Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet o prędkości 500Mb/s a nawet 1 GB/s to już nie problem w 2012roku!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, tak se przeglądam oferty noi kurde pamiętam czasy jak 1 MB to było bardzo dużo, a teraz? Nie ma tego nawet w najmniejszych pakietach, przykładowo ta firma:

Ma dostęp do 1 GB/s za 249zł za miesiąc, jak to zobaczyłem to (looooooooooool)

Taki net oferuje pobieranie z prędkością 100Mb/s i 50 Mb/s upload

:)

Z takim czymś to film full hd około 20 minutowy wrzucimy na youtuba w około 20 sekund?

:O

O kurwa nie?

xD

Także net 50MB/s/100Mb/s/500Mb/s to nie problem w sieci KPN.

kpn.com

100 MB jest dosyć tanio, bo nieco ponad 60 euro pakiecik oczywiście ten 100MB już se zamówiłem

iż mam teraz u nich 10 MB, to net x10 będzie to dla Mnie coś :P

Ludzie co o tym sądzicie, power nie?

Witamy w przyszłości !

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

bzdury wyssane z palca dla ogłupienia tylko i reklamy

transfer jest w większości podawany dla sieci lokalnej, zwłaszcza dla krajów gdzie infrastruktura sieci jest zbudowana całkowicie na światłowodach np przykładu Rumunia ;)

zresztą trzeba się liczyć ograniczeniem transferów przez serwisy które nawet nie umożliwiają bez specjalnych kont uploadu/downloadu o tych dziwnych prędkościach

to że sie posiada gigaszybki internet nie znaczy że będzie sie wszystko ściągało lepiej , większość i tak pozostanie na poziomie zwykłego dostępu do internetu 10-20 Mb

zresztą jakby nie patrzeć windows to taki mały syf który nawet nie wytrzyma transferów powyżej 20Mb/s wywalając się jak szczeniaczek. zresztą co ma umożliwiać taki transfer skoro dyski ledwo osiągają 60-70 Mb/s max transferu. gdzie tu do 500

jakby nie było takie łącza są potrzebne nie do transferów ale do przyjęcia dużych obciążeń i ruchu w sieci, np dla serwerów dedykowanych, dużych portali czy firm itp

mam 1Gb w domu za 60 zł miesięcznie, pięknie to brzmi w reklamach i cyferkach ale jakoś nikt nie zwraca uwagi że to dla sieci lokalnej podłączenie i nie ważne jak ustawie kartę 10, 100 czy 1000 MB na karcie transfer jest taki sam dla internetu, po lokalu tylko troszke więcej od 10 do 20 Mb/s

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale jeżeli się wchodzi na parę serwisów na raz to można ładnie wykorzystać taki transfer.

Ale ja bym nie kupił 1 GB/s za drogi.

1330007971-U359964.png

Opublikowano

ja mam 100mb/s z protonetu i i tak ściągam po 1mb/s ,no max 7mb/s ;f to tylko reklamy ,a w reklamach brednie.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Jak patrze na wasze wypowiedzi to mi żal dupe ściska :(. Ja mam neta 1mb już od 5 lat w cenie 30 PLN za miesiąc - tyle lat i nic się nie zmieniło pozatym, że z wiejskiej oferty korzysta już tylko jakieś 3/7 początkowej liczby użytkowników.. . Teraz to 1Mbit czyli ściąga po 130kb mam około z 1-3 godziny dziennie bo tak to po 30kb ciągnie. Jakbym miał neta 6Mbit to byłbym w niebowzięty :D.

obraz24.png

Opublikowano

100MB już se zamówiłem

To teraz "se" zamów słownik...

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Jak u mnie w miasteczku nie dociera neonstrada(na przedmieścia) 10mb więc ..

Taki internet który i tak nie będzie taki jak się wydaje to wydawanie kasy w błoto bo równie dobrze można kupić 30mb i na jedno wyjdzie..

Gość malutki688
Opublikowano

ja w warszawie moge miec max 6 na tych kablach^^

Opublikowano
mam 1Gb w domu za 60 zł miesięcznie, pięknie to brzmi w reklamach i cyferkach ale jakoś nikt nie zwraca uwagi że to dla sieci lokalnej podłączenie i nie ważne jak ustawie kartę 10, 100 czy 1000 MB na karcie transfer jest taki sam dla internetu, po lokalu tylko troszke więcej od 10 do 20 Mb/s

Za te marne 60 zł miesięcznie możesz se co najwyżej kupke mieć, a nie 1 GB.

