Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Porady dla początkujących graczy

xtiger54

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warrock

Spis treśći :

1.Wprowadzenie

2.Moje porady

3.Ciekawostki

4. PVP

1.Wprowadzenie.

Cześć w tym tutorialu dam wam porady jak grać lepiej.Jest to mój drugi TuT więc proszę o łagodne ocenianie , a gdy ci się spodoba moja praca byłbym szczęśliwy gdybyś nacisnął w lubię to.

Po pierwsze wybierz sobie dobrą broń.@edit Nie mogę wam dać linku do tematu na innym forum , w którym jest spis broni , ponieważ na mpcforum jest to zakazane. Napiszcie w google : wszystkie bronie w warrock .

2.Moje porady.

1.Jeżeli nie lubisz explosive lub death match'u polecam ci FFA [ free-for-all ] . Gdy umrzesz czekasz zaledwie 7 sekund . W tym trybie jesteś sam i napiepszasz w pozostałych graczy.

2.Nie kupuj zbyt wielu broni , ponieważ np. gdy wygrasz jakąś broń w Evencie to jej możesz nie dostać z powodu braku miejsca w ekwipunku.

3.Gdy jesteś Heavy trooperem nigdy nie biegaj z twoją wyrzutnią rakiet po całej mapie. Gdy rywal cie zauważy szybciej cie zabije , dlatego że długość przeładowania ammo u np. rpg jest znacznie wielka , oraz z bazooką biega się wolniej .

4.Unikaj snajperów jak ognia. Wystarczy jeden strzał w głowe i już nie żyjesz. Polecam zabijać sniperów z zaskoczenia.

5.Gdy chcesz przejść z jednego końca mapy do drugiego nie przemieszczaj sie po środku .

Jesteś wtedy łatwym celem dla twoich wrogów.

6.Nigdy nie idź tam gdzie jest dużo osób. Nie dasz rady sam vs np. 3 osoby .

7.Jeśli w twojej drużynie jest medyk napisz na czacie : med albo medic.

Prawdopodobnie wtedy on cie uleczy .

3.Ciekawostki.

# Gdy uleczysz gracza z twojej drużyny dodaje ci to więcej doświadczenia po zakończeniu gry.

# Żeby wyrzucić gracza z twojej drużyny np. za obraze lub używanie hacków możesz go wywalić. To nie jest takie proste bo inni gracą muszą nacisnąć Y - tak , a żeby nie był wyrzucony N - Nie.

# Jeżeli chcesz pisać do swojego kolegi lub znajomego wpisz w chacie : "[nick gracza] ... [ treść wiadomości]

4.PVP.

PVP czyli gracz kontra gracz [ player versus player ].To jest po prostu pojedynek pomiędzy tobą , przeciwnikiem.Czasami bywa , że zaatakuje cie więcej niż 1 osoba. Wtedy masz bardzo małe szanse żeby zabić całą ekipe.

- Gdy jesteś oko w oko z twoim przeciwnikiem przemieszczaj się , skakaj, kucaj, zrób wszystko , żeby było mu trudniej w ciebie trafić.

- Pamiętaj , że za pomocą przycisku - c możesz kucnąć , dzięki temu rywal cie nie usłyszy i będziesz celniejszy .

- Polecam użyć jednego granatu w miejscu gdzie macie przeczucie , że tam jest przeciwnik. Drugiego zostaw na czarną godzinę . Rzucisz go np. wtedy kiedy masz 100 % pewności , że tam jest wróg.

W przyszłości postaram się opisać niektóre bronie. Temat po poprawie. Wiem , że było wiele takich tematów lecz to są moje porady . Każdy może inaczej poradzać.

Myślę , że wam pomogłem ... Powodzenia !!!

xtiger54.jpg

Opublikowano

Było mnóstwo takich poradników a po za tym na forum MPC obowiązuje zakaz umieszczania linków do innych for.

Fajnie, że napisałeś poradnik ale jest on nie czytelny (za duża czcionka za kolorowo). I trochę szumu.

Pozdrawiam, Mathias.

Opublikowano

Pszepraszam za błędy . Proszę powiedzcie co mam poprawić.

@edit , ale jak bym napisał te wszystkie bronie samodzielnie to , równierz byście na mnie naskoczyli , że było tego mnóstwo

xtiger54.jpg

Opublikowano

Takich poradników było pełno, to po pierwsze.

Po drugie ja już piszesz poradnik to rób to estetycznie, nie paćkaj tak kolorków, pogrub tylko ważne rzeczy i zmniejsz rozmiar czcionki.

72514900467015864080.gif

Chcesz prywatne proxy ? Pisz GG: 40367260

http://www.mpcforum.pl/topic/557197-tut-playspanfanup-bug-na-punkty-kilka-tysiecy-pkt-w-pare-minut/

Kliknij Lubię To ! Kliknij Lubię To !Kliknij Lubię To !

Opublikowano

postaram się to naprawić w najbliższym czasie . Nie potrzebnie napisałeś tego posta napisałeś mi to samo co Mat.hias

@edit czy teraz jest lepiej?

xtiger54.jpg

Opublikowano

"

-

Jeżeli jesteś snajperem celuj w klatke piersiową , wtedy są większe szanse , że trafisz mu w heada."

