Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Himalajczyk

Himalajczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czółko!

A tak jakoś ze swoimi noobskimi sygnami chciałbym dostać parę porad.

To na początek dam coś takiego

2vnjkpc.png

Nie używałem w tym żadnych c4d itp. bo jeszcze do końca nie umiem ich dobrze używać i bałem się że popsuję pracę.

Na dziś tyle, jestem padnięty. Dobranoc.

arshawin.png

Sygnatura wykonana przez

The Anonymous

Opublikowano

Chociaż ja nie jestem grafikiem, mi to się podoba.

Zwłaszcza, że jesteś chyba początkujący, co?

Jak dla mnie świetna robota, sam bym nie zrobił lepiej.

Ale inni ocenią to po swojemu.

OndteAw.png

Opublikowano

Chociaż ja nie jestem grafikiem, mi to się podoba.

Zwłaszcza, że jesteś chyba początkujący, co?

Jak dla mnie świetna robota, sam bym nie zrobił lepiej.

Ale inni ocenią to po swojemu.

Tak. Jestem początkujący, czytałem dużo tutoriali, i coś próbowałem "wykminić" coś z tych tutoriali i wypróbować. Chciałbym dostać ogólnie porady, jakieś informacje.

arshawin.png

Sygnatura wykonana przez

The Anonymous

Opublikowano

2vnjkpc.png

Zakładam, że robiłeś to ze stocka?

:) Dlaczego są 2 źródła światła? Czy widziałeś kiedyś, żeby słońce świeciło z dwóch stron? :)

W dodatku światła to są białe plamki, które nijak pasują do pracy. Postać jest za duża. Ciekawie wyglądałoby, jakbyś wymazał niektóre elementy.

Nie rób prac 'mono', bo zdecydowanie ciekawiej wypadają kolory.

:)

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

2vnjkpc.png

Zakładam, że robiłeś to ze stocka?

:) Dlaczego są 2 źródła światła? Czy widziałeś kiedyś, żeby słońce świeciło z dwóch stron? :)

W dodatku światła to są białe plamki, które nijak pasują do pracy. Postać jest za duża. Ciekawie wyglądałoby, jakbyś wymazał niektóre elementy.

Nie rób prac 'mono', bo zdecydowanie ciekawiej wypadają kolory.

:)

No słońce nie świeci z 2 stron. :D Ale gdy robiłem tą pracę poprostu tak jakoś dziwnie dla mnie to wyglądało z przodu i jakoś to dałem.

Niestety pracuje w gimpie i o światło jakoś łatwo nie jest. ;o Stock niestety był bardzo bardzo mały i musiałem się dostosować do niego, gdyż bardzo mi się podobał. Ja w gimpie jeszcze dużo rzeczy nie ogarnąłem. Coś tam coś tam próbowałem z rozmazywaniem ale nie widać wgle efektu. ;(

@edit

No cóż jak nikt nie ocenia to się skusiłem na 2 pracę mojego kiepskiego wyrobu ;)

34dihsk.png

Próby używania c4d i jakichś tam teksturek. ;o Według mnie wyszedł jakiś oczoojeb.

arshawin.png

Sygnatura wykonana przez

The Anonymous

Opublikowano

Praca tragiczna, masakrycznie wyglądając4d nachodzące na render

Jak chciałeś stworzyć dynamikę to mogłeś symulować wystrzał na pracy ^^

Tyle tam jest tego nawalone i w dodatku wszystko się gryzie ;/

Kolory też tragedia nie pasują do pracy.

NIE MA

Opublikowano

No ,zakładam ,że chciałeś wtopić postać :D Nieco udało Ci się to ,ale jednak za bardzo :> Nie rób tych kiczowatych ramek ,bo nie pasują ;x zwykle się dodaje ramkę , o grubości 1px i kolorze czarnym - ale zwykłą :P. Plusem jest to ,że nie ma napisu ;) Ćwicz ,ćwicz :)

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

No ,zakładam ,że chciałeś wtopić postać :D Nieco udało Ci się to ,ale jednak za bardzo :> Nie rób tych kiczowatych ramek ,bo nie pasują ;x zwykle się dodaje ramkę , o grubości 1px i kolorze czarnym - ale zwykłą :P. Plusem jest to ,że nie ma napisu ;) Ćwicz ,ćwicz :)

Ja chyba jestem głupi i jedynie umiem robić ramkę gradientem. Wytłumaczy może mi ktoś ? ;o

Oczywiście w gimpie.

@edit

Nju Pracka :D

1329767695-U379031.png

arshawin.png

Sygnatura wykonana przez

The Anonymous

Opublikowano

Twoja pierwsza praca była dla mnie obojętna, ciekawa lecz coś brakowało. Drugą pracą mnie załamałeś dogłębnie. A trzecia, dla mnie najs.

Teraz ocenki ->

1 # 4/10

2 # 1/10

3 # 9/10

BloodEgo_eune_81_1_logo.png

Opublikowano

Tekstura idąca przez cały stock.... bosko...

Co to za przyciemnianie zamiast ramki?

