Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Klucz i skrzydełka

Ukinar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam pytanko. Znalazłem latającą wyspę i harpie. Mam skrzydła ale jak zrobić te takie czarne skrzydła? I jak zrobić klucz?

Opublikowano

by zrobić demon wings trzeba mieć

Soul of flight 25 Soul of Night 30 Feather 10

a Klucze można zdobyć z potworków w Dungeonie

76561198030624353.png

Opublikowano

Klucze możesz zdobyć zabijając potworki w dungeonie (po zabiciu Skeletrona) lub w skrzyniach w dungeonie. Złote są częstsze i się zużywają. Ciemne (shadow) występują w złotych skrzyniach i są dość rzadkie. Te są wielokrotnego użytku.

Czarne skrzydła, chodzi Ci o Demon Wings? Robi je się tak samo jak te białe, tylko zamiast Souls of Light - Souls of Night. Czyli 10 piórek (feather), 25 Souls of Flight, 30 Souls of Night.

Opublikowano

To już w późniejszej fazie gry, po pokonaniu Wall of Flesh ;) Na korupcji Souls of Night, w hallow (nie wiem jak to nazwać po polsku) Souls of Light.

Ale te ciemne skrzydła mają takie same właściwości jak białe. Tylko wyglądem się różnią.

Więcej informacji znajdziesz na wiki

Opublikowano

@Up

A mi się słabo robi jak widzę takie odpowiedzi... Kolega dostał odpowiedź, więc po co wyskakujesz z takim hitem i spamujesz... ? Kolega chciał dostać odpowiedź tutaj, a nie na wiki. Dostał, więc koniec tematu.

@Topic

1329774374-U351709.jpg

Feather - wypada z harpi, które można spotkać latające na niebie na prawo lub na lewo od środka mapy.

Soul of Flight - wypadają z Wyvern na HardMode (trzeba pokonać Wall of Flesh), latają też na niebie.

Soul of Night - wypada z mobów głęboko pod korupcją (największe szanse, że wypadnie to iść jak najgłębiej).

Robimy skrzydła przy Mythrill Anvil.

:)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

@Up

A mi się słabo robi jak widzę takie odpowiedzi... Kolega dostał odpowiedź, więc po co wyskakujesz z takim hitem i spamujesz... ? Kolega chciał dostać odpowiedź tutaj, a nie na wiki. Dostał, więc koniec tematu.

@Topic

1329774374-U351709.jpg

Feather - wypada z harpi, które można spotkać latające na niebie na prawo lub na lewo od środka mapy.

Soul of Flight - wypadają z Wyvern na HardMode (trzeba pokonać Wall of Flesh), latają też na niebie.

Soul of Night - wypada z mobów głęboko pod korupcją (największe szanse, że wypadnie to iść jak najgłębiej).

Robimy skrzydła przy Mythrill Anvil.

:)

Dobra spokój dziecko, sam i tak podałeś mu odpowiedź z Terraria wiki.

post-369695-0-95680800-1460989850_thumb.png

Opublikowano

KaMaS rzeczywiście trochę to spaliłeś :D Bo mówisz to Axatrosa że już koleś dostał odpowiedź, a w tym samym poście podajesz to co już wie.

Opublikowano

@Up,Up2

Heh śmieszne. :) Podaje to co już wie + dodałem więcej od siebie czego nikt powyżej inny nie napisał. ;) Nie umiesz analizować postów, więc nie spamuj. I najpierw przed napisaniem posta przeczytaj regulamin. :) Pzdr. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...