Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Skill

jake345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , dziś grając w CA pomyślałem sobie - "Co to Kur&a ma być" ,kiedy myślałem jechał mnie jakiś lowie albo noob.

Może mi powiecie na jakiej gierce się najbardziej wyskilluje i nauczę grać? / Może z kimś potrenuje?

Pisać , bo mnie już kurwica bierze ...

Opublikowano

Każdy sie inaczej uczy na innych grach każdy ma inny styl a ten koleś moze poprostu miał 2 konto czy coś ;)).

Ja sie uczyłem na CS'ie i Wolfenstein Enemy Teriotory (zajebista gierka póki nie wyskakiwał error :C)

Tam jako tako sie uczyłem grać w FPSY ale wiadomo zeby grac dobrze w CA trzeba grac w CA...

Kupujesz jedną bron i nią trenujesz ogarniesz G36E i juz jestes niezły ;)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Do każdej gry wymagany jest inny skill więc nie wiem o co ci chodzi ..

Grasz w CA musisz złapać skilla w ca , grać w COD-a musisz złapać skila w codzie .

9368_gold.png

Opublikowano

Kiedyś zdobedziesz sklila wystarczy kupowac sobie 1 bron. G36E jest dobry albo m416 i m4a1, lepiej zebys kupil sobie bron na perma i sie jej trzymac.

Ci co cie jechali to pewnie mieli hacki albo drugie konta.

beznazwygr.png

Opublikowano

Według mnie Combat jest jedną z łatwiejszych gier do ogarnięcia, ale trzeba często i dużo trenować, sam pamiętam jak kiedyś zaczynałem to nic nie ogarniałem, a teraz jest z tym całkiem nieźle. Jak masz jakiś klan, to możecie sobie zrobić np. wspólny trening i potrenować. Możesz też spróbować ogarnąć Quick Scopa w snajpach (jeśli nie ogarniasz) i jak złapie się wprawę, to całkiem przyjemnie się gra. Co do noramlanej gry, podobnie jak upy, trzymaj się jednej broni, np. G36E i graj nią cały czas.

Specjalista
Opublikowano

pograj sobie SnD na victorze broniami esla (m4a1, ak 47, G36 itp)

tylko nie kupuj nx bo od tego skila nie załapiesz :P

będziesz lepiej grał z cqb niż z m4 ale jak będziesz chciał pograć m4 to nie będziesz umiał

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

1.Możesz zawsze napisać do mnie ;D

2.Mnie SR only poduczał taki nn ^^

3...No więc...w CA z tego co zauważyłem jest dosyć zawyżony Recoil i wgl ;D

W innych grach np.AK 47 nie wywala CI tak w kosmos jak tutaj.

Więc na zdrowy początek , graj na delcie i szukaj low ranków ( ale to nie znaczy że są gorsi , najczęściej tacy na haxie jakimś lecą )

I na nicnh tak jakby experymentuj bronie.

Jak kolega @up napisał M4A1.

Dobry wybór , sam mam na spory okres czasowy tą broń , i na niej modóje itp. ;D

Ale powiemn Ci że jak ulepszysz w gun emporium odrazu kosa + kolimator chłopie..odrazu skilla złapiesz ;D

<----------------------------- (Tutaj pisze numer ^^ )

Jeżeli masz jakieś pytania , wal na GG

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Hmm

Jedno mam pytanko...

Na choj ci az 4 bronie?

Na qr albo na ft to bym zrozumial ale na eli..

Wystarczylyby ci dwie lub jedna.

Nie panujesz nad celownikiem (rozrzutem) np. w 5:45

Skoro miales az 4 bronie to musiales miec plecak ktory daje 3 sloty co zabiera speeda. Zakladaj ten standardowy i bierz tam bron ar i snajpe lub dwa ar. Kup se kamizelke na speeda ( light vest ) do tego czapke ale zapomnialem nazwe combat beanie lub cos takiego.

Co do jakości to nagrywaj frapsem.

@down

To ustaw na 60

beznazwygr.png

Opublikowano

Za chwile wrzucę filmik na yt i pokaże wam o co mi chodzi...

Łapać linka , jeszcze się przetwarza.

http://youtu.be/OQX2lyhJGfA

ok już można oglądać

Nie wiedziałem jak dać lepszą jakość , przepraszam :P

Fajna nutka jakość wystarczająca.

Wiesz że bp 3 sloty zabiera speeda? Równie dobrze możesz wziąść 2 bronie i nie mieć ujemnych punktów speeda za plecak.

Na oli rig z tych 4 broni weź Rec7 Rangers i L115A3.

Wytykanie błędów.

24 sekunda- Jak masz robić takie akcje to kup mocniejszy granat.

56-59 sekunda- Walisz full auto gdzie popadnie najpierw sie skup na jednym przeciwniku potem na 2-gim a nie walisz jak opętany gdzie popadnie w obie postacie.

1.03-Po co rzuciłeś granat pod siebie jak widziałeś że nikt nie idzie za tobą?

