Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE/OPINIE] OwnSever vs MineServ!

Kondjo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Który lepszy i po za tym chciałbym także wiedzieć czy:

w Ownserver serwer Francja 1,50zł slot czy nie ma lagów i tak samo czy nie ma lagów na MineServ przy 10 slotowcu ?

Jak wyglądają ceny i kontakt z supportem ?

Co lepsze ?

Piszcie, dyskutujcie, oceniajcie :)

I dodawajcie coś od siebie :D

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Ownserver- lagów nie ma lecz mi się jakoś nie podoba:F

Mineserv - lagów nie ma , można sie dogadać z supportem :]

Mineserv lepszy w 100% lecz ja wole craftserve.pl :)

Pozdrawiam Sbh.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Mineserv, profesjonalny support, ceny, brak lagów.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Dziękuje za błyskawiczne odpowiedzi, lecz nadal nie wiem czy na OwnServer + France nie ma Lagów... ?

@Edit

MineServ 3 : 0 OwnServer

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Ownserwer napisz do supporta-odpowiedz w 15 minut. 40 slotow francja 0 lagow,23 sloty francja 0 lagow 15 slotow francja 0 lagow....

A wiec wszystko zalezy czy umiesz wgrac pluginy,dobrze skofigurowac i nie narobic bajzlu w plikach :)

Zeby wgrac bukkita klikasz wgraj oprogramowanie i wybierasz wersje bukkita (r1,r2,r3) itd.

Opublikowano

ja mam server na ownserver.pl z Francji 20 slotów nie ma lagów dosłownie 0 !

lecz co do servera niekiedy ownserver wywija jakąś aktualizacje i cała mapa poszła się jeb*ć !

też jest 2 problem z ownserver czasami gdy grasz z graczami na serverze server śmiga bardo ładnie a tu nagle sam się wyłancza wchodzisz w konsole i nie możesz uruchomi servera przez 1 h nie polecam ownserver.pl ja obecnie przechodzę na craftserve.pl .

31058703838938529879.png

Brzydki Zły i Szczery <3

Opublikowano

no z tym mniejsze lagi si niezgodze up

support tez dobry na ownserver

no z tym mniejsze lagi si niezgodze up

support tez dobry na ownserver

Największa pompa w grze to

SG556 MARK II

PERMAMENT ;)

Bywalec
Opublikowano

MineServ ma świetny panel i doskonałą pomocną administrację. Po wykupie wszystko jaśnie wyjaśnią, jeżeli będziesz chciał. Cena za slota wychodzi 2 zł, przy czym lagów nie ma. A więc warto.

OwnServer niestety z Francji są lagi. Niektórzy nawet bardzo narzekają, tutaj ten hosting nie skupia się na Minecraft i ma obciążone maszyny serwerami z różnych gier, co pogarsza sprawę. Nie mają takiej dobrej administracji i panelu.

Jednym słowem MineServ, nie do pobicia.

Zobacz to, jezeli chcesz dużą ilość slotów, to zobacz:

mctb.shop.tm

Najtańszy hosting przy dużej ilości slotów.

MineServ górą!

5jJNSGS.png

Opublikowano

MineServ - brak lagów, administracja opanowana, support - od razu odpisują.

OwnServers - lagi na serwerach Fr, na odpowiedź czekamy ruski rok...

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano
też jest 2 problem z ownserver czasami gdy grasz z graczami na serverze server śmiga bardo ładnie a tu nagle sam się wyłancza wchodzisz w konsole i nie możesz uruchomi servera przez 1 h nie polecam ownserver.pl ja obecnie przechodzę na craftserve.pl .

Mam tam serwer od 4 miesięcy i nigdy takiej sytuacji nie było.

OwnServers - lagi na serwerach Fr, na odpowiedź czekamy ruski rok...

Pytanie nr. 1 Miałeś tam w ogóle serwer ? Bo ja mam i coś ich nie ma ;]

Lepszy jest MineServ.eu, zdecydowanie. Więcej pluginów itd.

Nie ma ich w ogóle na OwnServer.pl, lecz wytłumacz mi co jest zawarte w "itd".

Podsumowując :

OwnServer mimo złej sławy jest dobrym hostingiem, jednak wiele osób woli uproszczenia więc wybiera mineserv. Tam znajduje się łatwiejszy w obsłudze panel oraz instalator pluginów czego nie znajdziemy na OS. Francja - 1.50 - bardzo dobra cena jak na slot, hosting ma być przystosowany do działania serwera i także tak działa :).

Jeśli jesteś laikiem w stawianiu serwerów jak i ich konfiguracji, to śmiało bierz mineserv.

Obeznany w pluginach ? - OwnServer.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...