Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pomocy]nagrywanie :(

Pawelekpe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam próbuje nagrywać MC programem FRAPS ale gdy prubuje włączyć mixstereo to nie działa czyli

1.słysze tylko dzwięk z gry nie mój

2.gdy ktoś na filmiku pokazuje config w "głośnośći głównej" to on ma tam zablokowany suwak mixstereo itp a ja nie może jakieś sterowniki trzeba zupdatować ? mam REALTECH HD input :(

daje LAJKI!!!!

Opublikowano

Dźwięk sobie dodaj w jakimś programie do obróbki .. Polecam ci Camtasie ..

@zobacz czy twój mikro działa np. na skype

Opublikowano

No cóż ja napisze tyle: Sam korzystałem z frapsa i korzystam no i cóż denerwuje mnie tym, że kilkuminutowy filmik zajmuje 2 gb, ale znalazłem program FormatFactory, który konwertuje filmik/robi z niego film HD/i zmniejsza wagę filmiku do kilku mega. Sam teraz korzystam z tych dwóch programów. Jeżeli chodzi o dżwięk to zaznaczyłeś w Movies Record Sound? Jeżeli tak to obok tego zaznacz Use window input i będzie ci nagrywało mikrofon. To tyle :) Jeżeli masz jakiś inny problem opisz go dokładnie.

"Życie to gra, a my jesteśmy zwykłymi pionkami"

Opublikowano

Pawelekpe chyba dasz rade nagrywać bez dżwieków z minecrafta? :) Możliwe, że masz jakiś błąd lub twój komputer/karta jest do tego za słaba. Nagrywaj tylko mikrofon i tyle. Jeżeli przykładowo ja oglądam lets pleye to nie lubię gdy słychać dżwieki z gry. Ale oczywiście tylko jeżeli chodzi o minecrafta, bo przy Skyrim bez dżwieku byłoby krucho :)

Opublikowano

Frapsem nagrywaj tylko dźwięk z gry i z skype (jeśli grasz z kolegami), A swój głos z mikrofonu innym np. Audacity. Potem dźwięk i film sklejasz w programie do obróbki filmów i gotowe. Pozdrawiam ShivenPL

76561198021931063.png

Akceptuje każde zaproszenie do znajomych...

Masz problem, nie wiesz co zrobić? Napisz, postaram się pomóc...

Pozdro Shiven :P

20 postów - TAA

50 postów - TAA

75 postów - TAA

100 postów - TAA

125 postów - TAA

150 postów - TAA

200 postów - NIEE

Opublikowano

No cóż rozwiązanie jest, ale po co się męczyć? W grze typu Minecraft nagrywanie dżwięków z gry nie jest najważniejsze :)

Opublikowano

Fraps jest kitowy. Dołanczam się do pytania. Podajcie jakieś polecane programy inne niż fraps. :)

Czym ty chcesz chłopie nagrywać, jak nie FULL FRAPSEM?

Inne programy kosztują x2 tyle ile Fraps full, i ciężko zrobić do nich obejścia.

Ja polecam sprawdzić, czy output i wszystkie ustawienia głosu mamy dobrze zrobione.

Przy nagrywaniu FRAPS, zaznacz dźwięk z mikrofonu + dźwięk z Windows 7 .. XP - Tam będzie pisało, wersja twojego kompa.

OndteAw.png

Opublikowano

Wszyscy zniechęcają się do Frapsa, bo filmiki z tego programu dużo zajmują. No ale co z tego? Filmik wystarczy przekonwertować w jakimś dobrym programie typu Format Factory a filmik zajmuje 20 razy mniej :) Ja nie znam innych dobrych programów do nagrywania filmików z gier.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...