Nie namęczyłeś się. Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć, to zacznij od pracy z renderami, stock'i to wyższa szkoła jazdy.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Dokładnie tak jak up na początek polecam ci rendery :)

Bo na ostatniej pracy się zbytnio nie napracowałeś, mało jest zrobione

Jakoś nie podchodzi mi ta praca :<

NIE MA

Opublikowano

co to kurwa jest :F

kolorystycznie - leży

render wtopiony - NIE

smuż - chujowy

xxxxxxx

Opublikowano

Hej, przede wszystkim zaniechaj używania tych liściastych brushy. Bardzo brzydko, sztucznie zapychają prace, na dodatek nie pasują do tematyki. (No wtf? Naruto i kwiatuszki? xD)

Przeczytaj ten tutorial, pomoże Ci się zapoznać z podstawami:

http://www.mpcforum.pl/topic/538952-great-tutorial-for-beginners-kompedium-wiedzy-dla-nowicjuszy/

Opublikowano
Hej, przede wszystkim zaniechaj używania tych liściastych brushy. Bardzo brzydko, sztucznie zapychają prace, na dodatek nie pasują do tematyki. (No wtf? Naruto i kwiatuszki? xD) Przeczytaj ten tutorial, pomoże Ci się zapoznać z podstawami:
 http://www.mpcforum.pl/topic/538952-great-tutorial-for-beginners-kompedium-wiedzy-dla-nowicjuszy/ 

No masz racje, naruto i kwiatuszki to kupka. No tak tutorial przeczytałem i coś próbowałem ogólnie.

1330097763-U379031.png

arshawin.png

Sygnatura wykonana przez

The Anonymous

Opublikowano

Oj ostatnia praca to konkretna klapa xD

Brakuje tu wtopienia i jakichś żywych kolorków :<

Nawalone tych pędzli a jakoś nie pasują zbytnio pod render

chociaż kolorki tła mogły by bardziej podchodzić pod kolor postaci

NIE MA

Opublikowano

Brushe nie wyglądają dobrze, są gołe. Jeżeli chcesz ich używać, to już zastosuj je jako cm'ki z wtopieniem rendera, przynajmniej zrobisz z nich użytek. Nie umiejscawiaj renderów aż tak na bokach. Nie ma znaczenia dla nas, czy lubisz na renderach pracować czy nie, grafik musi potrafić objąć wszystko, lepiej czy gorzej. Pracując na stock'ach niczego się nie nauczysz, bo na takim etapie to je tylko zeszmacisz.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Argh! Napis! Przyciemnienie jako ramka! Zaprzestań używaniu czarnych brushy na zielonej pracy... Ty powieliłeś ten render czy jak ? Tak to wygląda. Wtopienie jakieś tam jest ,ale po prawej , na lewo jak zajrzałem ,to już trochę mniej ;/ Napchane pełno brushy itp. na tej pracy... Pobierz sobie Splatter Brushes ( deviantart.com - tam znajdziesz) i nimi rób lepiej CM'ki, o niebo lepszy effekt ; )

zrób z tutka coś :D

@edit

ołkej! czas na tótorial o ramce :D

1.Filtr > Dekoracja > Ramka czy obramowanie ( nie pamiętam o.O )@edit jednak dodaj krawędź :D

2.Kolor - czarny ,rozmiar 1px krycie 85-90%. @edit X i Y 1 px czarny kolor przyrost zostaw

Nie pamiętam dokładnie tam ustawień tej ramki w gimpie ,zaraz odpale gimpa i napiszę od nowa :D

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Argh! Napis! Przyciemnienie jako ramka! Zaprzestań używaniu czarnych brushy na zielonej pracy... Ty powieliłeś ten render czy jak ? Tak to wygląda. Wtopienie jakieś tam jest ,ale po prawej , na lewo jak zajrzałem ,to już trochę mniej ;/ Napchane pełno brushy itp. na tej pracy... Pobierz sobie Splatter Brushes ( deviantart.com - tam znajdziesz) i nimi rób lepiej CM'ki, o niebo lepszy effekt ; )

zrób z tutka coś :D

@edit

ołkej! czas na tótorial o ramce :D

1.Filtr > Dekoracja > Ramka czy obramowanie ( nie pamiętam o.O )@edit jednak dodaj krawędź :D

2.Kolor - czarny ,rozmiar 1px krycie 85-90%. @edit X i Y 1 px czarny kolor przyrost zostaw

Nie pamiętam dokładnie tam ustawień tej ramki w gimpie ,zaraz odpale gimpa i napiszę od nowa :D

Tak, uźywałem przyciemnienia jako ramki ponieważ inaczej nie umiałem. ;). Akurat w tej pracy chciałem coś z napisem stworzyć :c. Nie, powielałem jedynie rendery żeby początkowe tło stworzyć. No może i masz racje z tym czarnym brushem, tylko jak skończyłem prace to zobaczyłem na lewo i widziałem jedną wielką pustkę, i chciałem to zmienić i nie patrzyłem na kolor ;f. Masz racje troszke brushy przecież musiałem użyc, ale nie wiedziałem że to będzie za dużo. Ja robiłem cm'ke splatter brushami, np. widać to oko obok rendera. A za tutorial z ramką daje tobie lajka ;P

arshawin.png

Sygnatura wykonana przez

The Anonymous

Opublikowano

Czy ja dobrze widzę ? znowu użyłeś takich samych pędzli ?;x

Mi się to jakoś nie podoba ponieważ te pędzle nie pasują to takich prac

Jak byś robił jakąś abstrakcje to już bardziej bym to widział xD

Napis jest brzydki, jakoś nie pasuje mi tu biały napis taką czcionką.

Skiluj ;)

NIE MA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...