Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

heavy4.jpg

1. Heavy [Gruby] - jest postacią dysponującą największą ilością punktów zdrowia (300; po zjedzeniu Tabliczki Ladyczeko 350; przy leczeniu przez Medyka 450) jednakże również najwolniejszą. Domyślnie został on stworzony do obrony (np. punktu kontrolnego), jednakże gracze grają nim również w ataku.

2. Jak uczy nas gra, Heavy jest wielkim przyjacielem Medyka. Kiedy ma się ogarniętego Meda teoretycznie jest się nie do zatrzymania, oczywiście, jeśli zwraca się uwagę na tyły w poszukiwaniu Szpiegów. (BTW. Niestety większość początkujących Medyków kompletnie zapomina o leczeniu innych, ale o tym nie tutaj).

3. Jak grać? Miniguna rozkręcasz klikając PPM (Prawy przycisk myszy), strzelasz klikając LPM (Lewy przycisk myszy). Kiedy skończy ci się amunicja zaczyna on pikać i zmienia się automatycznie na inną broń. Aby zdobyć do niego amunicję musisz:

• Przejść po paczce z amunicją
  • Przejść po broni upuszczonej z zabitego gracza
  • Podejść obok Dispensera (Zasobnika) zbudowanego przez Inżyniera
  • Stanąć obok wózka w trybie Payload
  • Wrócić na Spawna i podejść do Szafki Zasobnikowej

Aby wezwać Medyka klikasz "E"

4. Taktyka:

1. Staraj się pilnować również pleców.
  2. Ostrzeliwuj grupy nieprzyjaciół z krótkiego, lub średniego dystansu. Dalej pociski po prostu nie dolecą. (tzn. dolecą, ale nie wszystkie i żeby kogoś tak zabić trzeba by pół magazynka władować :P )
  3. Znajdź ogarniętego medyka, który będzie cię leczył i w odpowiednich chwilach włączał Ubercharge.
  4. Mimo wszystko oszczędzaj amunicję, gdyż marnuje się bardzo szybko
  5. Chroń swojego Medyka
  6. Jeśli Medyk traci zdrowie daj mu swoją kanapkę (Upuszczasz ją PPM)
  7. Aby pilnować danego miejsca stań z Medykiem obok Zasobnika
  8. Zabijaj tyle wrogów, ile możesz

5. Podstawowe Bronie. Na początku gry posiadamy 3 bronie:

• Minigun - Ciężki karabin maszynowy z obrotową lufą, jak wszystkie inne Miniguny w grze posiada magazynek o pojemności 200 kul.
    250px-Minigun_IMG.png

• Strzelba - Drugorzędna broń, posiadająca magazynek o pojemności 6 sztuk, oraz 32 sztuki amunicji zapasowej.
    w_shotgun.png
  • Pięści - broń do walki wręcz, posiadają zabójczą drwinę (uruchamianą klawiszem "G")

90px-Backpack_Fists.png

6. Bronie. Podczas gry możemy zdobyć bronie:

Główne:

• Żelazna Kurtyna - zdobywana za rozgrywkę w grze Poker Night at the Inventory, statystyki takie same, jak podstawowego Miniguna.
    Iron_Curtain_Guy.png

• Natasza - przy trafieniu spowalnia cel, rozkręca się 30% wolniej, zadaje 25% mniej obrażeń. (Pomiędzy Mosiężną Bestią, a Tomisławem).
    250px-Natascha.png
  • Mosiężna bestia - zadaje 20% więcej obrażeń, rozkręca się 50% wolniej, kiedy rozkręcona poruszanie wolniejsze o 60 %. (Dobra do obrony punktów kontrolnych).

Brass_Beast2.png

• Tomisław - strzela 20% wolniej, rozkręca się 40% szybciej, nie posiada dźwięku rozkręcania. (Używaj do szybkiego poruszania się po mapie).

heavy_tomislav.png

Podrzędne:

• Kanapka - przywraca 300 zdrowia.

100px-Backpack_sandvich.png

• Tabliczka Ladyczeko - po zjedzeniu dodaje 50 zdrowia na 30 sekund.

100px-Backpack_dalokohs_bar.png

• Stek z Bizona- po zjedzeniu poruszasz się szybciej, masz uderzenia minikrytyczne, oraz nie możesz używać broni (efekt trwa 30 sekund).