1.19 - No MK nie jest najlepszą bronią do takich akcji ze scop'em do takich akcji np. preferuje sie M6A2 SRT którego nie masz ew.Mogleś tutaj użyć Rec7

2.42 jak już patrzysz patrz wszędzie bo cie jakiś ciulek od tyłu weźmie jak w tym momencie ;)

3.25 nie spinaj sie tak jak widzisz więcej niż jednego przeciwnika bo wtedy jak widze walisz na ślepo i takie sa efekty

4.04 Why no use scope?:C

4.27 to samo nie wiem czy ty sie tak spinasz podczas gry ja wiem ze TRka ma 50 naboi i za którymś trafisz ale jakbyś sie skupił to temu kolesiowi na schodach byś za 1 strzalem banie urwał.

5.27 użyucie snajperki w tym momencie nie było zbyt wskazane..

7.23 - w tym momencie zawaliłeś szansa na bańke niewielka a ty sie nie ruszałeś wcale cały mu sie odsłoniłeś albo scope mogles użyć albo mu wjechać tam i zabic

7.35 widzisz co robisz? Strzelasz przeciwnik ucieka nie widzisz go a ty dalej strzelasz po scianach ammo sie skonczylo w kulminacyjnym momencie i dead..

W sumie to tyle.

Rób tak jak juz grasz z 4 bronmi P90TR u siebie na respie idealne do dobijania wrogow którzy u ciebie na respie są troche podmęczeni i nie mają full hp.

Na średnie dysanse biegać z RECEm

Jak wbijac im do bazy to z MK bo ma dobre DMG a ludzie u siebie na respie zazwyczaj mają full hp.

Snajperka wiadomo do zabijania na odległość.

W sumie podstawowa bronią z tych 4 powinien być REC ale używałes wiecej P90 ..:C

Zalecam takze kupno lepszego granata

elo

Specjalista
Opublikowano

0:44 dowodzi że masz za dużo broni i sie gubisz, jakbyś miał AR to byś go zabił

dosyć wysoki ping masz bo strzeliłeś w niego a on Cie jeszcze zabił, myśle że masz sporą dysproporcję między odbieraniem i wysyłaniem

jak już wcześniej pisałem od nx skilla Ci nie przybędzie

weź sobie 2 ulubione bronie a w reszte slotów w bp, granaty, miny itp

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

Typowy nx kid... wszystko za nx a nawet grac nie umie..

Kilka rad od dziadka :)

1. Kup sobie na 1 slot jakaś broń SMG która sięga z małych odległości tak samo dobrze jak z daleka.

2. Na drugi slot snajpę albo ar i nic więcej bo widzę że się gubisz

3. Celuj w głowę, ku**a nie zapominaj o tym !

4. Jak już masz ten rec7 i p90tr to z bliska p90 a z daleka rec7, myślę że to jest logiczne a jednak na filmiku robisz na odwrót.. 3:10

76561198090890807.png

Opublikowano

Mam Scar L Trispear na 7 dni i to jest dopiero kosa , czy to to samo co Scar L za gp? (ten pierwszy)?

Z frapsem mi lagowało więc nagrałem ze specem :P

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

krotko mowiac gram jak zwykly gracz ...

Troche głupią mape wybrałeś do tego nie będe wytykał ci błędów bo jako "zwykły gracz" masz prawo je popełnić.

http://screenshooter.net/6484526/qkfmyui

http://screenshooter.net/6484526/mgxvhtm

Ogolnie statystykami sie wogole nie różnią ;)

Opublikowano

Na Snow Valley bez snajpy czy taki mod był ?

Zamiast m32 bardziej by ci sie medy przydały :P

Turreta rzucaj obok siebie żeby cię bronił bo jesteś tak słaby że boty Cię zabijają, bo ci gracze z którymi grasz jak boty grają...

06:05 WTF ładny fail, nie baw się z botami :P

Muzyka fajna :)

EDIT

Jeszcze jedna rada

Jesteś w tunelu wyrytym w tej skale ?

Chcesz rzucić granat na ich resp możesz rzucić przez tą skałę nie musisz iść przez tunel :)

76561198090890807.png

Opublikowano

Tak , ja nagrywałem to na szybko ,bo ze specem (spec zestaw na QR)

Wrrr , ostatnio przykleiłem sobie tasiemkę na środek ekranu (skalibrowane z celownikiem w ca) i mnie od aimbotów wyzywali :P

Tak ta gra była bez snajp chyba.

Teraz nagram z norm . eq i sproboje ogarnac kompa ,bo tnie podczas nagrywania

ten w 6.04 to był hacker ,bo wiedziałem ,że byłem za nim :P

Opublikowano

co do ostatniego filmiku 1.55...

powiedz mi dlaczego ty ladujesz bron z 28 ammo wiedzac ze moze ci wyskoczyc w kazdej chwili o.O

z 28 ammo mozesz nawet 3 fragi zebrac :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...