Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem się wziąć za siebie i trochę poćwiczyć. Nie chcę wyglądać jak "Hardkorowy koxu", tylko po prostu nie chce, aby wyglądać jak szkielet, albo coś w tym stylu.

Tutaj rodzi się kilka moich pytań:

1. Jaką powinienem mieć masę przy wzroście 167, aby wyrobić z "tłuszczyku"(:D) mięśnie.

2. Czy metody podane poniżej są skuteczne. Jeśli nie to dlaczego.

http://www.miesniebrzucha.pl/program-300-brzuszkow/zasady-programu

http://www.100pompek.pl/dlaczego-warto-cwiczyc-pompki

Opublikowano

Więc tak:

1. Co do masy to nie wiem, ćwicz i zobaczysz. 2. Nie radzę stosować tych ćwiczeń, ponieważ to słabo działa. Najlepiej poczytaj sobie tematy na sfd[.]pl, a po paru przeczytanych tam "lekturach" zrozumiesz o co chodzi w ćwiczeniu. I jeszcze jedno jak ćwiczymy to całe ciało! A nie tylko brzuch i klate!

Pomogłem? Daj Lubię to.

Je**ij Lajka przy poście.

14605032286736302456.png
Opublikowano

1. 60kg byłoby ok

2. NIE , po pierwsze nei dasz rady tego zrobić, bo te programy są po prostu za trudne dla początkujących, a po drugie tak jak pan wyżej pisał - ćwiczymy całe ciało. zapisz się an siłownie, tam podpytaj ludzi i będziesz wiedział cio masz robić

Opublikowano

JestemCyckiem

nie pisz ze 60kg. bo

calkiem inaczej by wygladal gdyby

przy 60kg. mial bf 30% a gdyby mial

10% bf diametralna zmiana a jednak

niby tyle samo wazy

dosc niski jestes czyli jak bys nabral przy masie to by bylo widac po Tobie

ze jestes juz jakos tam 'ubity' bo mali sprawiaja takie wrazenie

chcesz porady to masz tutaj trening to 30% sukcesu

reszta to dieta i suple

http://www.mpcforum.pl/topic/528656-trening-idieta-podstawy/

mosz poczytaj

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

1. Jaką powinienem mieć masę przy wzroście 167, aby wyrobić z "tłuszczyku"( :D) mięśnie.

Z tłuszczu mięśni nie zrobisz, sry.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Witam. Chciałem się wziąć za siebie i trochę poćwiczyć. Nie chcę wyglądać jak "Hardkorowy koxu", tylko po prostu nie chce, aby wyglądać jak szkielet, albo coś w tym stylu.

Tutaj rodzi się kilka moich pytań:

1. Jaką powinienem mieć masę przy wzroście 167, aby wyrobić z "tłuszczyku"( :D) mięśnie.

2. Czy metody podane poniżej są skuteczne. Jeśli nie to dlaczego.

http://www.miesniebr...zasady-programu

http://www.100pompek...-cwiczyc-pompki

O nic się nie bój nawet w połowie nie będziesz wyglądać jak on, to ci mogę zagwarantować. Ci którzy mówią że ćwiczy się całe ciało mają po części racje i jej nie mają. Jak ktoś nie chce mieć rozbudowanych ud to po co ma robić nogi. Zaraz ktoś napisze że stymulują organizm do wzrostu i bla bla, teoria teoria a pryktyka swoją drogą. Znam multum osób rozbudowanych bez ćwiczenia nóg. Ale ile osób tyle opinii.

Jak nie masz dostępu do siłowni rób te ćwiczenia nic nie tracisz ;p

60kg przy twoim wzroście to mało, zależy ile jeszcze masz lat

Opublikowano

O nic się nie bój nawet w połowie nie będziesz wyglądać jak on, to ci mogę zagwarantować. Ci którzy mówią że ćwiczy się całe ciało mają po części racje i jej nie mają. Jak ktoś nie chce mieć rozbudowanych ud to po co ma robić nogi. Zaraz ktoś napisze że stymulują organizm do wzrostu i bla bla, teoria teoria a pryktyka swoją drogą. Znam multum osób rozbudowanych bez ćwiczenia nóg. Ale ile osób tyle opinii.

Jak nie masz dostępu do siłowni rób te ćwiczenia nic nie tracisz ;p

60kg przy twoim wzroście to mało, zależy ile jeszcze masz lat

Ta, a później widzisz takiego, 2 metry w klacie, 50 w bicu, a nogi jak patyki.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Nogi szczerze mówiąc są w dość dobrej formie, ponieważ przez całe wakacje i po jeździłem na rowerze, a teraz biegam.

Chciałem też zapytać, czy dobrze będzie jeśli ustalę np taki plan:

Pon. pompki

Wt. brzuszki

Śr. pomoki

Czw. brzuszki

I tak na przemian + do tego podnoszenie, ew. siłka, ale z tym może być problem, bo nie mam żadnej w pobliżu;/ Chyba, że znacie jakąś prowizorkę domową lub tanie gryfy i obciążniki :)

Jeśli macie jakieś "aluzję" do tego typu ćwiczeń to podajcie swoje przykłady :)

Opublikowano

trenig siłowy bez sprzętu Oliviera Lafaya. W miesiąc zyskałem dzięki niemu centymetr w ramieniu, klatce i w udach, stracilem centymetr w biodrach, zyskałem 0,5 cm w przedramieniu, i straciłem 0,5 cm w tali :). A waga stoi w miejscu( Wachania 0,5 kg mam tlko :) _)

Opublikowano

trenig siłowy bez sprzętu Oliviera Lafaya. W miesiąc zyskałem dzięki niemu centymetr w ramieniu, klatce i w udach, stracilem centymetr w biodrach, zyskałem 0,5 cm w przedramieniu, i straciłem 0,5 cm w tali :). A waga stoi w miejscu( Wachania 0,5 kg mam tlko :) _)

Takie różnice, to ja mogę mieć po 5 minutach, kwestia krzywego przyłożenia miary/pompy.

Km5iG.png

Opublikowano

że masz za mała wiedzę którą musisz sam zdobyć bo nikt nigdzie ci nie wyjaśni tego dokładnie a na pewno nie tu :)

Opublikowano

Jak jest dobre na ortografie to tobie też polecam...

Ps: Po chu*ja dajesz te beznadziejne ćwiczenie które bardziej szkodzi niż pomaga?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...