Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zakup] Karta graficzna dla HP DC7700 Convertible Minitower

SGT Otlet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• Na początku podam jego takie podstawowe specyfikacje

BUS PCI; PCI Express; USB

CPU Intel Core 2 Duo Intel Q965

Rozszerzenie pamieci 4 Sockets

Pamiec. 4 GB using DDR2-800 8 GB using DDR2-667

• Moje pytanie:

Jaką mogę maksymalnie kartę graficzną do niego dowalić? Słyszałem, że mogę GT240 z !gb GDDR3, ale wolę spytać. Jeśli macie lepszą i tańszą karte (może być lepsza tylko) to napiszcie ;)

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

a co ma tak nagle procesor do wydajności karty ?

każda jaką włoży będzie działała bez problemu chociaż nie wiem jaki wypas kartę graficzną włoży i na pewno mu to uciągnie na tym sprzęcie bo to praktycznie staroć na której nie wykorzysta możliwości karty graficznej w pełni

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@UP

Tylko, że tak karta ma złącze PCI Express 2.0 x16 i nie jestem pewien, czy on ma takie złącze. Wiem, że ma PCI Express x16, ale nie jestem pewien czy 2.0 i czy jeśli nie ma to czy jest kompatybilna?

Opublikowano

Na to nawet nie zwracaj uwagi, chcesz kupić dobrą kartę do słabego sprzętu, nie wykorzystasz w pełni możliwości karty a o kompatybilność sie nie martw bo karta będzie działać i w slocie PCI-E 1, wiadomo o wiele wolniej

Nie wiem jak masz z obudową, ale z tej serii było kilka modeli o różnych wielkościach i na pewno karta nie wejdzie ci do obudowy mini tylko zwykłej tower

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
Nie wiem jak masz z obudową, ale z tej serii było kilka modeli o różnych wielkościach i na pewno karta nie wejdzie ci do obudowy mini tylko zwykłej tower

Wejdzie karta do obudowy Micro ATX iż ja sam miałem przez ponad rok w takiej małej obudowie i bardzo dobrze się sprawowała.

Wkurwia mnie twoja niewiedza ktosiu, zapewne nigdy nie miałeś z takimi kartami do czynienia i pierdzielisz głupoty innym i wprowadzasz go w błąd.

Do gtx 275 potrzebny jest zasilacz minimum chyba 600 wat jakiś firmowy, najlepiej Corsair lub jakąś inną dobrą firmę.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

to chyba twoja niewiedza na temat tej serii komputerów potrafi wkurwić że ty się nie orientujesz ile modeli w tej serii Compaq wypuściło

do obudowy SlimLine Desktop i do Desktop Mini z poziomymi slotami PCI nie wejdzie na pewno, tak samo do Desktop z powodu zbyt małego zasilacza 250-300 W którego nie wymieni na większy z powodu dwukrotnie mniejszego rozmiaru od normalnego zasilacza, praktycznie też w nich nie ma miejsca za bardzo na dobrą karte graficzną za bardzo by się grzała i umiejscowiona była by zaraz przy procesorze , jeśli Desktop to tylko seria PD

do wszystkich innych modeli bez problemu ale najlepiej do Tower albo Big Tower

zresztą nie podał modelu płyty i jaką ma obudowę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Jak masz tego małego to powinna podejść 9800 GT, kolega posiada taką kartę i nadal chodzą mu wszystkie nowsze gry, więc ja polecam którąś z 9800 GT.

Gtx 275 też powinien pasować, jeżeli masz 2 wolne sloty.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

9800 GT i nowsza wejdą, nie zauważyłem dopisku w nagłówku minitower

przy GTX jednak konieczne będzie wymienić zasilacz jak zaczną sie zwiechy przy lepszych grach, montowane zwykle były do tych modeli zasilacze 250 do 365 W bo to tylko modele biurowe sprzedawane aktualnie po przecenach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Co racja to racja :D Była po przecenie i ma zasilacz 365W

Czyli GTX 275 mogę jak zmienie zasilacz oraz 9800GT, bez zmiany, czy też? Nie jestem dobry w te klocki :D

Opublikowano

Nie wiemy, sprawdź czy uciągnie

Zasilacz to już wydatek, czasem wyjdzie taniej kupić szafkę z zasilaczem

Na pewno najlepiej sprawdzić wcześniej :0

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

heh... i na razie na to wychodzi ;( Ale zobaczymy... Może pożyczę od kogoś ze znajomych kartę graficzną :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...