Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy] Mob grinder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam mały problem ze swoim mob grinderem, którego wybudowałem na Singlu.

Jest on całkowicie pod ziemią i oczywiście jest nim ciemno.

20120217012009d.png

Jak widać jest w ten sposób zbudowany. 8+2rowzki z wodą + 8 na 8+2+8 co daje nam powierzchnię 8x8=64 i 4 takie kwadraty na piętro to 256. A pięter jest 10 czyli 2560.

Na samym dole jest stromy potok, dzięki czemu moby gdy spadają nie zabijają się i podpływają do okienka przez które je zabijam. Wszystko działa tylko... dość mało mobów mi spada =/ czasem jak przyjde po 5 min to mam z 10 mobów do zabicia, ale przewaznie nie ma nic lub jakieś pojedyńcze.

I prosiłbym o wasze sugestie co może być źle? Widziałem na różnych filmikach na YT że MG mogą być o niebo bardziej wydajne. Czy jeszcze za mała powierzchnia? Czy przeciwnie jak czekam na dole (y:10) to na najwyższym piętrze MG (y:60) nie respią się moby bo "za daleko" czy coś? Czy zależy to jakoś od "czanki" że na jednych respi się więcej, a na drugich mniej mobów?

Zależy mi na zlikwidowaniu "usterki", a nie szukaniu jej i kombinowaniu gdyż nie gram na cretive i ciężko przyszło mi go zbudować. Zauważyłem też że pająki agrują się często na mnie przez ścianę, przez co nie chodzą sobie swobodnie i nie wpadaja w potoki. Z innymi mobami ten problem nie występuje. (pomieszenia są szczelnie zamknięte jak widać, oprócz otworu gdzie spadają) Zauważyłem też że oddalanie się od MG pomaga, bo gdy przychodze znowu, to parę mobów już na mnie czeka na dole, ale wiem że da sie w miejscu czekać aż spadną. Jednak mój MG z każdą minutą traci wydajność =/

HELP!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...