Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[q] Priest

askolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przed chwilą zakupiłem mojego długo oczekiwanego priesta. zagrałem dopiero pierwszą rundę z tą haubicą i... i wam też się wydaje że priest to totalna porażka? pociski lecą poza rejon trafień (o mało co bym nie jebnął kolege z teamu) dużo mniejszy zasięg od M37 i dłużej się przeładowuje, a pociski to chyba 2 godz po wystrzale dolatują do celu. załoga jest z wcześniej wymienionego M37 teraz mają doś. 56% ( w M37 67%).

Opublikowano

Pierwsza lufa w prieście to stock z m37. Z druga ogarniesz całą mapę. Arta nie jest niecelna, ma po prostu trochę inny lot pocisku, bardziej pionowy przez co możesz mieć problem ze strzałami na przelot. Wolno strzela? Pograj grille lub czymkolwiek wyżej ;]

Opublikowano

@up dzięki za radę ;]

ma po prostu trochę inny lot pocisku, bardziej pionowy przez co możesz mieć problem ze strzałami na przelot
ale zato bd mógł strzelać w cele które są za przeszkodzą (chyba B) ) myślę że się przyzwyczaję xD
Opublikowano

Priest to najgorsza artyleria tego poziomu. Strasznie słabe działo, które nic nie robi. Utknąłem na nim, bo mi się grać nim nie chce straaaszliwie. xD

Opublikowano

Priest to najgorsza artyleria tego poziomu. Strasznie słabe działo, które nic nie robi. Utknąłem na nim, bo mi się grać nim nie chce straaaszliwie. xD

W porównaniu z su-5 nie jest taki zły. Potrafi sporo więcej dziabnąć i kąty ma dobre.

Opublikowano

Ale to właśnie Priest jest brany na wojny w "rozwijających się" klanach - jego szybkostrzelność oraz zasięg pozwalają ostro trackować wrogów, co znacząco ułatwia pracę dla cięższych sprzętów.

@askolek tak jak napisał @Crisp pod tobą: druga całą mapę ogarnia :)

Jak dochrapiesz M41 to będziesz chociaż brał na 1 strzał jakieś czołgi, a nie tylko M3 Lee :) Wtedy zacznie się gra - ale armata kosztuje jeszcze drożej i będziesz musiał rozwinąć nowe radia!

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

no ja tam nie wiem, bo nie znam się na priestach. jak w M37 w tigera zleciało 10% hp to tu 2% w IS-2. zauważyłem że ten pocisk zawsze ląduje bliżej, niż dalej ode mnie co czasem może ułatwić strawę z celnością. wciąż irytuje mnie fakt że pocisk z priest leci 2x dłużej od pocisku M37. w między czasie nawet najwolniejszy czołg może się oddalić od strefy trafienia co mi bardzo utrudnia. kolejną rzeczą jest fakt że nowa armata kosztuje 40 kafli i 3 kafle doświadczenia (aktualnie mam z 1000).

@edit

oraz zasięg
co przez to rozumiesz? priest ma mniejszy (z standardową lufą) zasięg niż T57. W T57 to chociaż pół mapy zaliczało...
Opublikowano

No właśnie problem w tym, że priest ma tak słabe działo, iż pociski od mocniejszych pancerzy się albo odbijają, albo wchodzą za zero dmg nie uszkadzając nawet gąsek.

Jak walczyłem w kompaniach, a byłem w dobrej, bo 13 wygranych pod rząd i jedna porażka, to jedyna artyleria jaką akceptowali to był grille. Wcale się nie dziwię ze względu na jego uszkodzenia.

Opublikowano

Priest jak dla mnie a trochę już przegrałem w wota to bardzo dobra arta na swoim poziomie oczywiście z top armata. Ktoś wyżej napisał grille akurat grille gra się świetnie a swojego czasu brano je nawet do CW jako suport (czyt. ściąganie gąsek przeciwnikowi) A jeśli już teraz narzekasz na czas ładowania odpuść sobie arte. Na wysokich poziomach około 2 strzałów na minute każda (nie dotyczy obiekt 261 strzela szybciej i jest bardzo celny choć ja uważam ze nim gra się specyficznie i trzeba się nauczyć strzelać tylko z p-pancow)

Opublikowano

@up

Mi już nie pszeszkadza czas przeladowania, przyzwyczaiłem sie. Dzis powinna juz być nowa armata, to sie zobaczy jak spanialy jest priest

@edit

mam już tą armatkę. zaiste szybciej strzela, dalszy zasięg... ale ta armata jest tak celna!... na 20 hitów 4 trafione ( i to w woooooooolne duuuuuże ciężkie czołgi na pełnym scynchronizowaniu)

Opublikowano

Jeżeli chcecie szybko łatwo przyjemnie arte 6 tierową to polecam iść w czołgi rosyjskie od MS-1>T-26>T-46>T-28>KW i z kw można zbadać za 120k doś. S-51 która ma zajebiste pierdo.. :)... Może sie wydywać że 120k doś to dużo? Tylko sie wydaje w KW na bitwe wyciąga się 1,2k i około 20tyś. Wystarczy policzyć około 200 bitew (czasem są gorsze dni)

signature.png

Opublikowano

Nie polecam przejścia na s-51 początkującemu, tylko ciężarem dla drużyny będzie. Najpierw trzeba pograć artą później w skróty się bawić.

Opublikowano

@up

początkujący to ja nie jestem. jestem tak bardziej w średniakach :P .człowieku gdybyś widział jak grałem pierwszy raz artą. próbowałem celować jak w zwykłym tanku :) .

Opublikowano

Tak masz rację. Priest to porażka. Może ma przeładowanie rzędu 9,5 pocisków na minute na drugim dziale, ale nie ma ani dmg, ani celności ani rozrzutu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...