj chwile ..

Jak pomogłem daj

+ lub - ;)

Opublikowano

Ehh nic z tego , nie mam firewalla itp. a dalej to samo ... , czekałem również 5 - 10 minut i też nic :( ehh macie jakies inne pomysły co tym zrobic ?

Opublikowano

Dzięki woBniar teraz moge zagrać online , tylko że mam teraz dużo zachodu jak chce zmienić serwer , bo muszę wyjść z gry i z powrotem wejść w stronę którą podałeś , wybrać serwer, ponownie włączyć grę . Kiedyś kliknołem pobierz serwery( będąc w grze ) i mialem od razu wszytstkie w grze serwery do wyboru. Jakby ktoś mógł temu zaradzić :)

Opublikowano

When Soldat cannot connect to whatever is in the lobby_servers.txt file, it defaults to defaultlobby.soldat.pl

I just tested the lobby and it seems to work fine. Make sure the only thing in that file FalconPL and I mentioned is rr.soldat.pl and try again

to jest prawdopodobnie rozwiązanie, znalazłem na innym forum.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

To nie pomoże, tak samo jak zmienianie dnsów, czy co tam jeszcze radzą na soldatowym forum.

Rozwiązanie jest proste:

* Otwierasz notatnik.

* Wchodzisz do: X:\Windows\system32\drivers\etc

* Przeciągasz plik: hosts do okna notatnika

* Przechodzisz na koniec pliku, naciskasz enter

* Wklejasz:

67.23.118.186 defaultlobby.soldat.pl

* W menu notatnika klikasz Plik -> Zapisz.

Możesz już zamknąć wszystkie okna i sprawdzić że lobby działa. Aha i upewnij się że w pliku lobby_servers.txt znajduje się tylko jedna linijka:

rr.soldat.pl

Jak coś źle poszło to pisz. Mi osobiście pomogło.

EDIT: Mój błąd, w pliku lobby_servers.txt musi się znajdować tylko:

67.23.118.186

Wtedy wszystko działa

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...