Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pieniądze

hint11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, o to powracam z moimi zajebistymi pytaniami :D

A moje pytanko brzmi:

Jak, w miare szybko, zarobić kasę na dobry set?

Słyszałem, że można robić noob chary, i wykonywać q z których do 100 lev uzbieram około 100kk.

Lecz wbiłem 90 lvl noob Bladerem i uzbierałem ledwo co ponad 55kk :P

Zaznaczam że nie skillowałem, jezeli kupowałem jakiegolwiek skille to tylko niezbędne do przetrwania np. na FR.

Co do itemków, to wszystko +0, nic szczególniejszego, ringi te które dropią z bossów na 4 lev itd.

Ogólnie wszystko co mogłem sam dropnąc to zakładałem :P

Co robiłem źle? Może powiecie mi po kolei co mam robić taką noob "kreaturką".

Z góry dzięki :P

1365954711-U52460.jpg

Opublikowano

1. Jak chcesz zarobić kase to rób questy od 0 lvl do 100 + 100kk wyciągniesz.

2. Dokładnie tak się robi.

3. Bo wydawałeś kase na tym bladerze na 100 %

4. Co zrobiłeś źle ? Mogłeś też usunąć jakieś q albo nie zrobić wszystkich z każdej rubryki daily/normal i jakieś tam.

Kappa.

Opublikowano

ja jak chce zarobić to robię sobię nowego chara, ale akurat FA bo mam trochę eq na niego to trochę łatwiej (moja główna postać to FA, więc jednorazowy wydatek przy rozwoju głównej postaci)

- robisz chara, którym ci się łatwo gra i robisz all questy a przede wszystkim Scenerio bo one dużo kasy dają

- opłaca się chodzić na Weak LiD/RS/EoD, na LiD'zie opłaca się bić te pierwsze orki czy ogry, te zwykłe i magów (te przed żabami) czasem UCM może polecieć, a dodatkowo jakieś księgi, zawsze coś kasy

- na EoD często dropią UCM a dodatkowo może dropnąć jakiś ciekawy item, a jak ci się poszczęści to może jakiś titanium helm/broń z 2 slotami i 16DMG albo 8 rate, na sell albo możesz nosić

- później opłaca się chodzić na początku na LiD'y jeśli już dasz rade, tak do 75lv drop jest bardzo dobry, mi średnio na 70lv leci z 5-6 UCM, nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby mniej niż 4 poleciało, do tego jakaś księga (tak jak na W LiD opłaca się te orki bić, bo tu UCH dropi)

- jeśli nie ulepszasz eq ani nic, sellaj wszystkie UC FC i inne pierdołki, na noc możesz zostawić coś u tego... (nie pamiętam jak on się zwie) kolesia w BI z domem aukcyjnym

- jak masz dość dużo UCM, to nie wystawiaj w BI, tylko na ch1 najlepiej wystaw je, bez podatku 5% ale przy większej ilości to trochę kasy jest

ja gram do ok 105-110 lv, trochę to trwa ale zarobek oscyluję koło 200kk, nie wiem jakim cudem tobie nawet 100kk nie chce wyjść, więc tak jak up pisał, na pewno wydawałeś kasę na coś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...