Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jezyk angielski

luuki12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc

tydzien temu przeprowadzilem sie na na razie 2/3 lata do ameryki (los angeles) i jest tu naprawde bardzo fajnie

i takie pytanie

bo srednio umie angielski i jak sie poduczyc ?

dogadac sie o podstawowe rzeczy to dogadam ale np jak juz o jakies wieksze szczegoly i wgl to nie za bardzo...

i czy znacie jakas strone z ofertami pracy w los angeles jako mechanik lub tego typu cos

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano

Jak możesz spędzić trochę czasu przed kompem to polecam program angielski super memo. Są 3 poziomy + rozmówki. Ja po 5 latach nieużywania angielskiego(takich miałem dobrych nauczycieli), posiedziałem trochę czasu z tym programem i teraz sporo rzeczy rozumiem oglądając filmy na YT.

Opublikowano

Wszystko co wyzej napisane jest nic nie warte jak sie mieszka w stanach. Po pierwsze czytanie , programy , fora nie naucza cie akcentu co jest wielkim problemem.

Jak chcesz sie nauczyc perfekt angielskiego w rok czy dwa wyjdz na zewnatrz i znajdz jakis kumpli z ktorymi bedziesz caly czas gadal po angielsku i tak sie nauczysz w mig. Albo jakas osobe ktora z okolicy bedize cie uczyla angielskiego poprzez rozmowe a nie jakies fora , poradniki czy chuj wie co.

Jakas osobe z LA ktora za marne grosze spedzi kilka godzin z toba tygodniowo . Noi najwarzniejsze nie bujaj sie z polakami caly czas jak juz pewnie tam siedzisz i pijesz , jak bedziesz z polakami w zyciu sie angielskiego nie nauczysz , a naucza cie tylko braku kultury :D

Ja sie perfekcyjnego angielskiego w 100% nauczylem bez otwierania jednej ksiazki do nauki czy slownika.

wakow9.png
Opublikowano

no wlasnie polakow tu narazie nie znam i mam kumpli narazie niewielu ale zawsze cos

up@ to co napisales to wielka prawda ale to co napisal The Miz o programie to zdaje mi sie pomaga :)

w polsce ogladalem jeszcze 90210 te nowe odcinki i wlasnie z napisami to pomaga wlasnie z akcentem i wgl ale nic nie pomaga jak prawdziwa rozmowa

wiec dzieki leca lajki

do zamkniecia :)

dzieki wszystkim

ZBIERAM PLUSY +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...