Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proces bezczynnosci systemu

Glinka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Zauważyłem że w danym wyżej procesie mam niby bardzo obciążony procesor na laptopie, ale sprawdziłem na kompie ten proces też bardzo dużo pobiera ,ale w licznik złużycia już nie jest wliczany.Podoobno ten proces pokazuje w ilu procentach procesor nie jest obciążony .

Na kompie mam Win7 x 86 bitowy ,a na laptopie x64

Da się jakoś zrobić żeby dany proces wykluczyć bo przez to na wszystkich programach mi oszukuje że niby mam za duże obciążenie procesora ?

Opublikowano

nie da a skoro to pewnie systemowy proces to w jaki sposób to zrobisz nie zawieszając systemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To proces który pokazuje ile % procesora nie jest wykorzystwana ,a u mnie to zlicza to razem z innymi procesami które obciązają procesor :D

Opublikowano

co ty nie powiesz , narzekasz że ci wychodzi duży procent przy tym procesie. zacznij myśleć logicznie i popatrz na nazwę procesu

proces BEZCZYNNOŚCI systemu nigdy nie jest liczony, nie jest nawet jakimkolwiek procesem programu czy dll, pokazuje WOLNE zasoby czyli im, go więcej tym lepiej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Robem ,ale u mnie jest tak nieraz że np. proces bezczynności ma 90% i w liczniku wykorzystania procesora też jest wtedy 90% :D

Zobacz

bvnp.jpg

Na kompie tego procesu nie bierze licznik pod uwagę ,a tutaj -.-

Opublikowano

nie zrozumiałeś nadal? to nawet nie jest proces tylko wynik jakiś wartości. 90% odczytów to tylko wyniki różnych procesów albo jednostkowe zużycie dla jednego procesu

mylisz pojęcia, usługi systemowe, usługi użytkownika. uparłeś się poprawiać system na siłę niewłaściwie interpretując dane

ciebie jak użytkownika mają interesować tylko twoje usługi a nie usługi systemowe albo innych użytkowników

windows nie jest dostosowany do grzebania w nim bez znajomości kernela i zarządzania usługami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...