LOL traf komukolwiek heda z m24 celując w klatke o.O

to są NOWI gracze nie jakieś pro elo gracze ._.

nie mają PSG, AW50F...

jak strzelasz z M24 musisz wycelować wyżej -.-

takich tutów bylo multum, powielanie tematów powinno być nagradzanie warnem :/

http://www.mpcforum.pl/topic/512371-tut-dla-nowych-pomoc-w-rozpoczeciu-do-11lvl-a/

to nie jest jedyny :/

graphic.png

Opublikowano

Nie czepiaj się. Ile jeszcze osób mi to powie 2,3,10,100? Każdy piszę inaczej swoje tematy ja mam inne i ktoś inny ma inne. Jak chcecie robić porządek na mpc to róbcie każdemu a nie tylko mi .

xtiger54.jpg

Opublikowano

Bardzo ciekawie powiedziałeś, że każdy pisze inaczej. Ale należy pisać tak, aby trafić w każdy gust. Wytłuszczaj tytuły. Możesz użyć kursywy do zaznaczenia ważnych słów. Pisz albo po lewej albo po prawej. Taka moja mała uwaga

Opublikowano

Ej a może zmienie troche treść i napisze w tytule: Moje porady dla początkujących. Czyli to odemnie co ja poradzam. Pasi?

xtiger54.jpg

Opublikowano

napiepszasz w pozostałych graczy.

Nie kupuj zbyt wielu broni , ponieważ np. gdy wygrasz jakąś broń w Evencie to jej możesz nie dostać z powodu braku miejsca w ekwipunku.

Gdy jesteś Heavy trooperem nigdy nie biegaj z twoją wyrzutnią rakiet po całej mapie. Gdy rywal cie zauważy szybciej cie zabije , dlatego że długość przeładowania ammo u np. rpg jest znacznie wielka , oraz z bazooką biega się wolniej .

Unikaj snajperów jak ognia. Wystarczy jeden strzał w głowe i już nie żyjesz. Polecam zabijać sniperów z zaskoczenia.

Gdy chcesz przejść z jednego końca mapy do drugiego nie przemieszczaj sie po środku .

Jesteś wtedy łatwym celem dla twoich wrogów.

Nigdy nie idź tam gdzie jest dużo osób. Nie dasz rady sam vs np. 3 osoby .

Jeśli w twojej drużynie jest medyk napisz na czacie : med albo medic.

Prawdopodobnie wtedy on cie uleczy .

# Gdy uleczysz gracza z twojej drużyny dodaje ci to więcej doświadczenia po zakończeniu gry. Hahahhaahahahahhaahhaahahahahhaahha 2 punkty więcej ile to ? 1 % exp ?

# Żeby wyrzucić gracza z twojej drużyny np. za obraze lub używanie hacków możesz go wywalić. To nie jest takie proste bo inni gracą muszą nacisnąć Y - tak , a żeby nie był wyrzucony N - Nie.

Hahahahhahahahahahahah

Gdy jesteś oko w oko z twoim przeciwnikiem przemieszczaj się , skakaj, kucaj, zrób wszystko , żeby było mu trudniej w ciebie trafić.

- Pamiętaj , że za pomocą przycisku - c możesz kucnąć , dzięki temu rywal cie nie usłyszy i będziesz celniejszy .

- Rzucaj granaty w miejsce gdzie najczęściej przebywa wróg na danej mapie.

W przyszłości postaram się opisać niektóre bronie. Temat po poprawie. Wiem , że było wiele takich tematów lecz to są moje porady . Każdy może inaczej poradzać.

Błagam nie rób tego !!! :(

Myślę , że wam pomogłem ... Powodzenia !!!

To co przytoczyłem to największe debilizmy w tym poradniku. To, że nie dostałes żadnego Like'a od prawie tygodnia to też przez to, że ten poradnik jest do bani. Piszesz bezsensowne porady, które zna każdy człowiek, który kiedykolwiek grał w gry FPS albo jakiekolwiek strzelanki.

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

"- Rzucaj granaty w miejsce gdzie najczęściej przebywa wróg na danej mapie. "

Ja poradzę coś innego. Jeden granat używamy gdzie mamy przeczucie że może być tam wróg, drugi zostawiamy na czarną godzinę lub rzucamy w miejsce, gdzie mamy 100% szansę że jest tam wróg.

Opublikowano

Znowu macie jakieś problemy? Wyobraź sobie , że jest jakiś nowicjusz. Nie grał dotychczas w mmofps przychodzi czas , że postanawia grać w wr , wbija na rooma i gra... Tam jest hacker i on nie wie jak go wyrzucić. Rozumiesz? nie każdy to wie. Podałem tylko przykład z kickiem , bo poczatkujący napewno również niewie , o tym że gdy kogoś uleczy ma więcej expa pod koniec gry.

xtiger54.jpg

Opublikowano

Znowu macie jakieś problemy? Wyobraź sobie , że jest jakiś nowicjusz. Nie grał dotychczas w mmofps przychodzi czas , że postanawia grać w wr , wbija na rooma i gra... Tam jest hacker i on nie wie jak go wyrzucić. Rozumiesz? nie każdy to wie. Podałem tylko przykład z kickiem , bo poczatkujący napewno również niewie , o tym że gdy kogoś uleczy ma więcej expa pod koniec gry.

Chłopie ile 2 pkt dają Ci expa? ... Gram od bety, więc nie możesz wiedzieć co wiedziałem a co nie wiedzialem grając w WR. Dalej uważam, że poradnik zrobiony jest, żeby zdjęto Ci 5%.

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...