Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Body czy Mental

Kociol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemsson !

Kim polecacie grać Tylko i wyłącznie do expa !!

Bodym czy Mentalem .

Serwer Metin2PL Solar Jinno =)

Za odpowiedzi dam lajsky

07395673550926057627.png

www.kociol-works.xaa.pl
Opublikowano

BODY

profesja do szybkiego expa i dużego zarobku na metkach

szybko wybija potworki i wszystko co się rusza ;D

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

100% mental sam tam gralem bodym jak do 30 lvl eq+9 bd mial to polecam body ale z eq +4/5 takie średnie to stanowczo mental

100 postów +

200 postów +

300 postów +

400 postów -

8213.png

Opublikowano

No zależy od eq ja sam najpierw miałem mentala 75 którym zarobiłem na bodego, teraz mój bodziak 54lv bo skille robie i z pro eq powiem Ci, że gra jest mega przyjemna ;] Dlatego jestem za bodym, mimo cen ku które można sobie lotać samemu

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No może i lepiej mentalem się expi od 30 do 75, ale expienie nim w atla to rzeź więc polcem bodziaka :D

kuzyk2.png
Opublikowano

ja to zawsze robie tak, że do 30 lvla body, bo eq jakieś takie PRO nie jest potrzebne, a bodziakiem szybko się wbija. POtem na 30 lvlu zmieniam na mentala, bo jestem leniwy i nie chce mi się zarabiać xD A żeby bodym się dobrze expiło to trzeba mieć jakieś dobre eq, a w mentalu to tam wydam tylko na broń + dmg hack od kamera i kosa :P

Czyli tak jak powiedziałem; do 30 body, potem u starszej pani zmieniasz na MenTaLa :P

<p>ramos9.jpg

<span rel='lightbox'>

Opublikowano

Build (Tzn Status)

Więc tak. Dla wojownika bodego jest jeden idealny build ! 1:1 Siła:Wit z lekką przewagą siły! Wtedy nie mamy ani za mało defa ani siły. Krótko i na temat ponieważ to jest JEDYNY dobry build dla wojownika bodego !

Skille (Umiejętności)

Mamy kilka sposobów na rozdanie skilli:

Klasyczny

Aura - Berserk - Wir/Szarża (Jak ktoś zamierza nie być zamożnym (xD) radziłbym lepiej Szarże, dmg podobne a KU - Księgi Umiejętności znacznie tańsze).

No więc takie rozdanie skilli jest bardzo dobry na metki (bojowiec oczywiście ale o tym później) do expa z buta jak i z konia (!) a również do pvp. Nazwa klasyczny - dlaczego? Dlatego ,że bardzo dużo osób idzie tym buildem. Polecam !

Powoooolnyy

Aura - Wir - Szarża - 3 stronne

Sama nazwa mówi 'Powolny' tzn nie walimy za szybko, build sprawdza się dobrze w expie do około 40lv a później klops! Walimy tak powolnie z bojowca jak mental a to jest bardzo uciążliwe i denerwujące... Nie poradzimy sobie również tak dobrze w pvp z bodymy jak w buildzie klasycznym i w metkach też nam gorzej będzie szło... Nie wiem co ludzie widzą w tym buildzi, mi się nie podobał... Body jest postacią dynamiczną jak jest wspomniane na początku...

Alternatywny

Berserk - Aura - 3stronne /Wir/Szarża

Why alternatywny ? Zauważmy ,że berserk zamienił się z Aurą :-). Ten build od samego początku gry (low levela tzn jak wchodzi pierwsza eMka) jesteśmy szybcy i dynamiczni lecz nasze dmg jest marne... Chociaż z dobrą bronią da się radę! Zapewne dużo userów zacznie wypisywać 'Co za idiota!' lecz jak zauważyłem dużo osób stosuje ten build i się tak zastanawiam czy gdybym teraz zaczynał grę bodym sam bym go nie wybrał... Polecam :-)

Sprzęt !

No to pora na powiedzenie coś o sprzęcie dla bodego. Wg mnie sprzęt dla bodego powinien wyglądać tak przy następujących lvl ;f Zaczynamy od 25lv poniewawż uważam ,że wcześniej nie ma co inwestować w dobre eq.

