Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro, proszę o odpowiedź.

`GruchA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamówiłem na Allegro przedmiot i dałem przesyłka kurierska a pod spodem był tekst do sprzedawcy co chcę zamówić itp.. to ja tam dałem, że chcę to i to przesyłką kurierem za pobraniem a w liście dałem przesyłka kurierska za 22 zł bodajże a w do sprzedającego napisałem przesyłkę kurierską za pobraniem a to było 28 zł bodajże. Teraz pytanie czy źle postąpiłem i czy przesyłka zostanie wysłana tak jak napisałem czy tak jak wysłałem? I jeszcze powiedzcie mi czy jak by było samo kurierem nie za pobraniem to trzeba coś wpłacać czy też dowiezie ? Z góry dzięki.

Beztytulu_hsnqrqr.png
Opublikowano

No to źle zrobiłem. Chodzi mi o to, że tam był wybór jak chce tą przesyłkę czy kurier czy poczta itp. to ja zaznaczyłem KURIEREM. Pod spodem jest tekst, który się pisze do sprzedającego i napisałem tam, że chce wysyłkę KURIEREM .za pobraniem. , a ta za pobraniem droższa z 3zł. Czyli jak przeczytają zamówienie wyślą mi kurierem za pobraniem czy zwykłym kurierem ?

Beztytulu_hsnqrqr.png
Opublikowano

Przesyłka kurierska normalna też jest możliwa przy płatności za pobraniem. Po prostu wybierasz albo normalną albo priorytetową, ta druga szybciej dociera do odbiorcy.

@Up

Wyślą Ci kurierem za pobraniem. Przesyłka pobraniowa jest możliwa za pośrednictwem poczty albo kuriera.

Czytaj co tam jest napisane, najpierw wybierasz sposób zapłaty, czyli albo za pobraniem, albo wpłata na konto, a potem wybierasz sposób dostawy, czyli albo kurierem, albo pocztą.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Dałem sposób zapłaty czy coś KURIEREM a pod spodem napisałem w liście, że za pobraniem chcę i nie wiem jak mi to wyślą..

PS: Napisałem maila do nich, jaką przesyłką i w ogóle i że przepraszam :)

Beztytulu_hsnqrqr.png
Opublikowano

Nie można dać sposobu zapłaty kurierem, jest albo wpłata na konto, albo za pobraniem. Sposób dostawy mogłeś wybrać za pośrednictwem kuriera albo poczty. Jeżeli wybrałeś za pobraniem i kuriera to przyjdzie Ci kurierem. Omg, jak nie umiesz się posługiwać Allegro to po co tam coś kupujesz...

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

No matko Sposób i kosz dostawy tam mam to dałem: PRZESYŁKA KURIERSKA a chciałem dać pobraniowa lecz źle zaznaczyłem a w wiadomości dla sprzedającego napisałem, że chcę KURIEREM ZA POBRANIEM. Mi o to chodzi, że jak ten list przeczytają nie wiem czy będę musiał wpłacać na ich konto czy kurier przywiezie i zapłacę przy odbiorze. Napisałem im maila, że się pomyliłem i myślę, że mi KURIEREM ZA POBRANIEM dadzą.

Beztytulu_hsnqrqr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...