Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Help]Los Santos Role play

slawek_46b

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem że jedne komentarze mogą być takie " zrób sam przecież to RP" ale próbowałem i nie moge zroić a mam takie pytania odnośnie rozgrywki RP:

1. Nowy gracz używa języka OOC na kanale IC. Co robisz?

Reportuję go i rządam satysfakcji w postaci bana.

Objaśniam mu co robi źle, i pomagam skierować się do Academy of Role Play.

Szkaluję go, bo nie potrafi grać.

Zaczynam odgrywać IC to co mówi jego postać.

2. Chcę odgrywać postać mechanika więc...

... szukam warsztatu, który mnie przyjmie i da największe wynagrodzenie.

... pogłębiam swoją wiedzę na temat mechaniki do w miare przyzwoitego poziomu, i staram się pokręcić przy upatrzonym warsztacie.

... szukam miejsca, w którym dostanę skryptową pracę, a potem migruję na stację.

... ogłaszam się na forum i czekam aż pierwsza lepsza osoba mnie przyjmie.

3. By założyć projekt IC:

Muszę grać wystarczająco długo i dobrze.

Muszę mieć wystarczającą ilość pieniędzy na koncie.

Muszę grać na jakimś obszarze, moje działania zostaną dostrzeżone i otrzymam propozycję liderowania projektu.

Muszę przedstawić swój pomysł opiekunowi projektów, on zdecyduje co dalej.

4. "/me spogląda na Adama Walesa." - czy popełniasz metagaming, nie znając tego człowieka IC ?

Nie, metagaming nie istnieje w /me

Tak, przecież nie znam go, ale widzę nick nad głową

Tak, zawsze tak było

Tylko jeżeli Adam Wales jest Administratorem

5. Przechodząc obok ciemnej uliczki, napotykasz bandytę z bronią. Bandyta celuje ci w głowę. Co zrobisz w takiej sytuacji?

Jak najszybciej ucieknę z tego miejsca, pomagając sobie skokami.

Zaatakuje bandytę, ponieważ moja postać jest silniejsza.

Podniosę ręce do góry,a następnie będę robił co karze bandyta.

Wcisnę Esc, a następnie poczekam aż bandyta sobie pójdzie.

6. Przechodzisz późno wieczorem przez South Central. Nagle zostajesz napadnięty przez jednego z okolicznych gangsterów. Przestępca ogłusza cię i zaciąga w zaułek, a następnie zaczyna przeszukiwać, co robisz?

Wzywam administratora i wyjaśniam mu całą sytuacje na czacie OOC, aby napadający poniósł konsekwencje za swój czyn.

Mówię, że zostawiłem przedmiot w domu (skryptowo mam go przy sobie), posiadam screena i nie muszę mu go oddawać.

Składam na niego report, ponieważ w South Central nie można napadać.

Za pomocą komendy ukazuje mu wszystkie moje przedmioty, a następnie jestem zmuszony do oddania przedmiotu jakiego on wymaga.

7. Czy support lub administrator może zwolnić gracza z odgrywania akcji?

To jest zabronione. Członkowie ekipy nie mogą ingerować w grę IC.

Tak i gracze nie mają nic do gadania. Nie możemy się odwoływać.

Tak, lecz pod warunkiem, że członek ekipy uzasadni to odpowiednią argumentacją. Oczywiście gracz może złożyć później odwołanie na forum.

Członek ekipy bez uzasadnienia może odwołać akcje, a my nie możemy nic zrobić.

8. Po długim namyśle, postanawiasz zostać kurierem. Wpisujesz odpowiednią komendę, po czym udajesz się do wybranego magazynu. Co robisz dalej?

Bez odgrywania wpisuje odpowiednią komendę aby odebrać paczkę, po czym udaje się do wybranego biznesu, a następnie odgrywam, że kładę ją przed drzwiami.

Bez odgrywania wpisuje odpowiednią komendę aby odebrać paczkę, po czym udaje się do wybranego biznesu, a następnie wchodzę do biznesu i wręczam pracownikowi paczkę.

Odgrywam odpowiednio odbiór paczki od magazyniera, po czym wsadzam paczkę do bagażnika i udaję się do wybranego miejsca wskazanego na mini mapce. Wchodzę do budynku, następnie doręczam osobiście ją pracownikowi, bądź osobie zamawiającej paczkę.

Bez odgrywania wpisuje odpowiednią komendę aby odebrać paczkę, po czym udaje się do wybranego biznesu, a następnie bez odegrania używam komendy na dostarczenie paczki.

9. Co to właściwie jest non-rp?

Zachowanie zakrawające o powergaming.

Niewłaściwie napisane /me, odwalanie.

Gra niezgodna z zasadami rp.

Nieprzestrzeganie netykiety

Bardzo był bym wdzięczny za odpowiedzi
:)
Opublikowano

Ja jebie, tu są PUBLIKACJE SERWERÓW! Nie dociera... tu napisz, ten temat pewnie wyląduje do kosza.

http://www.mpcforum.pl/forum/408-seria-gta/

10906.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...