Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o Sored?

matixxi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się nad kupnem serwera minecraft w sored.pl Zastanawiam się nad serwerem 4GB ram(130zł). I oto moje pytania: Czy opłaca się za tą cene? Czy łatwo jest tam wgrać pluginy? Czy ogólnie zarządzanie serwerem nie jest trudne(wiem że nie mają panelu)? I ostanie Co myślicie o tym hostingu? Polecacie?

Proszę o sensowne wypowiedzi :) :)

Opublikowano

Odradzam ci ten hosting ! Mialem u nich . tzn mam nadal ten serwer za 130 zl , support maja dobry i szybki lecz maszyny ...... ciagle tylko mowia ze to wina konfiguracji plikow a to gowno prawda bo znam sie na tym bardzo dobrze :) Nawet na samym bukkcie byly lagi bez pluginow ... Teraz mam vps'a za 146 zl i uciaga mi 190 osob :) i nawet 1 laga dotad nie bylo . Pozdro! /sory za brak polskich znakow

PS: co do zarzadzaniua bez panelu itp , przez putty jest w sumie latwiej :) potrzeba tylko pare dni praktyki i wszystkiego sie nauczysz :)

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

ja się z wami nie zgodzę... Ja zrobiłem pliki od zera, ładnie przygotowałem i miałem serwer i nie narzekam. Bardzo dobry hosting!

Jak ktoś nie umie robic plików to tak bywa, że nie działa.

Szybki support, tanio, dobre maszyny i świetne dla nowicjuszy.

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Mogę Wam zaoferować indywidualne parametry w tańszej cenie niż na sored, kwestia tylko dogadania się. Mogę wystawić fakturę, dostaliście GG na PW.

Opublikowano

matixxi tak skycraft to moj serwer . A co do kolegi powyżej , nie dajcie się nabrać na takie propozycje , ja jestem przez takich typów 20 zł w dupę :) mała sumka ale sam fakt ze mnie ojebali jest nieprzyjemny :/

Szczególnie uważajcie na to gg : 38223575

On mnie oszukał !

@up kimsufi jak najbardziej polecam , maja niezawodne maszyny z OVH :)

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

mam jeszcze jedno pytanie. Może offtopic ale jak już się rozpisałem to xD Co to znaczy że VPS ma gwarantowany 99% UPTIME w skali roku?

Dobra nie będę nowego tematu zakładał więc napisze tutaj:

http://vihost.pl/serwery-vps.php VPS nr 4. Opłaca się go kupić pod serwer minecraft? Czy ogólnie VPS pod minecraft to dobry pomysł?

Opublikowano

moja opinia : VPS to dużo lepsze rozwiązanie od tych wszystkich hostingów minecraft na sloty .... sam jesteś panem swojej wykupionej maszyny , możesz na niej zainstalować TeamSpeaka3 czy tam stronę internetowa i podpiąć domenę. Ja tak mam strunę , serwer i teamspeaka na jednej maszynie. :)

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

VPS są do metka .. W MineCraf'cie nie powinno się używać VPS .. Ja już ci polecam z mineserv wziąść dedyka 30 slotów za 20 zł a potem jeszcze dokupywać sloty aż będzie 200 i to cię wyniesie ok.150 zł ..

Opublikowano

Ku*** sory ale jakiego dedyka ... Ludzie to jest serwer sprzedawany na SLOT a po 2 nie bierz pod uwage wypowiedzi uzytkownika up.vps moze byc ale jezeli chcesz robic z tego biznes i wolisz jakosc od ceny to zastanow sie nad SERWEREM DEDYKOWANYM kimsufi.pl ovh.pl bardziek to 2 , lokalizacja polska -lodz , pozdro

Opublikowano

Moja opinia na temat SoRED jest pozytywna akurat :)

Posiadam tam dwa serwery MC i są bez lagów, szybki support, ceny w porządku (jak dla mnie).

Wgrywasz sobie silnik, pluginy - wszystko sam, jak chcesz. Konfiguracja w miarę prosta (jak coś w F.A.Q. soreda jest nawet film jak skonfigurować)

Ogólnie polecam, nie ma co się rozpisywać.

Bywalec
Opublikowano

SoRED, jest dobrą i porządną firmą, aczkolwiek drogą. Osobiście po moich własnych doświadczeniach przy dużej ilości slotów polecam ten hosting:

http://mctb.shop.tm/

Tutaj, najtaniej za 80-100 slotów wychodzi 1,20 zł za slot!, to kolosalna cena przebija wszystkie. Dodatkowo maszyny nie są obciążone bo to nowy hosting!

Aczkolwiek jest wszakże znany także:

http://www.ownserver.pl/

Dosyć tanio, ale z Francji są lekkie lagi.

Dobry jest także:

http://mineserv.eu/

Świetny panel, jednak sloty trochę drogie, ale i tak dobra cena za takie rzeczy.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Up. Sored droga forma? Nie rozśmieszaj mnie..

Sored jest to bardzo dobra firma, tania, oraz bardzo dobry kontakt jest z teamem sored. Ogólnie nie posiada minusów oprócz panela.

Pozdrawiam

Uczeń
Opublikowano

Polecam gamesol.pl

Bardzo łatwa obsługa,dosyć tanie serwery i pełen profesjonalizm obsługi.

Opublikowano

sored.pl polecam. miałem server 2 Gb teoretycznie 40 slotów u mnie(własne pliki) 50 osób z malutkimi lagami grała. a 45 bez problemów. Szybka pomoc. Prawdą jest brak panelu ale i tak jest łatwa obsługa. Zdecydowanie polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...