Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]KW

Marcino231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja szedłem najpierw w radio->silniki->gaski->76mm/wieza->107mm

122 jak i 152 to imo strata czasu,

Jako ze dzial sie tyczy KV to ja mam pytanie jaki sprzet (klima,dosylacz,celowanie?)

Opublikowano

Crisp napisał to całkiem dobrze. Jeszcze tylko jak ci się spodoba 122 mm to możesz zamienić kolejnością 152 mm i 107 mm. To i to działo jest fajne, więc wybór należy do ciebie.

Tak nawiasem mówiąc mam SU-152, działo 152 mm i nie zamierzam zmieniać na 122 mm. Uczucie zdejmowania słabszych czołgów na strzała jest po prostu przecudne, a odłamkowym to takiemu E-100 ściągnąłem kiedyś 20% hp. Magia, każdy się mnie boi, a ja nikogo. :rolleyes:

Opublikowano

#Etre

Ta 76'tka jest bez sensu. Prawie to samo co stock.

#Bartollo

Wydaje mi się że autor jest mniej doświadczony, na początku ciężko efektywnie grać z trollem, 122mm zachowuje się przynajmniej w miarę normalnie.

Opublikowano

Doświadczony, niedoświadczony. Liczy się zabawa, a jak się zdejmie takiego gościa na strzała to ubaw jest przedni.

Nie no masz rację, aby wykorzystać w pełni 152 mm trzeba mieć w tym duże doświadczenie, a ze 107 mm to się po prostu kosi. xD

Opublikowano

Ja zabawe z KW zaczelem tak:

1. Gąski

2. Wieża

3.152mm

4.107mm

...

Wbrew pozorą 152 jest celne ale wolne.. No ale wali po 500-700 hity nawet w IS-4 z przodu wali po 400. Wiec jak checie powku... ludzi to polecam grać na początku ze 152mm a potem odblokwać 107mm.

signature.png

Opublikowano

Ja zabawe z KW zaczelem tak:

1. Gąski

2. Wieża

3.152mm

4.107mm

...

Wbrew pozorą 152 jest celne ale wolne.. No ale wali po 500-700 hity nawet w IS-4 z przodu wali po 400. Wiec jak checie powku... ludzi to polecam grać na początku ze 152mm a potem odblokwać 107mm.

Przed patchem chyba... teraz he znacznie osłabiono. 152 jest koszmarnie nie celne, na mapach dystansowych kończy się często na strzałach w eter mimo starannego celowania. Nie znam działa które zawodziło by w mniej odpowiednich momentach. Z trollem strzał prawie nigdy nie jest pewny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...