Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[inne]Spotkanie 1 stopnia z tajemniczym bugiem...

Heran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Rzecz dzieje się na PL'u dokładnie w v1...

Jak co dzień podróżując do v2 włączyłem Kamer'moda aby mieć autopota i troszkę szybsze hity (reszty nie używałem) Zaciekawiony zatrzymałem się na chwile w v1 widząc gracza na 46lvl trzaskającego szpony bez bufa... Nie wiele w tym dziwnego oprócz tego że ogarniał on cały spot!

Ciekawość zwyciężyła, pytam więc po przez szept co ciekawego ma że tak sprawnie mu idzie. Po krótkiej rozmowie przeszliśmy na GG gdzie wyjaśnia mi że to nic nadzwyczajnego zwykły DMG.. (działający DMG? chce go mieć!) Niestety ów gracz nie pisze szczegółów dotyczących lokalizacji tego buga. Pisze natomiast o innym myku który zapewni mi EQ na +9, nie wierząc pytam o dowody... Wtedy tajemniczy gracz pisze abym mu dał obojętnie jaką broń a on mi ją zrobi na +9. Niewiele myśląc zgodziłem się, po przez handel dałem mu ostrze zbawienia (tylko to miałem przy sobie) tak się złożyło że zbawka miała bonus +4% na nieumarłych (chyba) i była na +1... W tej chwili pomyślałem że zwykły mały oszust ponieważ gracz znikł (wylogował się) Ku mojemu zdziwieniu wrócił po mniej więcej 2 minutach i oddał mi ostrze zbawienia +9 +4% na nie umarłych... po czym znów się wylogował i tyle go widziałem.

Na GG napisał że pokaże mi jak pobrać ów hack i gdzie jednak będzie to kosztowało, gdy napisałem że nie zwykłem płacić za gry gracz znikł z GG i z Metina już go nie odnalazłem. Gdy po 2 dniach chciałem wejść na swoje konto okazało się że zostało ono zablokowane. (to zdziwiło mnie najbardziej, ponieważ nie możliwe aby ktoś miał dowody na mnie) SS z autopota na pewno mnie nie pogrążył a szybkie hity można mieć przez zielone poty.

Od tego wydarzenia miną miesiąc (nie grałem, opłakiwałem wojaka na +60lv)

A więc pytam...

Słyszał ktoś o czymś podobnym? Miał ktoś kontakt z takim hack'iem na ulepszenia?? Jak to możliwe??

Korzystając z okazji dopiszę tylko iż szukam działającego DMG pod Win7 32bit.

Ewentualnie hack'a opisanego wyżej ^^^ na ulepszenia :D

Opublikowano

Z tym ostrzem zbawienie coś mi się wydaje, że kręcisz. DMG istnieje, ale wątpię, by ktoś tu udostepnił. Co do bana, to skoro używałeś hacków w czym problem? Coraz częściej wykrywają, więc. :)

Odnośnie tego ,,kowal hacka''. Jeśli mi ktoś pokaże film, gdzie daje gościowi jakiś item 5b +1 i wraca on do niego +9, dopiero uwierzę.

Weteran
Opublikowano

Skąd wiadomo, że autor nie wymyślił sobie tej historyjki?

A masz jakiś filmik, screen?

No właśnie..

Na pewno nic takiego nie miało miejsca, kowalhack nie istnieje.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Hmm jeśli uważacie że oprócz pracy, zajęć domowych i chwilowej gry w metin mam jeszcze hobby w postaci pisania bajek na forum to ok. Nie zmuszam...

Gdyby to nie miało miejsca nie pisał bym o tym.

Co do blokady, tak źle zablokowane HS mogło być powodem, jednak w tym temacie nie szukam przyczyn bana a racjonalnego potwierdzenia istnienia takiego buga.

Ostrze zbawienia

Moja teoria na ten temat mówi że koleś w ten sposób zarabia, ma ulepszone item na +9 i za miast ulepszyć ten co mu dam on daje mi swój +9 tylko zmienia bony na takie jak były w moim. Bo przecież bugi na zmianę bonów istnieją prawda?

Idąc dalej gdybym mu wtedy dał np. srebrny miecz (ten na pierwsze lvl) mógł by nie mieć zamiennika i by nie udowodnił. Czyli jego sposób by spalił na panewce.

Teraz nasuwa się pytanie czy jednak istnieje hack na ulepszenia czy to tylko sprytne zawirowanie bugiem do zmiany bonów?

Nie jestem znawcą, nie znam się na tworzeniu hack'ów. Jestem zwykłym użytkownikiem dlatego pytam.

Gdybym miał filmik nie szukał bym opinii na ten temat bo miał bym dowody. Szukał bym raczej strony do pobrania tego buga.

Opublikowano

@Buga się nie pobiera ;>

To czy kowal ulepsza jest po stronie serwera. Nie można tego zmienić, aby kowal Ci ulepszał wszystko w 100% , ani ominąć ulepszaczy. Wydaje mi się, że koleś poznał buga i nie chce tego nikomu powiedzieć. (powiedzmy że bug polega na tym, że gdy ulepszasz od +0 do +9 masz cały czas taka samą szansę na ulepszenie jak z +0 na +1)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...