Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rombot - Zbieranie exp złote jajca

electroman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No to jest w KS.xml

dzięki już bot ogarnięty :D

^^ ale nie dokońca czy mogę gdzieś ustawić żeby bot pił potke szczęśliwy cela raz na 2 godziny?

potka daje 75 % więcej dropu jest od pokojówki z rzemiosłem 75 + lvl

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pierwsze pytanie, które mi się nasuwa czy w ogóle da rade używać rombot'a jeśli nie mam klawiatury numerycznej ? Jesli tak, gdzie można zmienić bindy ?

Drugie pytanie: Co zmienić, żeby pozbyć się poniższego error'u ?

MicroMacro v1.02 beta 1
SolarStrike Software
http://www.solarstrike.net
Please enter the script name to run.
Type in 'exit' (without quotes) to exit.
Script> rom/bot.lua
Opening bot.lua...
Starting script execution - Press CTRL+C to exit.
Press CTRL+L to cancel execution and load a new script.
-------------------------------------------------------------------------------
We read the hotkey settings from your bindings.txt file C:\Documents and Setting
s\L\Moje dokumenty\Runes of Magic\bindings.txt instead of using the settings.xml
file.
12:33am - Error: The hotkey 'VK_' for 'TARGET' is not a valid key!
Please check your settings: Ingame -> System -> Hotkeys and in your profile

Please enter the script name to run.
Type in 'exit' (without quotes) to exit.
Script>

Opublikowano

1. Masz klawiature ekranową

2. Wpakuj ten plik:

http://www17.zippyshare.com/v/90582201/file.html 

do Moje dokumenty\Runes of Magic i podmień plik ten co ściągnąłeś

Opublikowano

1. Nie wiem jak z innymi rzeczami, ale przy próbie tworzenia własnego skryptu klawiatura ekranowa nie działała (windows'owska).

2. Dzięki wielkie - plik pomógł.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam identyczny problem jak użytkownik "Pijawka".

Pozwolę sobie zapożyczyć screen.

Wszystko zrobiłem jak należy wg instrukcji.

Proszę o pomoc.

• 3 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Odkopuje. Bot nie zbiera mi itemków, normalnie chodzi zabija enty otwiera okno z "łupem" i nic nie zbiera. Zależy mi na itemie "martwa gałąź Enta"

Opublikowano

ESC > USTAWIENIA INTERFEJSU > AUTOMATYCZNE PODNOSZENIE. Nie ma za co. To samo piszę w poradniku na samym dole, tam gdzie są najczęściej zadawane pytania.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ten skrypt nadal działa? bo mi on zbytnio prawidłowo nie funkcjonuje na tej farmie Millerów ;D. Ogólnie inne skrypty z tej farmy nie działają i tak się zaczynam zastanawiać czy to normalne ;P

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem tutaj nowy, więc nie ogarniam, może jest to oczywiste albo nie, ja po prostu nie ogarniam. Otóż potrzebuje pomocy z : h t t p://puu.sh/2tibU

(bez spacji). przepraszam za wstawianie linku ale nie wiem jak to wytłumaczyć. To sie więcej nie powtórzy.

(Error: The hotkey 'UK_' for 'ROTATE_LEFT' is not a valid key!

Please check your settings : Ingame -> system -> hotkeys and in your profile.) jednak... ja nie rozumieć o co tu chodzi.PROSZE POMOCY!.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

1. co zrobic aby bot nie mieszał mi ustawienia skilli na pasku?

2. jak rozkazać botowi używania makra?

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam problem z buffowaniem w/m xD chodzi dokładnie o elitke na 70 lvl

<skill name="WARRIOR_LIGHTNING_BURN_WEAPON" hotkey="MACRO" priority="100" rebuffcut="900" inbattle="false" />

i wychodzi to tak ze spamuje postac tym skillem co sekunde, jak zrobic zeby odpalał go po 900 sek ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mam problem z odpaleniem bota a mianowicie : ściągnałem wszystko skopiowałem tak jak w poradniku potem update z TortoiseSVN, ale w rombocie ciągle wyskakuje mi ten sam problem.

The 'ingamefunctions' folder, in the games 'interface/addons' folder, is out of date. Current version is 6, you have 5. To update, right-click the 'interface/addons/ingamefunctions' folder and select 'SVN Update' or copy the 'ingamefunctions' folder from 'rom/devtools' to the games 'interface/addons' folder. Then restart the game.

Rozumiem że mam złą wersje rombot, ale tak jak pisałem wcześniej ja zrobiłem mu update i skopiowałem ten folder ingamefunctions już po update (różnica w plikach była nie wielka ale zawsze coś). Przed i po tej operacji ciągle wyskakuje mi ten sam komunikat. z góry dziękuję za pomoc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Oczywiście iż działa w x64 (jako aplikacja 32 bitowa). Po każdym patchu ROM nalezy zawsze zaktualizować bota za pomocą TortoiseSvn - inaczej nie będzie działał. :)

http://tortoisesvn.net/downloads.html

Problem pomiędzy ver Svn rozwiązać mozna bardzo prosto - deinstalacja starej wersji 5, instalacja ver 6 i usunięcie całego boota (warto skopiować tylko waypointy i profile) i na nowo wrzucenie nie aktualizowanego dotychczas boota - aktualizujemy go nową ver 6 Tortois'a i wrzucamy wcześniej skopioowane waypointy ii profile = boot działa i można aktualizować ver 6 już bez problemu. Zawsze po aktualizacji Svn (również ingamefunctions) wrzucamy nowe ingamefunctions do folderu z addonami (folder z grą\interface\addons). Zawsze działa :)

Linki wewnętrzne umieszczamy w code.

/peter711

Opublikowano

Jestem tutaj nowy, więc nie ogarniam, może jest to oczywiste albo nie, ja po prostu nie ogarniam. Otóż potrzebuje pomocy z : h t t p://puu.sh/2tibU

(bez spacji). przepraszam za wstawianie linku ale nie wiem jak to wytłumaczyć. To sie więcej nie powtórzy.

(Error: The hotkey 'UK_' for 'ROTATE_LEFT' is not a valid key!

Please check your settings : Ingame -> system -> hotkeys and in your profile.) jednak... ja nie rozumieć o co tu chodzi.PROSZE POMOCY!.

Przywróć domyślne ustawienia w grze klawiszy (jakiekolwiek zmiany personalizujące w grze bardzo często kłócą się z bootem). Jeżeli masz polski (214) lub w innym języku układ klawiatury - zmień na polski programisty (lub typową klawiaturę anglojęzyczną UK lub US - nie wskazane w PL) w panelu sterowania w systemie. Przełącznik między układami zainstalowanych klawiaturek - CTRL + Shift. Część makr pisana jest tylko i wyłacznie do EN versji gry i należy przy uruchomieniu klienta zmienić język RoM (KRAJ/JĘZYK) na Europe i English = działa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, gdzie mam wrzucic tego bota jesli nie posiadam tej sciezki C:\\gry\Runes Of Magic\Interface\Addons ? nie mam tego foldera Interface

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...