Znajomy ma 50MB/s na umowie i tyle jest, NIE WYPOWIADAJ SIĘ SZCZENIAKU w moich tematach, bo nie życzę sobie tego!

Jak taki internet będzie to raczej światłowodami będą go doprowadzać.

Taki internet już jest, w amsterdamie i kilku innych większych miastach w holandi, w polsce Wam tego nie wprowadzą, musicie to przyjąć do wiadomości biedne polaczki.

ja mam 100mb/s z protonetu i i tak ściągam po 1mb/s ,no max 7mb/s ;f to tylko reklamy ,a w reklamach brednie.

To chyba umowe podpisywała twoja ślepa babcia, albo polska jest takim krajek oszustów, bo w holandi jak piszę, że masz 50 MB, to masz te 50 MB...

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

ta neta daja 100mb itp.

a wystarczy ze mieszkam pierniczone 11km. dalej niz moj kolega i on moze

miec neta 40mb. a mi nie pojdzie wiecej niz 4 mb ...

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Prędkości internetu podawane są w megabitach czyli trzeba to podzielić przez 8 żeby wiedzieć ile megabajtów można pobierać.

Przykład:

Internet: 100 Mbit/s

Download: 12,5 MB/s

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Drogo i tyle xD

Ja mam 7,2 MB/s i żyje xD

^^

Zobaczymy...jak każda firma bd sobie kazała płacić 250 zł za neta , to kto neta bd miał o.O ?

EXPmIpC.gif

Opublikowano

250 dla tych, kogo stać na takiego neta, nadal są pakiety po 10 MB/20 które wystarczają na wszystkie możliwe "elementy" internetowego światu :)

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

ja mam 25 mb/s a prędkość pobierania ( p2p ) osiąga czasami ponad 1 mb i jestem z tego zadowolony , a średnia prędkość to 600kb/s

Opublikowano

niestety, biedny nie polak, zgrywający ważniaka na forum i obrażający bezkarnie każdego :)

nie zna naszych realiów i śmie wymyślać nam posługując się wybitnie gównianym słownictwem polaka za miedzą, głosząc ze tylko on ma racje. tylko jak kiedy go tu nie ma i nie wie jak jest

zacofanie w informacji się kłania i niedouczenie, będzie mi tu wymyślał bez powodów

prosiłeś o informacje TO JE DOSTAŁEŚ a jedyne co usłyszałem to bluzgi bez żadnego powodu

większość miast większych ma magistrale światłowodowe pobudowane ( np moje ma Tarnów 90% miasta obsługuje , prawie 30 tysięcy przyłączy do internetu ) kto ma możliwości i środki ( własna karta, własny podłączony kabel do routera ) może się wpiąć dodatkowo do sieci 1GB w ramach testów

ps. będe pisał, bo mi WOLNO i żaden szczeniaczek czy nawet administrator mi nie zabroni bo nie ma powodu kiedy nie łamie regulaminu nagminnie jak ty. w razie czego proszę bardzo płakać do administracji, nie wyżalać się mi jak ci źle. mi jest tylko przykro że z takim kimś niepolaczkiem tak fajnie szanującym nas polaków na forum musimy współpracować tu

@DOWN i wytłumacz takiemu, kiedy on wie lepiej , zresztą dokładnie to samo co piszesz napisałem zaraz na początku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Taki internet już jest, w amsterdamie i kilku innych większych miastach w holandi, w polsce Wam tego nie wprowadzą, musicie to przyjąć do wiadomości biedne polaczki.

Ja pierdziu, za kogo ty się masz? masz jakieś zaburzenia umysłowe czy kiuj?

Przecież komp nie ogarnie pobierania danych z prędkością 100mb/s a co mówić 500mb/s czy 1GB/s ...

//.edit

Chyba twój sprzed 20 lat nie, ale komputery XXI wieku owszem.

Kimś, kto ma przyszłość, nie to co Wy ^-^

Jak Ci się coś nie podoba, to wyp<I>erdalaj, masz jakieś do mnie wonty to na PW mogę podać Ci numer telefonu i pogadać.

Idiotom byłeś będziesz i zostaniesz.

Tyle ode mnie, nie zamierzam dyskutować z Debilami i pochodnymi odmianami debilstwa..