25lv:

Tygrysia +6

Srebna branza +6

Kolczyki miedziane +4

Srebny miecz +4 ( nie ma co w lepszy inwestować !)

Butki - powinniśmy już zaczynać przyzwyczajać się do bonów do krytyka, przeszywki i hp !

Naszyjnik - patrz wyżej

Bojowa tarcza +6

Żelazny +6

34lv:

Tutaj nasze eq nieco się zmieni ...

Śmiertelna +4!!! ( Nie jakaś +7 bo nie ma co ! Zacząc oszczędzać na dobrą smoczą juz trza!)

Srebna branza +7 powinna wystarczyć, lecz powoli próbować robić na +9

Ebonitki +7 podobnie jak z Srebną !

Butki i naszyjniki - najlepiej z krytykami/przeszywkami ponad 5% i bony do hp ponad 500hp

Fms +7/8/9 Średnie 5% ++++

Nadal bojowa tarcza +6

Żelazny +7

42lv:

I tutaj nasze eq nie zmienia się za bardzo! Jedynie fms powinien być już +8 i powinniśmy posiadać smoczą +7/8/9 najlepiej z kd defa ponad +2 ! Jeżeli chcemy również być pr0 w pojedynkach to powinno się zacząć już powolutku inwestować w absy. A na dodatek na tym lv powinniśmy mieć już minimum żelazny +8.

Bym zapomniał ! Już na 41lv powinna być czarna okrągła +6!

54lv:

Zbroi nie zmieniamy , w smoczku latamy do 61lv (chyba że mamy pr0 to można nawet dłużej ;>)

Już tutaj powinna być srebna +8 +, ebo +8 i fms +9 ze śednimi 5%+++ minimum !!! A jeżeli chodzi o krytyki to ponad 10% i hp tak z 7k ++

61lv:

Jeżeli dociągniemy do tego lv będziemy już wiedzieli co i jak więc chyba nie muszę już dalej nic pisać ?

Duperele xD - Zarobek , Exp i Koń

Koń:

25lv - 1 lv konika

38lv - tutaj już obowiązkowo bojowiec powinien być, jak i nie wcześniej !

A jeżeli chodzi o konia wojskowego to raczej nie trzeba w niego inwestować, lecz np taki skill konny cięcie z siodła nie raz ratował mi dupsko.

Jak zarabiać ?

Po prostu lecimy na metiny smile.png

Exp

1-10lv Zwierzęta w m1

10-15lv Zaprzysiężone

15-30lv Dzikusy

30-40lv Zwykle orki ( obowiązkowo bojowiec powinien być już tak na 38lv jak wcześniej wspominałem, jeżeli go posiadamy to możemy juz na 38lv próbować dostać się do pt na bo)

40-50lv Pt na bo , od 45lv możemy próbować solo z buffem i lurem jak posiadamy dość dobre eq smile.png

50-52lv Małe pająki w v1

52-60lv nawet po jednej grupce szponów możemy walić, exp i tak w miarę dobry

60++ v2 , jak będziemy już mieli tak 75lv + to las czerwony...

I to chyba by było na tyle. Myślę ,że pomogłem. Dziękuje za uwagę.

Daj "Lubię To" Błaaaaagaaaaaam!

n275S.png

Sygnatura By : Hequito^^

Opublikowano

Oczywiście że do expa mental...

Lecz gra nie toczy się tylko na expieniu porównaj sobie mental a body na metki ; )

Aura + bersek czy silne ? Oczywiście BODY !

Tak samo do pvp jeśli bd miał np FMS z dobrymi śr to z hitów więcej walniesz mentalem ? nie ! Bodym !

Ja polecam bodego jest o wiele lepszą postacią może nie do expa ale jest uniwersalna... Mental only exp...

Members | ProUser | Gold Member

Opublikowano

@Up mylisz się body z fms-em śr 38 i z kd +4 na woja walił mi z hita po 50 max 100 ale to wina abs a ja go pojechałem na rzut duchowe i walnięcie więc nie mów że mental nie jest do pvp tylko trzeba umieć nim grać

Opublikowano

jesli chcesz szybkow bic lvl to polecam Ci mentala ale do niego przydał by sie buff na kryta :)

(chociaz ja nigdy nie expie z buffkiem zadna postacia :D )

1363095337-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...