Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OSZUKAŁEM w Handlu CZy Grozi Mi Cos za to?

jamana113

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio oszukałem kolesia w handlu on miał mi dac 20 kamoli a ja mu item gdy on mi dał 20 kamoli ja sie wylogowałem i tu pytanie czy grozi mi cos za to ? ban policja ? Moim zdaniem nie sam dobrowolnie dał mi kamole co innego jak bym mu sie włamał na kompa licze na wasze wypowiedzi

Opublikowano

Tak jeśli ma dowody lub filmik z wiadomością że mu coś obiecywałeś za te kamyki czy coś w tym stylu, może iść z tym na policję.

Opublikowano

Nic Ci nie grozi, chyba że gościa znałeś ?

Jeżeli nie jesteś pewny to zrób nowe konto oraz adres e-mail i przełóż najwyżej te kamyki na nowe konto.

Zresztą Administracja Metin2 nie odpowiada za oszustwo w grze.

@up

był szybszy. ;<

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Bana i problemów mieć nie będziesz.Jedynie reputacje neo kida i zjeba ; ).

@Edit

Ja byłem 2 razy na policji w sprawie itemów z gry,dostałem je spowrotem + pieniądze...

KzcCxk2.png?1

By Myioshi

Opublikowano

W sumie teoretycznie jakby miał jakieś dowody (ss,filmik) i poszedł by z tym na policję no i jakby niebiescy jakość cię namierzyli to pewnie wysłali by sprawę do sądu zależy też czy jesteś pełnoletni jak nie to sprawa odbyła by się w sądzie rodzinnym, co by ci groziło ?

To zależy od sądu np. zwykłe upomnienie, kurator, albo poprawczak.

buusaga.jpg

Opublikowano

co ty masz do tej policji chlopie ... on to zrobil na wlasne ryzyko policja nie ma nic do tego :D "to tylko gra..."

Opublikowano

@3up

Poprawczak? dobre żarty.. poprawczak to mógłby być jakby autor tematu miał kuratora + parę spraw na koncie. Mógłby dostać nadzór rodzica co najwyżej.

@top

Jak ma dowody to możesz dostać bana.

34979.png31850.png

9099.gif868.png

20316.jpg35106.jpg

Weteran
Opublikowano

Nie dostanie bana, bo za takie coś nie ma blokady.

Na pewno gościu nie będzie szedł na policję z tym, chyba że kupił te kamyki na allegro za prawdziwą kasę i

może być trochę wkurzony..Ale to i tak 5*20 = 100 zł, więc dużo nie stracił, a poza tym skąd wiesz, czy to nie

jakieś dziecko?

@

Właśnie dzięki takim zachowaniom jakie ty preferujesz metin staję się denny.

Lepiej dać przedmiot i być kwita, a nie jak największy oszust kantować.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

@2UP

Ja podałem tylko przykład co mu za to grozi.

Mógłby dostać nadzór rodzica, mógłby nic nie dostać. Szczerze mówiąc gówno mnie to obchodzi. ;)

A co do tematu to raczej typek nic nie zrobi, ale ty mógł byś się zastanowić nad sobą.

Ten ktoś może ciężko pracował żeby zdobyć te kamyczki, a ty od tak oszukujesz go i zabierasz mu je ?

Nie masz sumienia ?

buusaga.jpg

Budowniczy
Opublikowano

Nie dostanie bana, bo za takie coś nie ma blokady.

Na pewno gościu nie będzie szedł na policję z tym, chyba że kupił te kamyki na allegro za prawdziwą kasę i

może być trochę wkurzony..Ale to i tak 5*20 = 100 zł, więc dużo nie stracił, a poza tym skąd wiesz, czy to nie

jakieś dziecko?

Wiesz czasem i te 100zł to jest dla kogoś dużo.

Opublikowano

Nie dostaniesz bana to jest pewne.

Jak pójdzie z tym na policje to oni nic nie zrobią po pierwsze może jak by miał jakieś SS to i tak by odrzucili(za mało PLN)

Najlepiej zrób konto i zaloguje się na innym IP daj kamole na tamto inne konto i w razie czego mówisz że nie wiesz o co chodzi bo mogą sobie pały wbić i zobaczyć że nie ma tego danego itemu :)

sygna.png

Opublikowano

Podsumuje temat :

Oszukales go w grze za wirtualna walute wiec nic ci nie grozi bo administrajca nie ponosi odpowiedzialnosci za kradzieze z wirtualna waluta, gdybys go okradl z eq ( wyczyscil postac ) to wtedy moglbys miec przesrane.,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...