Ojoj, spokojnie człowieku ;)

Myślisz że tylko Ty masz przyszłość? człowieku, nigdy nas nie widziałeś ani nas nie znasz, więc tu nie pierdziel głupot, okej? btw. Idiotą jak już ;)

1367591241-U459639.png

Opublikowano
en € 85,- (500 Mbit/s up- en download)
Te 500Mb/s na polskie by kosztowalo okolo 350zl miesiecznie. 500/8=62,5MB/s sciagania - ok, ale trzeba miec dysk z odpowiednio szybkim zapisem (dobry magnetyczny albo jakis ssd). Karta sieciowa tez musi bic gigabitowa, inaczej bedzie ograniczony transfer (ja realnie na 100mbit mam 2MB/s transferu, wiec realny na 1gbit bedzie okolo 20MB/s). Wiekszosc sprawtow komputerowych nie jest przygotowana na taki internet, wiec narazie taka oferta 500Mb/s jest tylko dla jakichs serwerowni albo isp. Normalny user nie wykorzysta 3/4 z tego lacza.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano
Przecież komp nie ogarnie pobierania danych z prędkością 100mb/s

Chyba twój sprzed 20 lat nie, ale komputery XXI wieku owszem.

Kurwa, a ty kim jestes ? japierdole fejspalm w chuj.

Kimś, kto ma przyszłość, nie to co Wy ^-^

niestety, biedny nie polak, zgrywający ważniaka na forum i obrażający bezkarnie każdego :)

nie zna naszych realiów i śmie wymyślać nam posługując się wybitnie gównianym słownictwem polaka za miedzą, głosząc ze tylko on ma racje. tylko jak kiedy go tu nie ma i nie wie jak jest

zacofanie w informacji się kłania i niedouczenie, będzie mi tu wymyślał bez powodów

prosiłeś o informacje TO JE DOSTAŁEŚ a jedyne co usłyszałem to bluzgi bez żadnego powodu

większość miast większych ma magistrale światłowodowe pobudowane ( np moje ma Tarnów 90% miasta obsługuje , prawie 30 tysięcy przyłączy do internetu ) kto ma możliwości i środki ( własna karta, własny podłączony kabel do routera ) może się wpiąć dodatkowo do sieci 1GB w ramach testów

ps. będe pisał, bo mi WOLNO i żaden szczeniaczek czy nawet administrator mi nie zabroni bo nie ma powodu kiedy nie łamie regulaminu nagminnie jak ty. w razie czego proszę bardzo płakać do administracji, nie wyżalać się mi jak ci źle. mi jest tylko przykro że z takim kimś niepolaczkiem tak fajnie szanującym nas polaków na forum musimy współpracować tu

@DOWN i wytłumacz takiemu, kiedy on wie lepiej , zresztą dokładnie to samo co piszesz napisałem zaraz na początku

Jak Ci się coś nie podoba, to wyp<I>erdalaj, masz jakieś do mnie wonty to na PW mogę podać Ci numer telefonu i pogadać.

Tyle ode mnie, nie zamierzam dyskutować z Debilami i pochodnymi odmianami debilstwa..

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Ludzie, jakie spiny, krzysztofa ogarnij nieco bo fakt, że masz szybszego neta nie czyni cie lepszym od innych (i na pewno nie gwarantuje ci "świetlanej" przyszłości).

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

jak widać czyni według niego

temat miał tylko chyba na celu pochwalenie się wypasionym internetem i przy okazje obrażanie wszystkich na lewo i prawo, a nie zebranie od nas informacji bo nie widzę w żadnym poście jego poza obrażaniem nas żadnych podsumowań tego co napisaliśmy

można zamknąć chyba z powodu braku zainteresowania autorem własnym tematem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ja wiem tyle że metin2 mi się ściąga w 1 - 2 minuty. ; d

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

"mieszkam w holandi więc już nie jestem polaczkiem jestem holendrem"

xD

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

krzysztofa rozjebałeś mnie wieli Holender się znalazł CHUJ CI W DUPE CWELU masz neta 14124141gb ? to sobie go miej i nie pisz tutaj nie podoba ci sie polska ? to po chuj piszesz na polskim forum ?!?! jesteś zasranym cwaniakiem który wyemigrował i myśli że jest bogiem mogę mieć neta 100 kb/s ale jestem chociaż polakiem który mieszka w swoim kraju a nie takim dupkiem jak ty -,-

fahne2_pl.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...