100px-Backpack_Buffalo_Steak_Sandvich.png

• Rodzinny interes - 40% większy magazynek, 15% mniej zadawanych obrażeń.

100px-Backpack_The_Family_Business.png

Wręcz:

• Krytyczne Grzmoty Bokserskie - za zabicie dostajemy 5 sekund obrażeń krytycznych, prędkość uderzenia zmniejszona o 20%

100px-Backpack_kgb.png

• Gorące rękawice uciekiniera - poruszanie się o 30% szybciej, zadawane 50% mniej obrażeń, 6 pkt. zdrowia odejmowanych co sekundę.

100px-Backpack_gru.png

• Dusza Wojownika - 30% więcej zadawanych obrażeń, 20% mniej życia dla noszącego. Backpack_Warrior%27s_Spirit.png
  • Pięści ze stali - 60% mniej obrażeń otrzymywanych z odległości, 100% obrażeń otrzymanych w walce wręcz.

100px-C_fists_of_steel.png

• Nakaz Eksmisji - 50% szybsze uderzenia. 60% mniej zadawanych obrażeń

100px-Backpack_The_Eviction_Notice.png

• Świąteczny Wigor - po uderzeniu krytycznym zmusza ofiarę do śmiechu.

75px-Item_icon_Holiday_Punch.png

7. Zestaw, który polecam:

• Podstawowy Minigun - broń wszechstronna, rozkręca się dosyć szybko, dobra zarówno do obrony, jak i do ataku.
  • Kanapka ^^ - Kiedy nie ma się Medyka pod ręką może uratować życie i możesz ją komuś dać.
  • Zwykłe pięści lub Świąteczny Wigor, z powodu możliwości zabijania drwiną.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Też mi się podoba ^^ Oczywiście leci lajk i powodzenia w konkursie :P

Opublikowano

TuT, nawet dobry, teraz nie będę szukał błędów itp. bo jak widać grubym za długo nie grałem.

Pierwszy i trzeci spoiler nie chce mi się otworzyć.

Opublikowano

Ale spojlery są, bo by tut był za wielki :). Masz jakiś program blokujący reklamy?

@edit

Racja coś ze spojlerami jest. Wywalone.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Jak już napisałem staraj się pilnować również pleców.

To jest taktyka ? ;)

Ostrzeliwuj grupy nieprzyjaciół z krótkiego, lub średniego dystansu. Dalej pociski po prostu nie dolecą.

Obowiązuje to przy pyro, żołnierz, gruby, scout oraz przy demomanie.

Jeżeli napotka się na szpiege,snajpera czy medyka można spokojnie walić.

Za dużo hp nie mają i szybko padają.

@down

To już zależy jak celujesz, zawsze celuje się bardziej w bok,a nie w niego centralnie. :D

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Wypowiedziałeś się na temat mojego TuT'a , ja się wypowiem .

Staraj się pilnować również pleców.

To chyba nie jest taktyka , to bardziej jak ostrzeżenie .

btw . Na grubym dość trudno pilnować pleców napierdzielając w 3-4 osoby .

Zabijaj tyle wrogów, ile możesz

Chyba po to się gra ?

Zwykłe pięści lub Świąteczny Wigor, z powodu możliwości zabijania drwiną.

Świąteczny wigor ? Po co ?

Zwykłe pięści ok .

Heavy powinien używać gorących rękawic uciekiniera . Jedyna opcja by go przyśpieszyć .

To tyle .

Opublikowano

1. Z twojej wypowiedzi wywnioskowałem, że grając strzela się bez przerwy. Czasami oglądać się wokół siebie w poszukiwaniu spajów.
  2. To jest podsumowanie Tuta.
  3. Jest to zestaw, który JA polecam, G.R.U. są dobre czasami, jeśli gra się z medem ( co nie zawsze się zdarza). A po przebiegnięciu połowy mapy z takim czymś na łapach nie ma się już zbyt dużo hp.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

O mój boże myślałem że nie doczekam się ogarnientego tutka a tu proszę. Mogłeś jedynie dopisać o rozkręcaniu minigana podczas skoku tzn wyskakujesz za róg ściany ( by zaskoczyć przeciwników). Jednak że tutek dobry i lajk leci.

02a964e007479a4f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...