Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Age of empires 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

gdy odpalam Age of empires 3 to wyskakuje mi cos takiego:

Initialization Failed

Could not load DATAP.BAR

System operacyjny: win 7- 64bit

8Gb ramu

Procek: 4 rdzeniowy 3 GHz

Grafa: NVIDIA Gt 220

Od czego to może być?

Help!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam inny problem ... a raczej mój kolega. Mianowicie gdy zakładam grę lan na hamachi ( spokojnie potrafię to robić) w nie wiem Age of Empires III , Age of Empires II czy Empires Earth czy wgl jaka tylko gra się zdarzy to mój kolega nigdy nie może się podłączyć. Ja mam XP i moi koledzy też i gramy a on ma win 7 i nigdy w nic nie może z nami grać ... no chyba że gra jest stworzona do gry przez neta i wtedy gra na serwerach już przez grę zaoferowanych. Wiecie czemu 7 ma takie problemy bo na necie nic nie ma o tym jak grac na lan a jak już to tylko na xp. Proszę o odpowiedź

Opublikowano

Ja mam inny problem ... a raczej mój kolega. Mianowicie gdy zakładam grę lan na hamachi ( spokojnie potrafię to robić) w nie wiem Age of Empires III , Age of Empires II czy Empires Earth czy wgl jaka tylko gra się zdarzy to mój kolega nigdy nie może się podłączyć. Ja mam XP i moi koledzy też i gramy a on ma win 7 i nigdy w nic nie może z nami grać ... no chyba że gra jest stworzona do gry przez neta i wtedy gra na serwerach już przez grę zaoferowanych. Wiecie czemu 7 ma takie problemy bo na necie nic nie ma o tym jak grac na lan a jak już to tylko na xp. Proszę o odpowiedź

Wylacz Zapore.

@Top

It does sound like you need a complete reinstall of the game, try the steps to see about getting your current installation removed:
First, uninstall all trial versions of the game that you have installed (if any)...
Then, download and then run the Microsoft Windows Installer application installation and configuration service updater?
Note: The file you will download there is named: WindowsInstaller-KB893803-v2-x86.exe
Then, after that installation concludes, download and then run the Windows Installer Clean Up Utility
Note: The file you will download there is named: msicuu2.exe
After installing, first click the "Windows Install Clean Up" shortcut, then select the game you are having trouble installing/uninstalling/reinstalling (either "Age of Empires III" or "Age of Empires III - The War Chiefs"), then click "Remove"...
After you complete the above, reboot with a "Clean Boot" and empty your Windows temp folder.
Browse to and empty your windows temp folder. You can find your temp folder by clicking start=> run, then type %temp%, click ok.
temporarily disable any/all anti-virus/firewall/anti-spyware software running on your system, then try to reinstall...

61093c6efb.png

Opublikowano

On ma zapore wyłączoną wgl pisze mu że nie da się dołączyć do gry albo nie da się bo gra się rozpoczęła albo jeszcze czas połączenia przekroczył limit wszystko bo nie może się połączyć

Możliwe że ma coś z ip albo coś z połączeniem ? jeżeli tak to napiszcie co najlepiej zrobić . Do niego też się nie da podłączyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...