Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kickanie podczas bicia nowymi broniami.

Fieranka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem. Mianowicie wgralem bronie z tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/252853-dl-nowe-bronie/page__p__1732323#entry1732323

Z tym, że tam są gotowe pliki, a ja powyciągałem z nich co trzeba i wrzucilem do swoich plikow z clienta, po czym dodalem wpisy do packerów, oraz do mysql

Wszystko ladnie pieknie, ladnie sie prezentuja, widac ikonki, wszystko gra, ale gdy zaczynam nimi bic, to 5 sek nie minie i wywala z serwera...

Co zrobic z tym fantem? Jak to naprawić? Może trzeba cos we wpisach pozmieniac? Nie wiem co robic więc piszę tutaj.

Polecą "Lubie To"

Opublikowano

Zobacz czy subtype w item_proto sererowym przedmiotów nie rożni się ,tym w cliencie lub czy szybkość bronie nie jest jakaś w chuj duża ustawiona.

gdzieś w query/wpisach błędy

Opublikowano

wszystkie wpisy takie jak podane w plikach mam - jezeli ktos ma jeszcze jakis pomysl to spoko, proszę pisac - będzie wiecej like'ow :D

ps : jeszcze dzisiaj zajze i napisze jakby co

Opublikowano

Subtype roznia sie - np miecz gloria ma w subtype w serwerze 3, a w cliencie 0. Jak to zmienic? Tych broni jest dosyc duzo - czy dac takie jak w cliencie do mysql, czy na odwrot? Jak to szybko zrobic? Slyszalem ze jakies konwertery sa. Proszę o pomoc :)

Opublikowano

No i własnie dlatego kicka.

Musisz ręcznie edytować.Prawidłowe subtype to :

Miecz subtype =0 
Sztylet subtype =1
Łuk subtype =2
Dwuręczna Broń subtype =3
Dzwon subtype =4
Wachlarz subtype =5

Opublikowano

Nornalnie kocham Cie, mimo iz jestem chlopakiem :) thx wielkie:-P. Jakby ktos mogl jeszcze doradzic jaki jest najlepszy konwerter z itemproto serwerowego do clientowego, bo bede zmienial dmg, level, system ulepszen broni, zbroi, a nie widzi mi sie specjalnie robic tego podwojnie ... Oczywiscie bedzie like B-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...