Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini Tut] pkt na karcie sp

Mateoś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie przedstawię Wam podstawowe buildy, jakie udało mi się poznać na pl`u. Z góry uprzedzam, że build na karcie jest to coś osobistego, więc podane przeze mnie nie muszą Ci odpowiadać.

Tutaj kalkulator, niestety nie po polsku ale łatwo zrozumieć, jest o tyle fajny, że uwzględnia "sl" oraz "sl ogólny"

http://www.nosworld.fr/cartes/simulateur.php

Mag

Mag:

Red: 30/0/x/30-40 exp/glac

Holly: Pod expa 30/0/x/30-40 (Sprawdzający się na mobkach mroku, najlepiej mieć peta do bloka)

Pod glace/Pvp 0/0/100/x (jeden z najlepszych buildów na duży lvl, taka holly jest głównie suportem dla drużyny)

Blue: glaca 100/0/x/20 (Podobno sprawdza się na 90 lvl z dobrym eq)

glaca m2./exp 30/0/x/20 (Alternatywa na mniejsze lvl)

DG: Pvp: Różne mixy atak/element/hp, ja bym polecił 70/0/70/x, jednakże DG jest bardzo trudną kartą i innym osobom inaczej pkt. podchodzą.

Exp: 30/0/x/30-40

Wojownik

Wojownik:

War exp solo: 70/0/1/x

70/x/1/x

30/x/1/x

exp pt: 30/x/1/x z przewagą na hp

30/x/1/30

0/50/1/x typowy tank, głównie blok

pvp: 70/0/1/x

30/x/1/x z przewagą na hp (warkiem 0/50/1/70 na 72 lvl. z dobrym eq jechałem osoby z 80+, dla przykładu walka z blue 85 wyglądała mniej więcej w ten sposób "stoję i dostaje", nieszczęsna blue zjechała mi 3/4 hp kiedy straciła manę, zbroja na 69 u6+7. res 150%)

blade exp/pvp: 70/0/1/x lub pkt w stosunku 1:1 att:hp z 1 pkt w element

cruss glaca: x/0/1/30-40

exp/lod: 30-60/0/x/30-40

Berek pvp: x/0/1/30-40 (nie uważam tej karty za dobrej pod pvp, ale jak ktoś się uprze i lubi to niech próbuje : ) )

exp: 30/0/x/30-40

Łucznik

Łucznik, na łuczniku wyznaje zasadę, że głównie atak dlatego też moje wszystkie karty łucznika na pl`u maja 100/0/1/0-30 w zależności od karty.

Ranger exp/glaca/pvp: X/0/1/20-30 jeśli się dobrze czujesz z małą ilością hp, a j i + karty Ci pozwala to 100 w att.

Sin exp/pvp: X/0/1/20-30 jeśli się dobrze czujesz z małą ilością hp, a j i + karty Ci pozwala to 100 w att.

glaca: 1:1 att:hp z 1. pkt w element

Destro exp/glaca: 30/0/x/20-30

glaca m2.: 0/100/1/x

glaca m3.: x/0/1/x w zależności od osoby. Co do pvp, wątpię by ktoś na tej karcie brał poważne pvp, może jakaś zabawa z magiem lub coś w ten deseń.

Wk exp/glaca/pvp: x/0/x/20-30 z przewagą na element.

exp m2/glaca m2/pvp: x/0/x/20-30 z przewagą na att.

exp m3/glaca m3/pvp: 100/0/1/x

* Wk to karta trudna do opanowania do pvp, wiele osób chodzi nią na arenę, ale co najmniej 90% z nich to nooby LoD`u, także więc build i skill tej karty wymaga czasu.

** Co do bonów, zapodziała mi się gdzieś tabelka, ale można ją znaleźć na oficjalnym forum nostale, lub kalkulator który podałem wcześniej.

*** Buildy podałem takie, jakie ja testowałem na swoich postaciach na pl`u (oprócz wymienionego maga 90 lvl), wszystko zależy od postaci/eq/wróżki, a co najważniejsze czy gracz się z takim dobrze czuje, czy mu się dobrze takim gra.

**** Na 85+ lvl, polecam na sinie 99+11+ spróbować osiągnąć 100 w att, zapytacie dlaczego, ale z doświadczenia wiem, jakie krytyki potrafią wejść, mając scrama na 85 z osłonką zmniejszającą res na mrok oraz krytycznymi obrażeniami, potrafiłem zadać 10k z hita komuś nie mającemu biżu na zmniejszenie krytycznych lub anty-buffka na kryty. Na glacy być może się taki build nie sprawdza ze względu na holly, ale pod expa także pasuje.

***** Ofc, w miejsca "x" wstawiacie resztę pkt. jakie posiadacie.

****** Skrót "m2" oznacza "możliwość druga", lenistwo się przyczyniło do użycia nowego skrótu.

Uwagi mile widziane, jednakże jak już wcześniej napisałem, build to sprawa osobista. Rozkład w całości napisany przeze mnie więc wolałbym uniknąć kopiowania.

Edit: Temat o bonach na oficjalnym forum nt, tak żebyście nie musieli za dużo szukać.

http://board.nostale.pl/board216-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board57-poradniki/board155-gra/32405-ulepszanie-karty-specjalisty/
Opublikowano

Nie koniecznie, exp u góry to głównie non element więc lepiej jest mieć te 60 w atak, natomiast na dole 30.

Opublikowano

Ten tut mi sie podoba, fajnie opisane, jeszcze kolorek dodaj czy "cus".Pozdrawiam i mysle ze mozna podklejic.

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

Hmm..Moze kolorki pod atrybuty? Pozdrawiam i jak mowilem mi sie przydalo ;-)

kunshi.jpg

Opublikowano

Polecam te buildy stosowane na wlasnej "skorze" red 31jlvl i warrek 26 +1.Gra sie nimi wysminicie!

kunshi.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...