Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Shadery MineCraft 1.1

PawloMix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Linki, których będziesz KONIECZNIE potrzebował/a:

Sonic Ether's Unbeliveable Shaders 1.1.03 :

http://j.gs/Xjv - skan : https://www.virustot...da198/analysis/

1. Pobierz wszystkie pliki oraz je rozpakuj.

2. Wejdź w "uruchom" wpisz tam "%appdata%" i wejdź w ".minecraft", a następnie w folder "bin".

3. Otwieramy plik minecraft.jar za pomocą winrar'a (jeśli nie macie, to zainstalujcie) ;D. Następnie usuń plik META-INF otwórz folder z OptiFine'm i skopiuj wszystkie pliki do tego folderu minecraft.jar. Zamknij te foldery i teraz została instalacja Sonic Ether's Unbeliveable Shaders'a.

4. Wejdź w wypakowany plik Shader'ów i kliknij plik "INSTALLER" i tam wyżej po prawej stronie macie "Install Mods" kliknijcie to i zacznie Wam się instalować. Gdy instalacja będzie zakończona powinno pisać "Installation Complete" to zamykamy to i włączamy MineCraft'a.

5. Jeśli wszystko działa to daj Like'a :P. Wybaczcie za błędy, ale to mój pierwszy poradnik i jeszcze nie jestem wprawiony w robienie "TUTORIALI"

:). Zielone - Ważne pojęcia. Ceglasty - Linki. Złoty - Reszta tekstu i nieco turkusowego :). Macie link do filmu, który został zrobiony przez użytkownika, od którego pierwszy raz to zainstalowałem oraz wziąłem te linki :-) http://www.youtube.c...nel_video_title. Dobranoc - idę spać, bo do budy trzeba wstać. Pozdrawiam.

post-393330-0-54452300-1329251830.jpg

Opublikowano

Podaj wymagania.

Mi coś nie działa, ładuję świat i black screen ;/

Opublikowano

Mógłby ktoś pomóc z romazywaniem ? Tak beznadziejnie to wygląda czekam na szybką odp.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam,

Patryk

Opublikowano

Podaj wymagania.

Niestety, nie znam wymagań... Zapewne lepszy komputer, karta graficzna lub coś w tym stylu :).

Mógłby ktoś pomóc z romazywaniem ? Tak beznadziejnie to wygląda czekam na szybką odp.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam,

Patryk

Chciałbym też znaleźć sposób, na usunięcie tego durnego rozmazania, ale nie wiem jak :-(.

Opublikowano

Widać ,że się nie znasz ,a wszystko skopiowałeś z filmiku minecraftpolska z yt. Jeżeli nawet nie wiesz co powoduje black screen ,to odrazu nasuwa ,że wszystko skopiowane z czegoś ^.^ Kolejny ,nie wiesz jak usunąć rozmazanie ,to czy Ty wgl. coś więcej wiesz na temat tego moda ,niż zwykły user który przeczyta ten "tut" ? Bo mi się nie wydaje ....

Podaj wymagania.

Prawdopodobnie jest to wina ,tego że nie usunełeś folderu META-INF w minecraft.jar .

Opublikowano

@assasynek13

A ty wiesz jak naprawić rozmazywanie? :( Jeżeli tak, błagam, podziel się ta informacją z nami :(

A69JQBD.png

Lastivia s2 | Szaman Smok   |   Shatan  |  60 | CannabiS | Shinsoo | Sprzedam!

Moyes | Szaman Smok | Shatan | 75+ | Salvation | Shinsoo | Off

Opublikowano

Szukacie linijek

#define MOTIONBLUR

#define MOTIONBLUR_AMOUNT 2.5

I dodajecie przed nie // czyli ma wygladac tak

//#define MOTIONBLUR

//#define MOTIONBLUR_AMOUNT 2.5

Opublikowano

Widać ,że się nie znasz ,a wszystko skopiowałeś z filmiku minecraftpolska z yt. Jeżeli nawet nie wiesz co powoduje black screen ,to odrazu nasuwa ,że wszystko skopiowane z czegoś ^.^ Kolejny ,nie wiesz jak usunąć rozmazanie ,to czy Ty wgl. coś więcej wiesz na temat tego moda ,niż zwykły user który przeczyta ten "tut" ? Bo mi się nie wydaje ....

Prawdopodobnie jest to wina ,tego że nie usunełeś folderu META-INF w minecraft.jar .

Raczej Ty się nie znasz ,odwal się ode mnie i już, jakoś nie dałem tych linków co on, a poza tym shadery używałem przed nim, masz coś do mnie czy koło mnie? Zrób sam "TUT" a też Ci odwale taką odpowiedź, że zobaczysz -.-.

PS. Szanuj czyjąś pracę.

Opublikowano

@up

Nie prawda ;). CTSG nagrywał z tym Shaderem i nie lagowało mu więc nie bujaj tu ;).

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

@assasynek13

Gdzie tego szukać? Ok, już wiem gdzie.

.minecraft -> bin -> minecraft.bin -> shaders -> final.fsh [otwieramy notatnikiem]

A69JQBD.png

Lastivia s2 | Szaman Smok   |   Shatan  |  60 | CannabiS | Shinsoo | Sprzedam!

Moyes | Szaman Smok | Shatan | 75+ | Salvation | Shinsoo | Off

• 4 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...