Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomysł na serwer ?

Lunner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczniemy od tego, że ostatnia idea mojego serwera upadła wraz z brakiem kompatybilności pewnych pluginów. Więc zwracam się do was z zapytaniem : Czy ma ktoś pomysł na serwer ?

Opublikowano

Ja bym polecał zrobić serwer dedykowany mający na celu zebrać graczy (Gildie) które rozmieszczały by się pomiędzy sobą na mapie i walczyły.

Tryb gry nie wiem jaki miałby być, ale to było by coś : )

OndteAw.png

Opublikowano

Wojny gildi, heroes plugin + npc q ktorym beda questy ktore dadza fabule, questy na zmiane klasy oraz exp'a, oraz mapa pasujaca do fabuly;c

Opublikowano

Czyli :

Gildie walczą między sobą (ale jakie gildie, tworzone przez graczy czy jakieś Elfy itp.?), z pomocą pluginu Heroes. Mapa do fabuły - czyli jaka ?

Opublikowano

Mapa najlepiej górzysta, a Gildie oddalone od siebie ładnych parę metrów..

Możliwość używania TNT podczas wojen, ale wtedy kiedy trwają wojny.

OndteAw.png

Opublikowano

"..." Chodzi im o to byś na serwerze dodał plugin Fractions(?) , by mogli na własną rękę zakładać gildie z czym idze oczywiscie Claimowanie terenu , podbijanie innych gildii...

Jeżeli będziesz tworzył owy serwer polecam Ci , nie wygrawać pewnego pluginu mianowicie LWC , iż serwer straci to coś...

Ps. Oczywiscie , powinienes rowniez usunąć możliwość /sethome /home /f home iż gracze podczas walk czesto uciekają w ten sposob :3...

Ps. Może później wyśle Ci na pw , moj pomysł na serwer RP/RPG . :)

Opublikowano

serwer "Bitwy Gildi" itp mało jest takich serwerów , że tak napisze "pełnych" lub poszukaj gdzieś na necie wszystkich modów lub pluginów do serwera :) może sam coś nowego wymiślisz :D

Pomogłem daj + ...

Proszę o zdjęcie mi trochę % ...

Opublikowano

To w końcu jakie te gildie bo już się naprawdę pogubiłem : Wojny gildii graczy czy fabularnych orków/elfów/ludzi/innych karłowatych monstrów.

Opublikowano

Może pomysł ze serwerem na texturepacku Last Days, czyli postapokaliptyczny świat z pluginami typu wieczna zima, lub palące słońce.

Wybór gildii byłby też dobrym pomysłem na takie serwer:)

Pomogłem? Daj +!

Robię graficzne reklamy serwera. Ustawiam pluginy. Szukam plików.

Jeżeli masz problem z powyższymi to POMOGĘ ! Nie wstydź się! Pisz na PW! :D

mca.png

Opublikowano

Ja mam wymagający pomysł , a mianowicie chodzi o to , że wszystko się zacznie od szklanego tunelu i będzie on pod woda . Prowadzić będzie do wielkiej półkuli i tam zrób podwodne miasto.

xtiger54.jpg

Opublikowano

Wojny gildji , total surv, hardcore.

Plugin Mąki na hardcore:

http://www.mpcforum.pl/topic/522677-dlplugin-autorskiplehardcore-v03-hardcore/

Heh, śmieszne.

Opublikowano

Ja mam propozycję na 2 królestwa i co jakiś czas wojny gdzie plugin na nabijanie zabójstw liczy wszystkie śmierci i ten kto będzie miał najwięcej zabójstw dostaje nagrodę. Albo można pogodzić Factions z tym czyli 2 królestwa i w królestwach gildie. Czyli np. są 2 gildie (pierwsze lepsze nazwy) Elfy i Orkowie. Walczą ze sobą na codzień czyli po prostu mają ze sobą wojnę, ale kiedy jest czas walki królestw (nie wiem np. czerwoni vs niebiescy lub jakaś rasa vs rasa) jednoczą się wszyscy i razem walczą przeciw drugiemu królestwu.

Opublikowano

Może coś jak "Kwadratowa Masakra" zakaz PVP tryp Survival tylko pułapki żeby kogoś dedac brak cubów i za griefowanie ban !!!!!

Albo server jak jest up taki z gildiami np: ludzie elfy orki , te trzy frakcje toczyły by ze sobą walki.....

Opublikowano

Zrób server któy przypominałby minecraft versia 1.3 stary dobry minecraft :D to naprawdę dobre by było, kiedyśto sięgrało <3 a teraz to wciskają tą fabułę na siłę ;c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...