Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co zrobić, aby inni słyszeli muzykę?

Grzes111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IWtam

chciałbym puścić na serverze muzykę, tak jak inni to robią, ale nie mam pojęcia jak

tzn. puszczam muzykę na komputerze i po naciśnięciu przycisku rozmowy inni to słyszeli

Jeżeli pomogłem nie zapomnij kliknąć "Lubie to" :)

Krol_Kamikadze.png

moje tutoriale:

Myśliwce

http://www.mpcforum.pl/topic/546306-tut-mysliwiec-od-zera-do-bohatera/page__fromsearch__1

Opublikowano

Aha czyli chcesz być takim serwerowym skurwysynem? Puszczasz muzykę na głośniki, przycisk push to talk. Jeśli nie działa to wyłącz filtr w mikrofonie. Odradzam ci takiej zabawy bo nie do tego służy ta gra.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Aha czyli chcesz być takim serwerowym skurwysynem? Puszczasz muzykę na głośniki, przycisk push to talk. Jeśli nie działa to wyłącz filtr w mikrofonie. Odradzam ci takiej zabawy bo nie do tego służy ta gra.

nie wiesz co z tym będe robił i nie powinno cb to obchodzić ;)

gram na serverze gdzie to jest lubiane jak się nie przesadza

nie chodziło mi o takie rozwiązanie problemu :D

Krol_Kamikadze.png

moje tutoriale:

Myśliwce

http://www.mpcforum.pl/topic/546306-tut-mysliwiec-od-zera-do-bohatera/page__fromsearch__1

Opublikowano

Ściągasz HLDJ, konwertujesz muzykę (polecam Audacity), wrzucasz do folderu z HLDJ (najpierw jego musisz gdzieś tam wrzucić, ale już nie pamiętam gdzie :s), odpalasz grę przez HLDJ, wpisujesz w consoli "la" (otwiera Ci wszystko ze swoimi utoworami) i teraz nie jestem pewny.. albo wpisujesz sam numerek swojego utworu albo "play <nr>".

Najlepiej znajdź jakiegoś tuta na guglach, bo puszczałem muzykę ze 3 lata temu.

Opublikowano

Ściągasz HLDJ, konwertujesz muzykę (polecam Audacity), wrzucasz do folderu z HLDJ (najpierw jego musisz gdzieś tam wrzucić, ale już nie pamiętam gdzie :s), odpalasz grę przez HLDJ, wpisujesz w consoli "la" (otwiera Ci wszystko ze swoimi utoworami) i teraz nie jestem pewny.. albo wpisujesz sam numerek swojego utworu albo "play <nr>".

Najlepiej znajdź jakiegoś tuta na guglach, bo puszczałem muzykę ze 3 lata temu.

a jak wcisne już przycisk który odpala muzykę to ją słysze?

bo jak wciskam F1 to widzę dymek z wykrzyknikiem, ale muzyki nie słysze :(

Krol_Kamikadze.png

moje tutoriale:

Myśliwce

Opublikowano

Możliwe, że serwer ma to zablokowane, a jeśli nie to musiałeś:

-Źle przekonwertować muzykę

-Coś źle poustawiać

Muzykę powinieneś słyszeć, powinieneś również widzieć dymek i swój nick na niebiesko/czerwono (w zależności od teamu).

Opublikowano

Możliwe, że serwer ma to zablokowane, a jeśli nie to musiałeś:

-Źle przekonwertować muzykę

-Coś źle poustawiać

Muzykę powinieneś słyszeć, powinieneś również widzieć dymek i swój nick na niebiesko/czerwono (w zależności od teamu).

ahh, racja, też tak myślałem, że servery mają to zalokowane, ale szczęście, że to nie moja wina.

Większym utrapieniem jest to, że jak już słyszę swoją muzykę, to głos jest tak zniekształcony jak nagranie rozmowy kosmitów na płycie którą wykopało się z ziemi po 100 latach...

Krol_Kamikadze.png

moje tutoriale:

Myśliwce

Opublikowano

Widocznie ściągnąłeś złą wersję nagrania albo źle przekonwertowałeś.

Też tak czasami miałem, ale to zależało wtedy od jakości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...