Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]bulletstorm gfwl problem z siecią

danieq085ziom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem grę bulletstorm, zainstalowałem wszystko ładnie i kliknąłem na magiczną ikonkę gry po czym wyskoczyło mi okienko naszego "UKOCHANEGO" GFWL. Treść: "Usługa Games For Windows- Live musi sprawdzić datę wydania tej gry.Upewnij się, czy komputer jest podłączony do internetu." No pewnie, że mam. Więc klikam na magiczny guzik dalej w nadziei , że w końcu pogram po wcześniej wymianie uszkodzonej płyty ale to nieistotne :D. No więc klikam i co się okazuje? Nasz kochany GFWL informuje mnie iż nie jestem połączony z internetem a mianowicie "Połączenie się przez usługę GFWL z usługą LIVE nie było możliwe. Upewnij się,czy komputer jest podłączony do internetu." i tu się pojawia moje pytanie WTF!?? bo już mam tego serdecznie dosyć wszystkie programy łatki i porty na liveboxie (ss portów podany) odblokowane CO JEST.. Proszę o pomoc WAS bo cóż ja mogę zdziałać biedny.69ukbwy6uk74bxi7upbk.jpg

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Spróbuj konfiguracji sieci bezprzewodowej a nie serwerów lan ;p Jak to nie pomoze to nie wiem. Ja lece na trening, cze. Mam nadzieje ze pomogłem.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Bezprzewodowej ? A to nie tylko wifi , dla laptopów itp? . -.-

Ja mam podpięty kabel ethernet z liveboxa do pudła więc na co mi konfiguracja sieci bezprzewodowej skoro jej nawet nie mam?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

usuwałem po kilka razy instalowałem i nic. a co ciekawe patchuje ale pisze mi wersje w marketplace ,że jest 3.5.0050.0/3.5.0088.0 próbowałem patchowac ,ale nadal nie podnosi do tej wersji 3.5.0088.0

poza tym jak włączam bullet storm to nei włącza mi sie gfwl i okno logowania tylko samo sprawdzanie gry. Okno logowania musze wlaczac osobno z marketplace.

W ogóle to nijak sie nie trzyma kupy .. mam 3 programy zamioast jednego jak w steamie.. dziwne mam tak :Microsoft games for windows- Live redistributable, MGFW marketplace i windows live ID sign-in assistant

i o co chodzi ? jak by marketplace jest zbędny gdy go włączam loguje się na swoje konto i puste okienko z możliwością sprawdzenia gier jakie posiadam , ten assistant jak włączam mam tylko 2 opcje do wyboru klikam ok i nic si enie dzieje a to redistributable nawet nie wiem co to i nie moge tego znalezc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Przecież edytuje ... A coś o przypisaniu połączenia tego gówna ? Znajomy coś mówił. Ja się nie znam nie mam po prostu już sił na to. Tyle narobiłem wszystkiego reinstalki 2 dni nad tym siedziałem przeryłem całego neta wzystkei tematy i nic.. To na prawde jest chore. Microsoft zawsze wszystko spierdoli -.-... a można jakoś pominąć sprawdzanie daty tej gry ? jakiś pliczek z folderu usunąć albo coś?.

Mam też samo Games For Windows-Live nie jakiś market place. To jest w rozszerzeniu .lnk nie moge tego otworzyć a jak klikam prawym to mam "otwórz lokalizacje pliku" klikam to i komunikat "System windows nie może znaleźć elementu docelowwego" I tu nowy problem co się dzieje? może to to jest potrzebne do uruchomienia gry,

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No szczęście jest lecz chyba nie nadługo crack crackiem i singiel. Co z multiplayerem ? Klikam i pisze ,że muszę się zalogować do LIVE gdzie to zrobić -.-

A jak klikam w głownym menu gry "LIVE" to nic sie nie dzieje

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...